Головна Блог Статті Новини Як вибрати зарядну станцію для дому
Vnedorognik.ua logo

Як вибрати зарядну станцію для дому

Категорія:

Зимовий період наближається, а це означає, що ми повинні бути готові до можливих викликів, особливо у зв'язку з постійними загрозами щодо енергетичної інфраструктури України.

Як вибрати зарядну станцію?

Цього року, на щастя, ми маємо більше часу на підготовку до можливих блекаутів та перебоїв і вже заздалегідь ми можемо подбати про те, щоб мати надійне джерело живлення.

Вибір портативної зарядної станції для дому може бути ключовим завданням, особливо в умовах небезпеки енергетичних перебоїв та блекаутів під час зимового сезону. 

Критерії для вибору зарядної станції

1. Ємність батареї:

Визначте, яку ємність батареї ви потребуєте для задоволення своїх потреб. Це вимірюється в міліампер-годинах (mAh) або в ватах-годинах (Wh). Чим більше ємність, тим довше пристрій може живити ваші пристрої.

2. Тип батареї:

Літій-іонні батареї (Li-ion) загалом є популярними та доступними, зазвичай мають прийнятну ємність та служать близько 500-800 циклів заряду/розряду. Літій-залізо-фосфатні батареї (LiFePO4) мають значно більший ресурс циклів, до 7 тисяч, і можуть прослужити до 10 років. Батареї LFP важчі за Li-ion: LFP мають масу 1.4 кг, у той час як Li-ion важать всього 0.8 кг.

3. Роз'єми для підключення:

Зверніть увагу на наявність різних роз'ємів на зарядній станції. Деякі популярні роз'єми включають Lightning (для пристроїв Apple), USB Type A і Type C (для різних девайсів), DC-роз'єм (для роутерів, мережевої техніки, деякого освітлення та фотоапаратів), гніздо під прикурювач (для автомобільних пристроїв) і розетку 220 В (для побутових приладів).

3. Швидкість зарядки:

Враховуйте, що різні методи зарядки можуть займати різний час. Наприклад, від електромережі зазвичай є найшвидшим методом, це займає приблизно 90 хвилин. Велика ємність батареї може збільшити цей час.

4. Вага і розмір:

Це особливо важливо, якщо ви плануєте переносити її чи використовувати під час подорожей. Зазвичай, більша потужність призводить до більших розмірів і ваги.Критерії вибору зарядної системи

Яка ефективність найпоширеніших пристроїв?

Що більша ємність акумулятора, то довше заряду вистачить пристрою в автономному режимі. Наприклад, зарядна станція з ємністю 600 Вт/год здатна забезпечити чотиригодинну роботу комп'ютера, що споживає 150 Вт/год. На практиці час роботи може трохи відрізнятися.

Середні потужності найпопулярніших пристроїв:

  • Світлодіодна лампа: 10-20 Вт/год
  • Зарядка для смартфона: від 10 Вт/год і вище
  • Ноутбук: 50-150 Вт/год
  • Комп'ютер: 150-300 Вт/год
  • Обігрівач: 700-2000 Вт/год
  • Пральна машина: 1-2 кВт/год
  • Мікрохвильовка: 1-1,5 кВт/год
  • Фен: 1,5 кВт/год
  • Електрочайник: 1-2 кВт/год

Під час вибору слід орієнтуватися на номінальну потужність із запасом у 20%. Таким чином, ви можете бути впевнені, що зарядна станція повністю задовольнить ваші потреби.

Яку зарядну станцію вибрати?

Яку зарядну станцію вибрати?

На сьогодні зарядні станції та генератори майже зрівнялися в цінах, але є ще один важливий фактор, який робить зарядні станції більш привабливими варіантом. 

За даними експертів на осінь-зиму 2022/2023 років, вартість одного кіловат-години електроенергії від генератора становить понад 20 гривень, що значно перевищує ціну одного кВт·год "з розетки", навіть після підвищення тарифів до 2,64 гривень.

Крім того, зарядна станція накопичує та використовує енергію, за яку ви вже заплатили, і це має мінімальний вплив на суми в платіжках за електроенергію. 

Де купити зарядну станцію?

На нашому сайті Vnedorognik ви знайдете широкий вибір зарядних станцій для різних потреб. Ми пропонуємо різноманітні моделі відомих виробників, що відрізняються високою якістю та надійністю. Ви можете обрати станцію з потрібною потужністю та функціональністю, яка відповідає вашим потребам.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok
Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати