Головна Блог Статті Новини Найкращі компактні позашляховики та кросовери 2024 року
Vnedorognik.ua logo

Найкращі компактні позашляховики та кросовери 2024 року

Категорія:

Топ найкращих компактних позашляховиків 2024 року

Останнє десятиліття кросовери постійно набирають популярності серед покупців, витісняючи мінівени, седани, хетчбеки, універсали та інші типи кузовів для легкових автомобілів. Вивчаючи ринок, практично кожний бренд вирішив прийти в нішу компактних позашляховиків та показати своє бачення ідеального автомобіля. І в 2024 році вибір справді величезний.

Навігація:

Відібрані нами кросовери та позашляховики відносяться до компактних моделей та багато в чому конкурують між собою на ринках Європи та України.

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny

Вам потрібен справжній джип з рамною конструкцією, високою прохідністю та компактними розмірами? Джимні - ідеальне та ледь не єдине рішення для вас. Він стоїть трохи осторонь конкурентів, що володіють несучим кузовом і напхані системами допомоги та режимами їзди по різних типах покриття. Jimny більш схожий на стару добру Ниву (з найкращого боку звісно), що пропонує вам гарну прохідність, високу надійність та повну свободу дій, не обмежену програмами режиму подорожі. Але за це доводиться платити високим центром важкості, витратою палива, не найвищою максимальною швидкістю, а також ціною.

Ford Puma

Ford Puma

Якщо ви досить дорослий, то напевно згадаєте старі Ford Puma, які були по факту кузовом купе на базі Fiesta, додаючи трохи стилю та витонченості прямолінійному хетчбеку. Нова Puma - це приблизно та ж сама формула, тільки оновлена ​​з урахуванням сучасних смаків і приведена до формфактора невеликих позашляховиків. У ньому є зручний багажник, хороші технології та важлива перевага – він побудований на базі сучасної Fiesta, маленького хетчу з чудовою керованістю.

Ford Kuga

Ford Kuga

Так, як і з Cougar, тут ви отримуєте невеликий позашляховик на базі великого хетчбека Ford Focus, що не є поганим початком. Додайте сюди величезний вибір двигунів, низку сучасних технологій і великий внутрішній простір. Не важко зрозуміти чому Ford продав уже не один мільйон таких автомобілів по всьому світі.

Hyundai Bayon

Hyundai Bayon

Ніколи не чули про Байон? Це можна пробачити. Але, невдовзі ви напевно побачите Bayon всюди, враховуючи, що це невеликий позашляховик (заснований на хетчі i20, щоб дати вам уявлення про розмір), який робить чудову роботу, будучи непримітним, але абсолютно надійним щоденним позашляховиком за невелику ціну.

Hyundai Kona

Hyundai Kona

Найголовніша риса Kona - це її дизайн, і, швидше за все, цей Hyundai опиниться на першому чи останньому місці у вашому списку, ґрунтуючись лише на цьому. Він чимось нагадує Nissan Juke у цьому плані. Під стилістичними особливостями ховається витончений силовий агрегат, безліч функцій та непогана керованість, яка задовільнить більшість, але все ж трохи не дотягує до маленьких позашляховиків від Ford. Тим не менш, існує і EV-версія, яка перевершує Форда, і її ви точно побачите на дорогах України.

Hyundai Tucson

Hyundai Tucson

Це невеликий позашляховик, який можна розглянути, але не завжди купити. Він розділяє сміливість свого стилю з Кона, але не сам стиль. Проте багатьом він до смаку і останнє покоління Tucson вже можна зустріти в українських містах. Будучи великим маленьким позашляховиком, тут майже надлишок простору та безліч технологій від старань цілої купи колишніх співробітників BMW.

Dacia (Renault) Duster

Dacia (Renault) Duster

Ви напевно помітили що цей список не має рейтингу. Це тому, що було б не вірно вибирати субєктивно хто з цих невеликих позашляховиків кращий, оскільки це залежить від особистих переваг, які, як правило, є, ну ви знаєте, особистими. Але Dacia – це інше. Вона точно дешевша, просторніша і використовує перевірену механіку в порівнянні з конкурентами. Кожен автомобіль тут – переможець у класі малих позашляховиків. Duster просто трохи більше переможець за іниших.

Більше інформації про Дастер тут.

Opel Mokka

Opel Mokka

Це звичайне уявлення, коли щось описується як "нове і покращене", але якщо щось і заслуговує на це, так це новий Mokka. Старий автомобіль дійсно робив вас менш щасливим, коли ви на ньому їздили, а ось новий відрізняється різким стилем, має правильну базу від Peugeot (що наразі дуже добре) і виконує те, що вам потрібно, не роблячи вас нещасним у процесі. Прогрес видно з усіх боків, і цей позашляховик із невеликою витратою вже можна купити та насолоджуватися щоденними поїздками.

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Qashqai по суті винайшов маленький позашляховик практично завдяки щасливому випадку. Щоб переконатися, що він не став дивом на один раз, Nissan провів наступні роки, удосконалюючи формулу та переконуючись, що його творіння Кашкай продовжує бути тим, що люди хочуть, а також усім, що їм потрібно.

Mazda CX-5

Mazda CX-5

Вкрай сильний суперник у класі малих позашляховиків, CX-5 практичніший за список справ банківського менеджера, але йому вдається уникнути клейма, яке так часто слідує за практичністю. Ймовірно це пов'язано з дизайном, що надзвичайно запам'ятовується (основний стиль Mazda) і відчуттям доступної розкоші. Це той японець, якого можна порадити для тих, хто не знає, що вибрати. І, найімовірніше, CX-5 його не розчарує.

