Головна Блог Статті Новини Установка додаткової оптики
Vnedorognik.ua logo

Установка додаткової оптики

Категорія:

Для ефективної, безпечної роботи в темний час доби та в місцях з поганою видимістю допоможе встановлення додаткового освітлення на автомобілі. Додаткова оптика підвищує рівень безпеки водіїв з пасажирами, дозволяючи вчасно виявляти дорожні вказівники та перешкоди на шляху. ДХО забезпечують точний фокус світла перед машиною, освітлюють велику площу робочого простору та знижують ризик аварійних ситуацій.

До того ж підключення додаткових фар допоможе створити оригінальний тюнінг для автомобіля. Можна прикрасити ковпаки, красиво підсвітити днище. Монтується до набору штатної оптики. Ставляться денні вогні, світлодіоди, протитуманки.

Види додаткових фар

Лампи поділяються на такі види:

  • галогенні - найбільш популярні, призначені для створення ближнього та дальнього освітлення, що характеризуються перехідними експлуатаційними властивостями та низькою вартістю;
  • ксенонові - потужні, надійні та довговічні, їм віддають перевагу власникам авто преміум класу;
  • світлодіодні - універсальні, чудово освітлюють у будь-яку погоду, стійкі до вібрації.

Встановлення додаткових протитуманних фар покращує маневренність на поворотах. Забезпечуює хорошу видимість у туманну погоду, сніг та дощ. Оптичні прибори мають чітку грань, створену широкою траєкторією світла. Не сліпять інших водіїв. Під час монтажу потрібно приділяти увагу симетричному розташування світлотехніки, щоб вона не виступала за контур транспортного засобу.

Схема та порядок встановлення додаткових фар

Схема підключення додаткового ближнього та дальнього світла вимагає особливої уваги. Вона повинна відповідати вимогам конструкції автомобіля і не порушувати чинне законодавство. Виконується двома способами: врізним і навісним. Монтаж навісним методом включає спеціальні монтажні елементи. Забезпечується установка додаткових фар на бампер. Цей варіант кріплення чудово підходить для габаритного транспорту, зокрема для позашляховиків.

Врізний спосіб використовується для легкого транспорту. Винятком є машини з роз'ємами, передбаченими заводом-виробником.

Багато автомобілістів цікавить схема підключення додаткових фар через реле. Перед монтажем потрібно придбати комплект проводів для підключення фар додаткового світла та необхідних інструментів. Коли все підготовлено, можна приступити до роботи.

Спершу треба зняти головну панель в салоні, де розміщені лампочки підсвітки. Знайдіть роз'єм на 2 контакти. Підключіть 2 клеми до протитуманок. Одна відводиться на кузов, а інша проводиться до акумулятора, але приєднуватися до неї не потрібно. Потім треба встановити реле контактів вниз. Краще вибрати з вбудованим запобіжником. Червоний кабель приєднується до плюса акумулятора, а чорний - до мінуса. Зелений треба підвести в салон, через нього відбувається ввімкнення. Кнопка включення повинна бути доступною в зручному та доступному для водія місці.

Після того, як монтаж завершено, необхідно протестувати та відрегулювати ліхтарі. Якщо вони не загораються, значить, допущена помилка. Треба переробити конструкцію.

Схема підключення до фар не є важкою. Зробити монтаж можна своїми руками. Проте автомобілістам, які вміють лише керувати транспортним засобом і не люблять возитися із запчастинами, краще обрати станцію технічного обслуговування.

Правила встановлення передніх і задніх додаткових фар

Багато автовласників вже оцінили переваги додаткової світової техніки. Інші ж ставлять запитання, чи можна встановити додаткові фари.

За правилами встановлення додаткових фар дозволяється максимальна кількість світлової техніки в розмірі 8 штук. Дальнього світла дозволяється 2 або 4 елементи, ближнього світла - 2 шт. Підключення протитуманних фар - 2 шт. Якщо із заводу виробником встановлено не повний комплект, то для доповнити ліхтарями можна самостійно. Тепер ви знаєте скільки додаткових фар можна встановити на автомобіль.

Дозволяється встановлення додаткової оптики в такому положенні:

  • не більше 40 см від бокової сторони авто;
  • до 25 см від поверхні дороги;
  • допускається горизонтальний кут огляду +45 -10 градусів, вертикальний +15 -10 градусів.

Щоб забезпечити ефективну роботу світлових елементів, необхідно забезпечити про їх чистоту. Протирати краще м’якою тканиною. Але ні в якому разі не можна витирати снігом. Може лопнути скло через різкий перепад температури.

Якщо вам потрібне встановлення додаткового світла на позашляховик, придбати все необхідне можна в нашому інтернет-магазині. Консультанти допоможуть з вибором. Пропонуємо доступні ціни. Забезпечуємо оперативну доставку по Україні.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (7) Ні (2)
Рейтинг:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати