Головна Блог Статті Новини Як зарядити автомобільний акумулятор?
Vnedorognik.ua logo

Як зарядити автомобільний акумулятор?

Категорія:

Як зарядити автомобільний акумулятор купити в Україні ціна замовити

Більшість водіїв, незалежно від того, дбають вони про обслуговування автомобіля чи ні, в певний момент стикаються з розрядженим акумулятором. Виклик служби технічного обслуговування та доставка автомобіля до ремонтної майстерні може забрати багато часу та коштів, і це може бути не найкращим варіантом для всіх. Ви можете заощадити час і гроші, якщо дізнаєтеся як правильно зарядити автомобільний акумулятор, заздалегідь виконавши з АКБ кілька нескладних дій, про які сьогодні йтиметься.

Увага: Робота з автоакумуляторами може бути небезпечною, і при неправильному поводженні ви можете пошкодити свій автомобіль. Будь ласка, будьте обережні під час роботи з автомобілем і завжди звертайтесь до керівництва виробника автомобіля.

Крок 1: Підготуйте автомобільний акумулятор

Підготовка автомобільного акумулятора ціна Україна купити

Першим кроком у вивченні заряджання автомобільного акумулятора є його підготовка. Вам потрібно визначити, чи потрібно виймати акумулятор із піддону, чи його можна заряджати як є.

Технічно всі автомобільні акумулятори можна заряджати, не знімаючи, але перед зарядкою не завадить провести швидке очищення акумулятора.

Вимкніть автомобільну електроніку

Після підготовки автомобільного акумулятора до заряджання необхідно вимкнути двигун автомобіля. Потім вимкніть усю електричну систему автомобіля, включно з освітленням салону та мультимедійним пристроєм. Переконайтеся, що все живлення вимкнене, перш ніж приступати до наступного етапу процесу заряджання.

Крок 2: Від'єднайте негативний і позитивний кабелі

Де знаходяться клеми на акумуляторі купити акумулятор в Україні якісний

Обовʼязково спочатку від'єднайте негативний, а потім позитивний кабель від клем акумулятора. В іншому разі ви можете спричинити коротке замикання або пошкодити акумулятор автомобіля.

Негативний кабель - майже завжди чорний із символом "-". Позитивний кабель зазвичай є червоним із символом "+". Щоб від'єднати кожен кабель, вам, можливо, доведеться спочатку зняти пластикові ковпачки, які іноді розташовуються на клемах автомобільного акумулятора.

Для більшості автомобільних акумуляторів необхідно використовувати торцевий ключ на 10 мм, щоб послабити негативний кабель, при цьому намагайтеся тримати його подалі від позитивного кабелю, оскільки заряд може передаватися між двома джерелами. Нарешті, повторіть процес з позитивним кабелем і клемою, намагаючись тримати їх окремо один від одного.

Крок 3: Очистіть клеми акумулятора

Як почистити клеми акумулятора

Перед зарядкою автомобільного акумулятора важливо очистити клеми акумулятора автомобіля. Ми рекомендуємо використовувати щітку для очищення клем, яка за формою і зовнішнім виглядом схожа на зубну щітку (її теж можна використовувати у разі відсутності першої). Щітка для очищення клем використовується для очищення клем акумулятора від корозійного сміття та хімікатів.

Щітку для очищення клем найкраще використовувати в парі з комерційним розчином для очищення батарей, але суміш харчової соди та води буде настільки ж ефективна для нейтралізації кислоти, запобігання корозії та запобігання будь-яких можливих несправностей. Ми рекомендуємо співвідношення однієї чашки дистильованої води та однієї столової ложки харчової соди.

Крок 4: Підключення зарядного пристрою для автомобільного акумулятора

Зарядний пристрій для акумулятора купити в Україні ціна

Якщо ви виконали описані вище дії, тепер ви готові під'єднати зарядний пристрій до акумулятора вашого автомобіля щоб зарядити авто акумулятор удома. Наступні інструкції підходять для більшості автомобільних зарядних пристроїв, але якщо у вашого зарядного пристрою є спеціальні інструкції з експлуатації, дотримуйтесь їх.

  • Переконайтеся, що автомобільний зарядний пристрій вимкнено.
  • Спочатку під'єднайте позитивний кабель до позитивної клеми, потім у такому самому порядку під'єднайте негативний кабель до негативної клеми.
  • Увімкніть автомобільний зарядний пристрій і встановіть швидкість заряду на мінімально можливий рівень.
  • Якщо зарядний пристрій оснащено таймером, встановіть його на відповідний період часу. Якщо зарядний пристрій не оснащено таймером, і ви не знаєте, як довго заряджати автомобільний акумулятор, зверніться до посібника користувача або пошукайте інформацію в Інтернеті, щоб уникнути можливого перезарядження.

Відключення зарядного пристрою для автомобільного акумулятора

Щоб завершити процес заряджання автомобільного акумулятора, вимкніть зарядний пристрій, перш ніж торкатися до будь-чого ще. Після вимкнення зарядного пристрою просто від'єднайте спочатку позитивний кабель, а потім негативний.

