Головна Блог Статті Новини Чому скриплять пружини на авто
Vnedorognik.ua logo

Чому скриплять пружини на авто

Категорія:

В ході експлуатації автомобіля водій може помітити появу різного роду скрипів і шумів. Одні звуки присутні постійно, а інші виникають іноді, наприклад, при повороті рульового колеса. Сторонні скрипи не народжуються просто так. Це свідчення того, що деякі механізми стали працювати не в штатному режимі. Якщо ігнорувати проблему, то вона надалі може привести до серйозної поломки.

Зайві звуки та варіанти несправностей

Незрозумілі сторонні звуки при русі транспортного засобу можуть виникати з різних причин. Найчастіше автомобілісти стикаються з наступними несправностями:

  • знос підшипників;
  • розрив пильників;
  • клацання стійки;
  • проблеми з амортизаторами або сайлентблоками.

Особливо явно шуми і скрипи чутні при повороті керма. Фахівці відзначають, що це відбувається через наступних проблем в підвісці:

  • зношування шарнірів;
  • ослаблення фіксації болта ступиці;
  • знос підшипників на передніх або задніх колесах;
  • деформація рейки;
  • знос пиляків наконечників.

Також можуть вийти з ладу запчастини рульової колонки. Це легко визначити по появі вібрації в салоні, яка найбільше віддає в кермо. Деталі керма зазвичай не підлягають ремонту і тому необхідно проводити тільки їх заміну.

Запчастини для кермового керування

Скрип пружин позашляховика

Такий автомобіль, як позашляховик повинен поза всякими сумнівами з легкістю проходити будь-які екстремальні ділянки шляху. Від якісних компонентів підвіски залежить наявність або відсутність вібрації по кузову, а також імовірність різких ударів на поганій нерівній дорозі.

Якщо в підвісці з'явився сторонній звук, то варто задуматися, чому скриплять пружини на авто. Важливо визначити, наскільки такий скрип сигналізує про небезпеку і проблеми.

Діагностика проблем підвіски є дорогою процедурою, однак ні в якому разі не можна ігнорувати подібний сигнал автомобіля. В іншому випадку в один момент підвіска перестане бути керованою, і це може спровокувати серйозну аварійну ситуацію.

Що стосується безпосередньо самих пружин, то вони можуть бути різних видів.

  1. Торсіонні.
  2. Листові.
  3. Циліндричні.

Поки машина нова, ці деталі відмінно виконують свою роль. Але вже через два роки відбувається втрата пружності на 30%, і вони починають видавати скрип. До того ж за час експлуатації пружини просідають, і це призводить до погіршення керованості, втрати ходової висоти і загального погіршення якості їзди.

Якщо нічого не робити і продовжувати їздити на зношених пружинах, то через це можуть вийти з ладу інші деталі підвіски, а також прискориться знос шин. Все це відбувається з причин природного зносу, втоми металу і появи тріщин в деталях з плином часу. Якщо у вас виникло питання про те, як усунути скрип пружини, то відповідь очевидна - замінити. Наші фахівці готові надати допомогу в діагностичних заходах, підборі правильної запчастини, а також в її заміні. Ми виправимо всі можливі причини, які виявляють за допомогою сторонніх звуків.

Вибрати пружини

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (4) Ні (0)
Рейтинг:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати