Головна Блог Статті Новини Як вибрати стійки амортизатора
Vnedorognik.ua logo

Як вибрати стійки амортизатора

Категорія:

Правильно обрані елементи підвіски - це запорука безпечного та комфортного пересування на автомобілі.

Під час розгону задні колеса машини отримують більше навантаження, ніж передні. В результаті зчеплення передньої частини кузова з дорогою знижується, що може призвести до дисбалансу. Для запобігання втрати керування машиною потрібно зберігати правильне розташування кузова і ходової щодо дороги. Для виконання цього завдання і були створені амортизатори.

Які є стійки для амортизатора

Нараховуються три основних види запчастин, які відрізняються типом робочого тіла:

  • масляні - бюджетний варіант, що застосовується для міського руху;
  • газові - призначені для їзди по бездоріжжю, мають високий рівень жорсткості;
  • газо-масляні - забезпечують комфорт при пересуванні по будь-яким видам доріг.

Точно не можна сказати, які стійки амортизаторів кращі. Все підбирається індивідуально і залежить від ваших уподобань.

Які стійки для амортизатора вибрати

Для того, щоб правильно підібрати підходящу вам автозапчастину, орієнтуйтеся на наступні параметри:

  1. Стиль їзди.
  2. Спосіб заміни.
  3. Тип деталі.
  4. Особливості автомобільної конструкції.
  5. Параметри амортизатора.
  6. Фірма-виробник.
  7. Вага виробу.

Варіант деталі для агресивного водіння не підійде для спокійних і акуратних водіїв. Амортизатори з підвищеним зусиллям ступеня стиснення і відбою встановлюються для їзди в жорстких умовах. При пересуванні виключно по місту можна обійтися запчастинами з масляним робочим тілом.

Зверніть увагу, що під час ремонту як передні, так і задні стійки амортизатора повинні замінюватися одночасно на деталі однакового типу.

Щоб не помилитися з вибором, рекомендуємо зробити онлайн підбір автозапчастини, використовуючи vin номер. Це допоможе безпомилково визначити необхідний тип стійки.

Проаналізуйте, наскільки для вас було комфортним використання стандартних деталей. Це допоможе зрозуміти, чи варто далі використовувати запчастини такого типу або потрібно шукати щось інше.

Потрібно розуміти, що термін служби нових деталей безпосередньо залежить від загального стану ходової. Це відбувається через те, що за рахунок люфту в з'єднаннях підвіски відбувається додаткове навантаження на амортизатор. Це призводить до частих поломок і виходу деталі з ладу.

Не варто забувати, що саме виробник відповідає за якість продукції, що випускається ним. Тому перш, ніж зробити покупку, слід визначити, яка фірма випускає кращі стійки для амортизатора.

На сьогоднішній день однією з популярних і затребуваних фірм по виготовлення автозапчастин є «OLD MAN EMU». Ця фірма була заснована в Австралії ще в 1975 році і продовжує своє існування до цих пір. Продукція, що випускається даною компанією, цінується на ринку завдяки хорошій якості і багатофункціональності.

Також популярністю користуються і інші фірми:

  • KYB (Kayaba);
  • Koni;
  • Monroe;
  • Bilstein;
  • Sachs.

Купити відповідні стійки для амортизатора можна в нашому інтернет-магазині Vnedorognik.ua. Тут ви знайдете все необхідне для позашляховика будь-якого виду. Для замовлення потрібної деталі просто скористайтеся пошуком або зверніться за консультацією до менеджера сайту, який надасть всю необхідну інформацію.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (3) Ні (0)
Рейтинг:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати