Головна Туризм Термоси

Термоси

Фільтри
← Назад
Сортувати:
На сторінці:
Filters
Зберегти у PDF
Підготовка файлу...
Термоси від до
У такому діапазоні немає товарів.

    Термоси та аксесуари до них від відомих брендів

    Термос - це корисний пристрій, який дозволяє тривалий час підтримувати температуру рідини вище або нижче навколишнього середовища. Також прилад може використовуватися для приготування їжі та напоїв шляхом наполягання. Термоси купують для мандрівок, виїздів на природу, прогулянок. Отримують їх і для того, щоб брати з собою обід на роботу. Замовити термос практично для будь-яких цілей можна в інтернет-магазині Vnedorognik. Асортимент складається з провідних виробників у цій галузі, таких як Salewa, Tramp, Ranger, Naturehike і т.д.

    Конструкційні особливості

    У конструкційному плані термос є посудиною, що складаються з двох стінок, між якими передбачений вакуум. Завдяки такому рішенню продукт передає тепло в навколишній простір або нагрівається досить повільно.

    Внутрішня поверхня термоса покривається спеціальним матеріалом, що допомагає зберігати поточну температуру. Також він не вступає в реакцію з продуктами харчування і не змінює їхнього смаку.

    Щоб конструкція була герметичною, передбачаються силіконові ущільнювачі. Вони не тільки не дають повітрю проникати всередину, а й попереджають проливання. Тому термоси можна носити, не побоюючись, в рюкзаку.

    Різновиди термосів

    Існує просто величезна кількість термосів, тому можна легко підібрати варіант для конкретних цілей і відповідно до особистого смаку. Інтернет-магазин «Vnedorognik» пропонує понад 20 моделей.

    Основні різновиди термосів:

    1. Класичний. Призначений для зберігання різних рідин. Вузька горловина зменшує швидкість втрати тепла. Адаптований для використання в похідних умовах. Середня ємність складає 0,5-0,8 л.
    2. Глек. Відмінною рисою виступає наявність носика та ручки. Розрахований на стаціонарне використання вдома чи роботі. Об'єм починається з 1 л.
    3. Термокухлі. Від класичного термоса відрізняється меншою ємністю та можливістю вживання напою прямо з ємності. Не підходять для тривалого підтримання температури. Об'єм зазвичай не перевищує 0,5 л.
    4. Фляга. За функціоналом аналогічна термокухлі. Має звужену горловину. Застосовується переважно зберігання холодних напоїв. Пити гарячий чай, кава з вузького шийки незручно.
    5. Харчовий. Призначений для перших/других страв. Містить широку горловину. Багато моделей доповнюються столовими приладами та посудом. Місткість стартує з 1 л.

    Виготовляються термоси із пластику, металу, скла. Вибір залежить від бюджету та умов експлуатації. Щоб взяти з собою каву для прогулянки в парку, підійде і пластиковий прилад, для туризму оптимальним стане повністю металевий термос.

    Розподіл термосів за обсягом та способами відкривання

    При вказівці обсягу виробники мають на увазі, скільки напою чи їжі здатна вмістити внутрішня колба. Цей показник безпосередньо впливає вартість виробу. Чим більша місткість, тим повільніше змінюється температура. Але якщо ємність напівпорожня, то втрати тепла будуть набагато швидшими, ніж у невеликому термосі.

    Градація за розмірами:

    • до 0,5 л;
    • від 0,5 до 1 л;
    • від 1 до 1,5 л;
    • від 1,5 до 2 л;
    • понад 2 л.

    Зовнішня кришка у всіх термосів однакова. Вона відповідає за збереження температури та захищає від протікання.

    Найнадійнішими вважаються гвинтові моделі. Різьблення сприяє максимально щільному приляганню. Термоси з клапанами схожі з гвинтовими приладами, але різьблення не суцільне. Щоб відкрити клапан, достатньо натиснути кнопку. Повне відкриття кришки потрібно лише при наповненні напою або коли потрібно помити внутрішню колбу.

    Альтернативою різьбового з'єднання виступають кришки, які фіксуються за допомогою спеціальних виступів. Найчастіше такі варіанти кріплення зустрічаються в термокухлях і харчових термосах.

    Існують і пристрої з помпами. Вони комплектуються спеціальним насосом, який використовується натисканням кнопки або важеля. Роздача рідини здійснюється порційно. Ця система використовується переважно в глечиках.

    Функціональні особливості та аксесуари

    Харчові термоси часто комплектуються компактними ручками для їди. Вони поєднують у собі функцію вилки та ложки. Кріплення здійснюється до корпусу.

    Більшість харчових та класичних термосів містять чашку, роль якої виконує зовнішня кришка. Деякі прилади комплектуються додатковою чашкою.

    Для транспортування термосів передбачаються:

    • чохли;
    • карабіни;
    • плечові ремені;
    • ручки на корпусі.

    Вони входять у комплект, або купуються окремо.

    Ознайомтеся з асортиментом магазину «Vnedorognik», виберіть потрібну модель та оформіть заявку, а ми постараємося доставити її максимально швидко. Інтернет магазин користується послугами великих перевізників, мережа відділень яких покриває практично всю Україну.

    Дізнавайтеся про нові акції першими!