Mazda CX-30

Mazda CX-30

Цей маленький позашляховик займає місце між великим CX-5 та меншим CX-3, але не називається CX-4 по... ми не знаємо яким причинам. Ну і добре. CX-30 відмінно керується, пропонує найсучасніший двигун серед усіх маленьких позашляховиків і має чудовий інтер'єр, який радуватиме ваш погляд у поїздках.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan

Навряд чи нам потрібно описувати його для вас, чи не так? Швидше за все, ви або хтось із ваших знайомих володіє ним - це наразі найпопулярніший автомобіль Volkswagen у всьому світі. Tiguan заснований на Golf і виконує дуже схожий трюк що й найкращий хетчбек у світі – бути всім для всіх, виконуючи це з певною витонченістю.

Peugeot 3008

Peugeot 3008

Треба віддати належне тому, хто відповідає за дизайн в Peugeot. Навіть в області, де все більше домінують сміливі, сучасні дизайни, 3008 вибивається із загального ряду завдяки дивовижному інтер'єру, що затьмарює екстер'єр. На щастя, Peugeot також вважав за потрібне зробити 3008 помітно більш корисним, ніж хетч 308, на базі якого він створений, а не просто вищим і більшим.

Peugeot 2008

Peugeot 2008

Компанія Peugeot зараз знаходиться у найкращій формі, що дуже зручно для моделі 2008, враховуючи, наскільки конкурентним є ринок малих позашляховиків. Як і слід було очікувати, 2008 - це зменшений 3008, заснований на хетчбеку 208, на відміну від 308. Він пропонує ряд відмінних бензинових двигунів, а також варіант з електромобілем, який все ще важить близько 1,5 тонни, що за мірками електромобілів дуже мало.

Seat Ateca

Seat Ateca

Якщо Tiguan займає стриману позицію у повсякденному житті, то Ateca (по суті, механічний близнюк Тігуана) робить це більш відкрито. Швидше за все це навмисно, враховуючи, що Seat позиціонується як спортивна, пристрасна, іспанська частина величезної корпорації Volkswagen. Ви отримуєте інженерні розробки VW Group, тільки з трохи більшим візуальним вишукуванням та крихіткою іспанського стилю.

Renault Captur

Renault Captur

Вам подобається Renault Clio, але ви вважаєте, що він недостатньо просторий чи дорогий? У минулому це, швидше за все, означало б покупку Megane, але Captur тут для того, щоб залучити покупця, який хоче сидіти трохи вище. Як і Opel Mokka, він на голову кращий за минуле покоління, і отримує всі технології та безпеку нового Clio, що лежить в його основі.

Nissan Juke

Nissan Juke

Після того, як Nissan практично винайшов маленький позашляховик з Qashqai, йому вдалося підкорити хвилю успіху вдруге з Juke. Як і оригінальний Juke, його зовнішність настільки ж незвичайна, що змушує ділитися весь світ на два табори - тих, хто любить Juke, і тих, хто його ненавидить. Але, на відміну від оригінального Juke, під екстер'єром ховається практичний маленький позашляховик із невеликою витратою палива.

Skoda Karoq

Skoda Karoq

Старий Skoda Yeti був на диво привабливим - унікальним, незабутнім та індивідуальним. Тому, коли Skoda замінила його невеликим позашляховиком, який не пропонував нічого з перерахованого вище, Karoq відразу ж опинився на задвірках. Тому уявіть наскільки він має бути хорошим, щоб ми вибачили йому втрату Yeti. Він краще їде, краще керується та оснащується відмінним 1,5-літровим двигуном VW Group. Це гарний вибір, але він не виділяє його серед конкурентів у списку. Дізнатися більше про цей кросовер.

Cupra Formentor

Cupra Formentor

Cupra, якщо ви не знайомі, є спортивним суббрендом Seat, що по праву робить його частиною спортивної складової VW Group. І Formentor – це перший самостійний автомобіль Cupra. Він має багато спільного з Seat Ateca (і відповідно з великою кількістю Volkswagen, Audi, Skoda і так далі), але це навряд чи погано. Він досить різкий, злий та адаптивний щоб стандартний Ateca виглядав убого, не кажучи вже про Tiguan. Ідеальний кросовер для тих, хто любить натиснути на газ та помітити посмішку на своєму обличчі. А Volkswagen подбає про надійність і практичність Форментора на кожен день.

Citroen C5 Aircross

Citroen C5 Aircross

Справді, світ працює краще, коли у всьому є сенс. C5 Aircross – це істинно комфортний французький автомобіль. Після робочого дня він укутає вас невидимим покривалом і спокійно довезе до дому, заспокоївши голову та душу від переживань та тривог. А коли світ зовні такий жорстокий, хіба не варто спробувати щось ніжне та французьке?

Citroen C4

Citroen C4

C4 – трохи дивна модель. Це начебто хетч, як і старий C4, але тепер це ще й позашляховик із заднім приводом та обличчям як у ображеного павука. А ми щойно перестали говорити про те, що життя краще, коли все має сенс. На щастя, C4 такий же комфортний та затишний, як і його більший, зроблений за всіма правилами брат, і такий же бажаний рятівник у ці особливо стресові часи.

Топ маленьких кросоверів в Україні 2024

Підсумовуючи, можна сказати, що ринок зараз пропонує справді великий вибір. Від дешевого та практичного Renault Duster до стильного та агресивного Cupra Formentor. Від незвичайного Nissan Juke до улюбленого Mazda CX-5. Ви можете купити невеликий позашляховик Suzuki Jimny - підкорювача бездоріжжя, або зупинитися на спокійному і затишному Citroen C5 Aircross. І знайти компактний позашляховик можна практично на будь-який смак, отримавши ідеального компаньйона як у місті, так і у поїздках на природу.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Максим Перепелиця

Сподобався матеріал? Так (8) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!