Головна Блог Статті Новини Як вибрати додаткове світло на машину
Vnedorognik.ua logo

Як вибрати додаткове світло на машину

Категорія:

Більшість власників позашляховиків вважають, що освітлення - важливий елемент автомобіля. Штатних приладів зазвичай недостатньо при виникненні труднощів на дорогах. Погане освітлення, нічний час доби, туман можуть стати причиною аварійної ситуації. Тому необхідно провести установку додаткового освітлення. Щоб це зробити, важливо розуміти, як вибрати додаткове світло правильно.

Типи додаткових фар

Фари додаткового світла мають різну конфігурацію і можливості. Кожен водій повинен підібрати оптимальний варіант, виходячи зі своїх вимог. Види додаткових фар і штатного світла.

  1. Противотуманки. Протитуманний вид освітлення дозволяє забезпечити безпеку їзди під час несприятливих погодніх умов.
  2. Прожекторні освітлення. Хороший варіант при нічній їзді. Прожектор виступає джерелом потужного світла, тому дорога добре освітлюється. Важливо пам'ятати, що даний вид автомобільної оптики може засліпити зустрічного водія. Тому на дорогах з інтенсивним рухом використання прожекторного світла може привести до аварійних ситуацій.
  3. Дальнє світло. Фари даного виду добре висвітлюють трасу, а також мають кілька положень. Водій сам підбирає зручний варіант для безпеки себе і інших автолюбителів.
  4. Ближнє світло. Штатна оптика прекрасно доповнюється фарами ближнього світла. Установка дуже проста і забезпечує безпеку їзди по дорогах.

Кожен з видів фар має свої особливості. Щоб визначитися, які поставити додаткові фари, можна звернутися за допомогою до фахівців нашого інтернет-магазину.

Різновиди ламп, переваги і недоліки

Додаткове освітлення в автомобілі має відмінності по джерелу освітлення - лампам. Основні види фар:

  • галогенові;
  • світлодіодні;
  • ксенонові;
  • лазерні.

Галогеновий тип відрізняється насиченим м'яким світлом. Переваги такого джерела світла в його ефективності, низькому споживанні енергії, тривалому терміні експлуатації. Галогенова лампа має цикл використання приблизно 800 годин.

Галогенки легко монтуються і демонтуються, а також мають доступну вартість. Недоліки такого виду освітлення: необхідність установки парних ламп, зміна кольору в процесі використання.

Світлодіодне світло має потужний потік променів, що відрізняється насиченістю і відсутністю мерехтіння. Відмінними рисами таких ламп є довговічність, швидкісна реакція, мінімальна витрата енергії. Недолік світлодіодних оптичних приладів в низькій ефективності. Простір в фарах обмежений і не дозволяє встановити потрібну кількість ламп.

Ксенонові фари неймовірно потужні і споживають мало енергії. Світло від таких ламп в два рази яскравіше світлодіодних. Мінус такої оптики у високій вартості. Але при покупці гроші не будуть витрачені даремно.

Лазерні фари припускають використання відповідних світлодіодів. Вони невеликі і дуже потужні. За рахунок цього відбувається економія простору фари і збільшення поверхні, що відбиває. Промені лазера невеликі, тому вони пропускаються через фосфорну субстанцію. Одержане світло набагато яскравіше, ніж від інших видів ламп. При використанні лазерних освітлювальних пристроїв застосовується спеціальна схема управління. Це викликає складності і є недоліком.

Купити додаткову оптику на позашляховик

Інтернет-магазин «Позашляховик» пропонує широкий асортимент додаткової оптики на автомобіль. Вся продукція високої якості і проводиться сумлінними надійними виробниками. Щоб купити товар, оформіть заявку на сайті. Зв'язавшись по телефону з нашим співробітником, ви можете проконсультуватися, як підключити додаткові фари і які додаткові фари краще вибрати.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (5) Ні (0)
Рейтинг:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати