Головна Блог Статті Новини Ремонт стійок амортизатора і як перевірити стійки амортизаторів
Vnedorognik.ua logo

Ремонт стійок амортизатора і як перевірити стійки амортизаторів

Категорія:

Стійки амортизатора, що зношуються деталей. Вони мають обмежений термін служби і потребують періодичної заміни. У багатьох ситуаціях немає необхідності відразу купувати нові вироби. Є процедури, що дозволяють відновити працездатність стійок і продовжити їх експлуатаційний ресурс. Далі розповімо, як перевірити стійки амортизаторів на справність, виконати ремонт.

Перевірка працездатності стійок амортизатора

Стійки амортизатора виконують ряд важливих функцій в конструкції автомобіля. З їх допомогою здійснюється з'єднання кузова і коліс, забезпечується правильне положення останніх. Також стійки відповідають за комфорт пересування, зчеплення з дорогою. Тому експлуатація зношених деталей вкрай небажана і навіть небезпечно.

1.jpg

Як перевірити стійки амортизатора? Можна виділити 3 способи: візуальний, в роботі, після демонтажу. Зупинимося на кожному окремо.

Зовнішній огляд вимагає мінімум витрат, не передбачає зйомку коліс. Якість роботи пружин можна перевірити за положенням кузова - не повинно бути просідань. Самі пружини повинні бути цілими, не містити слідів корозії. Опинившись під автомобілем, відразу слід звернути увагу на стан сайлентблоков, відбійника і пильовика. Ніяких протікання, надривів і інших дефектів присутнім не повинно.

Наступний етап перевірки - аналіз демпірующіх властивостей. Слід натиснути на крило автомобіля. Якщо кузов швидко не повертається у вихідне положення, то стійка не працює належним чином. Також можна спробувати розгойдати кузов, ніяких скрипів від стійки бути не повинно. Варто звернути увагу і на поведінку автомобіля на дорозі. Про проблеми зі стійками може свідчити збільшений гальмівний шлях, погіршення здатності до поглинання нерівностей на дорозі.

  1. Погане опір стійки при ході відбою. Проблема може ховатися в негерметичність клапана, знос пружини. Для відновлення досить замінити зазначені компоненти.
  2. Надмірне опір. Усунути цей недолік можна шляхом видалення частини рідини.
  3. Відсутність нормального опору на стисканні. Найчастіше така проблема виникає при засміченні клапана. Міняти його необов'язково, достатньо виконати промивку. Заміна потрібно тільки при наявності деформацій. Також можливий знос штока.

Якщо стійки амортизатора непридатні до ремонту, або він економічно невигідний, купити нові деталі можна в нашому інтернет-магазині. Ми пропонуємо великий вибір моделей для позашляховиків, кросоверів.

Відновлення робочого тиску, прокачування стійки

Придатними до ремонту вважаються деталі, у яких в місці контакту труби з штоком є ​​кільце або гайка. Для відновлення тиску в стійці потрібно компресор, штуцер, накидні ключі і верстак з хорошими лещатами.

kak-prokachat-amortizatory-2.jpg

Як відремонтувати стійку амортизатора шляхом замовники стиснутого повітря, вуглекислоти або азоту:

  • деталь міцно фіксується в лещатах у вертикальному положенні, ретельно очищається;
  • знімається захисний ковпак шток;
  • на шток надаватися штуцер і проводиться нагнітання газу (важливо дотримуватися техніки безпеки);
  • по завершенню процедури змащується сальник, захисний ковпак встановлюється назад.

Якщо в стійці не вистачає масла, то його можна додати в такий спосіб. Деталь розбирається, очищається від старого масла і забруднення. Далі шток поміщають в ємність з рідиною (масло), що підходить до поточної моделі стійки. Забір здійснюється плавними рухами. Процедура триває до моменту, коли зникнуть бульбашки повітря.

Як відновити стійку амортизатора при пошкодженні клапана, сальників, штока? Спочатку потрібно придбати відповідні запасні деталі. Далі виконується розбирання стійки, дефекти поршень, клапан, ущільнювачі. У процесі ремонту важливо дотримуватися повної чистоту. Попадання твердих частинок швидко виведе деталь з ладу. Замінні деталі встановлюються в зворотній послідовності з дефектації. У процесі ремонту потрібно використовувати нову мастило.

Сподіваємося, наші поради як перевірити стійку амортизатора, виконати ремонт будуть корисними. Якщо немає впевненості в своїх навичках, краще звернутися в автосервіс.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (5) Ні (0)
Рейтинг:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!