Головна Блог Статті Новини Які амортизатори поставити - газові або масляні (газомасляної)
Vnedorognik.ua logo

Які амортизатори поставити - газові або масляні (газомасляної)

Категорія:

Власник автомобіля рано чи пізно стикається з питанням, які амортизатори краще вибрати для заміни. Широкий асортимент авторинку викликає розгубленість навіть у досвідчених водіїв. Вибирати необхідно, виходячи з характеристик транспортного засобу.

Навіщо вибирати амортизуючі вузли на автомобіль

Амортизатори - особливо важлива деталь конструкції авто. За допомогою них забезпечується м'яке проходження нерівних поверхонь дорожнього покриття. При цьому люди, які перебувають в машині, відчувають максимальну зручність під час поїздок.

За допомогою амортизувальних установок згладжується розгойдування, хід стає плавним. Також при монтажі якісної амортизуючої системи гарантується хороше зчеплення коліс з асфальтом.

Ці рейтинги складається з двох позицій:

  • масляні;
  • газомасляної.

Щоб визначитися з видом для конкретного позашляховика, слід вивчити кожен.

Масляний вид

За традицією вітчизняний виробник застосовує тип масляної системи. При стисканні або разжиманні, установка двосторонньої дії забезпечує зменшення розмаху коливань підвіски. Всередині вироба знаходиться змазуюча рідина, яка приймає на себе вплив навантаження. При пересуванні, це сприяє компенсації впливаючої сили. Завдяки конструкції кузов вирівнюється під час подорожі.

Камера компенсації містить суміш повітря. Ефективність функціональності залежить від нього. При відсутності або низькому рівні вмісту кисню, що амортизує функція не працює.

Перевага виробу полягає в його м'якості і комфорті їзди по поганій дорозі. Також варіант має доступну вартість. Недоліком таких вузлів є погана віддача тепла. Якщо машина піддається інтенсивним навантаженням, масло може закипати. Це несе негативні наслідки.

Газомасляні установки

Такі стійки більш жорсткі в роботі, але гарантують високу стабільність і тривалий термін використання. Особливість полягає в закачуванні суміші газу, а також використання масла. Газ подається під високим тиском. Щоб масло і газ не перемішувалися, існує додаткова мембрана.

Зовнішні впливи на кузов компенсуються легким стисканням і разжиманням камери. При цьому підвіска притискається до дороги. Продукція від сучасних виробників під час поїздки формує бездоганне зчеплення з покриттям дороги. Позашляховик відмінно управляється навіть при звивистих поворотах і різкому натисканні на гальмо.

Позитивна сторона даного типу полягає в можливості установки в будь-якому положенні: горизонтальному, вертикальному, під кутом. Недолік таких моделей - у високій вартості, а також незручність їзди в деяких режимах.

Конструкція універсальних (газомасляної) позицій двотрубна і має суттєві відмінності від другого типу. Спільний варіант більш комфортний для умов мегаполісу.

Плюсом продукції є практичність і довговічність. Використання універсальних пристроїв дозволяє відводити повітря і тепло з робочої камери. За допомогою деталі даної конструкції на будь-якому покритті траси забезпечуються хороші критерії ходової.

Мінус продукту у високій вартості. Коли стоїть питання, які амортизатори газові або масляні кращі, можна вибрати їх поєднання, яке дозволяє отримати відчуття комфорту при русі по нерівностях.

Як зробити вибір

Точної відповіді на питання не існує. Щоб зробити надійний вибір, слід звернути увагу на особливості автомобіля і поїздки:

  • модель;
  • вік транспортного засобу;
  • рівень професіоналізму водіння;
  • умови використання позашляховика.

Багато фахівців вважають, що для однієї і тієї ж моделі підходить будь-який варіант стійок. Все залежить від манери їзди і особливостей покриття траси. Деяких водіїв цілком влаштовує жорстка підвіска.

Кожен автолюбитель повинен визначити для себе, що йому важливіше керованість або комфорт. Дані характеристики є протилежностями, коли справа стосується стійок. При заміні комплектуючих пристроїв відбувається жертвування одним із привілеїв.

Як визначитися, який із видів вибрати для позашляховика? Власник машини самостійно підбирає товар, виходячи зі своїх переваг і навичок їзди. Перед тим як зробити покупку, не варто покладатися тільки на вартість деталі. Газомасляної моделі гарантують кращу керованість, а масляні - мають доступну ціну.

Придбати комплектуючі деталі

Тільки після того, як ви визначилися, які амортизатори кращі газові або масляні, можна здійснювати покупку. Інтернет-магазин «Позашляховик» пропонує продукцію від відомих затребуваних виробників Fox, Rough Country і інші автомобільні товари.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (4) Ні (0)
Рейтинг:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

дуже зрозуміло

іван • 19.03.2023
Рекомендуємо придбати