Vnedorognik.ua logo

Що таке шноркель?

Категорія:

"Шноркель" - термін німецького походження. Раніше, таку назву мала двоканальна труба, за допомогою якої повітря потрапляло в мотор, а відпрацьовані гази – випускалися. Сьогодні ж, шноркель - це дихальна трубка для позашляховика, яка не тільки запобігає потраплянню забрудненого повітря всередину авто, але й ефективно бореться з гідроударами.

Шноркель - що це

Для чого потрібен шноркель?

Слід зазначити, що багато автовласників позашляховиків нехтують цим повітрозабірником, а даремно. Без його установки, стандартно укомплектований позашляховик долає водні перешкоди всього "у пів колеса", а з ним – легко занурюється на 0,5 м (а іноді й 1 м). Крім того, завдяки припливу холодного повітря, шноркель допоможе зменшити і витрату палива машини.

Для чого потрібен шноркель

Як правило, шноркель має дуже просту конструкцію, головними складовими частинами якої є:

  • Труба-корпусу - з'єднує повітряний фільтр у двигуні і здійснює подачу в нього повітря;
  • Повітрозабірник;
  • Пластиковий або гумовий коннектор - має хорошу герметичність і витримує сильні коливання.

Також у комплектацію шноркеля входить і система відведення води, яка забезпечує безпроблемний рух навіть у дуже погану погоду.

Що дає шноркель?

Головною особливістю обладнання є хороший захист мотора від можливих гідравлічних ударів при русі по проблемній місцевості (глибоких калюжах, глибоководних перешкодах). Також, шноркель стане в нагоді і на курному бездоріжжі – допоможе мінімізувати скупчення пилу на повітряному фільтрі.

Що дає шноркель

Установка шноркеля

Установка шноркеля відбувається досить легко: один кінець пристрою з'єднують з повітряним фільтром мотора, а інший – монтують уздовж вітрового скла і піднімають вгору. Як його направити – кожен автовласник визначає самостійно. Однак багато рекомендують встановлювати повітрозабірник в залежності від пори року: влітку – вперед, запобігаючи потраплянню пилу з-під коліс, а взимку – проти руху, запобігаючи проникненню снігового пилу в силовий агрегат автомобіля.

Установка шноркеля

Важливо! Як правило, на повнопривідні автомобілі встановлюють штатні шноркеля, тому особливих проблем не виникає. Однак, вони можуть з'явитися після неправильної установки або ж неприпустимих умов експлуатації. Наприклад, пластиковий шноркель не прослужить досить довго взимку, оскільки він зовсім нестійкий до низької температури. Тому, настійно рекомендується, враховувати не тільки технічні характеристики авто при виборі шноркеля, але і його матеріал і середовище експлуатації. 

Переваги шноркеля:

  1. Добре захищає двигун від гідравлічних ударів – допускається перетин водойм «в пів автомобіля» (з частковим зануренням мотора під воду).
  2. Не допускає потрапляння бруду і пилу в фільтр мотора.
  3. Зменшує витрату палива, завдяки підвищенню ККД сильним припливом холодного повітря в двигун.
  4. Відводить вологу і сніг.

У нашому інтернет-магазині представлений великий вибір шноркелів. Якщо хочете купити кращі запчастини та аксесуари для свого позашляховика – Вам до нас. На Vnedorognik.ua є все для безтурботного завоювання бездоріжжя – від шноркелів Safari (кращих в своєму модельному ряді!) до силових бамперів і надійних спортивних підвісок. Всі товари, представлені на сайті, відповідають сертифікатам якості і поставляється з заводською гарантією від виробника. Придбати бажане обладнання можна як самостійно, скориставшись зручним і простим пошуком по VIN CODE, так і за допомогою наших менеджерів, які з радістю дадуть відповідь на всі Ваші запитання.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (8) Ні (0)
Рейтинг:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Нічьо так))

I Am) • 12.10.2020

Дякуємо за відгук!

Адміністрація • 13.10.2020

Спасибо, полезная статья!

Игорь • 27.08.2020

Толково. Для начинающих оффроудистов самое то! Пусть развиваются.

Валерий Б. • 20.08.2020

Спасибо за отзыв!

Адміністрація • 20.08.2020
Рекомендуємо придбати