Головна Блог Статті Новини Як вибрати ресори
Vnedorognik.ua logo

Як вибрати ресори

Категорія:

Ресора - це важливий елемент підвіски автомобіля. Її головна функція - рівномірний розподіл навантаження. Для правильного вибору важливо вивчити відмінності і характеристики запчастини.

Ресори класифікують на такі види:

  • листові;
  • торсіонні;
  • циліндричні.

Для позашляховиків використовується листовий тип. Вони виготовлені зі сталі, за рахунок цього добре поглинають удари. На сторінці нашого магазину представлений великий асортимент цих елементів для позашляховиків різних моделей.

Серед виробників можна виділити три компанії: РИФTerrain Tamer і Old Man Emu. Вони розташовані в Австралії і спеціалізуються на виготовленні елементів підвіски. Виділити кращу з них складно, оскільки обидві користуються популярністю серед клієнтів. Купити ресори OME та  ресори РИФ є змога на нашому сайті.

Як обрати необхідні рессори та де купити

Функціональність

Ресори призначені для великої ваги, тому частіше використовується для вантажівок і позашляховиків. Дана деталь кріпиться на задній міст авто. Вона згладжує будь-які нерівності, розподіляє вагу і забезпечує комфортність поїздки.

Причіп також може бути оснащений ресорою, оскільки призначений для перевезення габаритних вантажів.

Елемент являє собою з'єднані металеві пластини. Його використання дає можливість повністю відмовитися від використання різноманітних штанг, важелів, втулок і тому подібних елементів амортизаторної підвіски.

Які краще

До вибору деталі рекомендується підходити відповідально, адже її функціональність буде залежати тільки від якості і параметрів. Важливо підібрати потрібні розміри листів. Якщо ваш автомобіль важкий, придивляйтеся до більш високих показників контрольного навантаження. Також потрібно розуміти, що ризик може не виправдати себе. Виходячи з цього, краще купити оригінальний механізм, але дорожче, ніж неоригінальний, який незабаром доведеться замінити.

Які обрати ресоро-пакети (комплекти)

Головні відмінності

На вибір даної складової підвіски впливає не тільки марка транспортного засобу, але і характеристики обраної ресори. Будь то позашляховик або легковий автомобіль, не кожна ресора підійде по функціональності. Крім того, малогабаритним транспортним засобам краще встановлювати пружинний механізм.

Важливі такі характеристики:

  • товщина пакета;
  • контрольне навантаження;
  • габарити;
  • жорсткість.

Товщина пакета характеризується відмінністю кількості листів, які вимірюються в мм. З метою забезпечення додаткової пружності кожен лист має різний ступінь вигину.

Контрольне навантаження - це показник максимального підйомного ваги, вона вимірюється в кілограмах.

Розміри залежать від конкретної моделі авто, це показник бази ресор в мм.

Жорсткість визначає вагу, з яким автомобіль зможе переміщатися. При занадто великому показнику жорсткості керування транспортним засобом буде ускладнено на високих швидкостях.

Щоб дізнатися, яка ресора підійде для покупки, краще вивчити документацію свого автомобіля. Виробники рекомендують використовувати тільки ті деталі, які призначені для певного авто.

Допомога з вибором комплекта ресор на ваш авто

Переваги

Якщо встановлена ​​якісна підвіска, автомобіль стає більш стійким під час руху і вільно поглинає нерівності.

Можна виділити такі особливості ресор:

  • легка конструкція;
  • хороша вантажопідйомність;
  • гальмують коливання на поворотах;
  • компактні;
  • підвищують кліренс.

З недоліків можна виділити тільки швидкість зносу.

У разі, якщо залишилися питання, від менеджерів нашого інтернет-магазину можна отримати консультацію і більш детальну інформацію стосовно товару який вас цікавить.

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (3) Ні (0)
Рейтинг:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Статья добротная

Максим Бережнюк • 02.11.2021
Рекомендуємо придбати