Не забудьте замінити кабелі на клемах автомобільного акумулятора. І знову не забудьте під'єднати позитивний кабель перед негативним. Якщо ви повністю зняли автомобільний акумулятор, саме час встановити його назад у кріплення.

Шаг 5: Перевірка автомобільного акумулятора

Як перевірити автомобільний акумулятор в Україні ціна акумулятора

Щоб правильно перевірити автомобільний акумулятор, не слід сідати за кермо протягом кількох днів після заряджання. Це пов'язано з тим, що генератор змінного струму заряджає акумулятор під час руху автомобіля. Однак ця частина процесу не є абсолютно необхідною, оскільки ми розуміємо, що багато водіїв потребують своїх автомобілів на щоденній основі.

Якщо ви все ж таки вирішили перевірити акумулятор автомобіля, ми рекомендуємо використати автомобільний мультиметр і виконати такі дії:

  • Підключіть тестер акумулятора. Під'єднайте червоний кабель до позитивного полюса акумулятора, а чорний - до негативного. Потім увімкніть автомобільний мультиметр.
  • Провірте напругу акумулятора. Для цього необхідно знати, що напруга більшості автомобільних акумуляторів становить 12,0 вольт. Повністю заряджений акумулятор повинен показувати 12,6 вольт або вище, при цьому 12,4 вольта заведуть ваш автомобіль, а 12,0 вольт або нижче потребують додаткової зарядки. Для цього кроку можна використовувати вольтметр, але мультиметр знадобиться пізніше в цьому процесі.
  • Провірте ампери холодного запуску. Ампери холодного пуску (CCA) допомагають визначити стан автомобільного акумулятора. Кожен автомобільний акумулятор має номінал CCA, який можна перевірити за допомогою режиму CCA мультиметра для порівняння з номіналом CCA акумулятора.
  • Проведіть тест на запуск двигуна. Встановивши мультиметр у режим перевірки запуску, заведіть автомобіль. Після цього прилад повинен показати найнижчу напругу, яку акумулятор автомобіля здатний підтримувати, коли працює стартер. Здорові акумулятори зазвичай підтримують напругу від 9,0 до 10,0 вольт.
  • Виконайте тест зарядки. І останнє, але не менш важливе: переведіть мультиметр у режим тестування заряду, поки автомобіль ще працює. Показання справних автомобільних акумуляторів зазвичай становлять від 14,2 до 14,5 вольт. Усе, що нижче цього діапазону, вказує на необхідність перевірки генератора або частини системи зарядки вашого автомобіля.

Наша команда також рекомендує використовувати пристрій підтримки заряду акумулятора, щоб підтримувати його в повністю зарядженому стані. Ці розумні пристрої можна залишати увімкненими та під'єднаними до автомобільного акумулятора, не побоюючись перезарядки.

Чому мені потрібно знати, як заряджати автомобільний акумулятор?

Автомобільні акумулятори - вибагливі пристрої, але вони абсолютно необхідні, оскільки є основним джерелом енергії, що забезпечує роботу і рух вашого автомобіля. Навіть якщо ви купите новий автомобіль що стояв після збірки бодай декілька місяців - це просто удача, якщо вам попадеться гарний акумулятор. Знання того, як зарядити автомобільний акумулятор, дасть вам змогу повернутися на дорогу з достатньою кількістю енергії, щоб дістатися до будинку, або з повним зарядом на кілька тижнів наперед.

Експерти рекомендують регулярно підтримувати акумулятори в робочому стані, щоб продовжити їхній термін служби. Для цього можна попросити когось завести машину, якщо вона не використовується протягом тривалого часу. Також можна перевіряти клеми на наявність корозії і швидко очищати їх щіткою, а також використовувати мастило для клем або діелектрик. Однак, при цьому необхідно бути обережним, оскільки робота з автомобільними акумуляторами може бути небезпечною.

Як зарядити авто акумулятор? - FAQ

Які є типи зарядних пристроїв для автомобільних акумуляторів?

Зарядний пристрій для акб або бустер? Купити в Україні в наявності ціна дешево

Існує два типи зарядних пристроїв:

  • стандартні автомобільні зарядні пристрої;
  • пуско-зарядні пристрої.

Розумні зарядні пристрої, такі як Battery Tender та CTEK MXTS серії, можуть бути корисними в ситуаціях, коли автомобільний акумулятор розрядився після тривалого періоду без використання. Зарядний пристрій допоможе зарядити акумулятор і повернути автомобіль у робочий стан.

Як зарядити сівший автомобільний акумулятор?

  1. Підготуйте автоакумулятор.
  2. Від'єднайте негативний і позитивний кабелі.
  3. Очистіть клеми акумулятора.
  4. Підключіть зарядний пристрій для автомобільного акумулятора.
  5. Протестуйте автомобільний акумулятор.

Чи можна використовувати пусковий пристрій як зарядний пристрій?

Ні, пусковий пристрій не можна використовувати як зарядний пристрій. Це пов'язано з тим, що пускові пристрої призначені для миттєвого, але все ж потужного сплеску електроенергії для ввімкнення автомобільного акумулятора. Після того, як акумулятор заведений, процес зарядки акумулятора бере на себе генератор змінного струму.

Чи можна просто зарядити посаджений акумулятор?

Для заряджання розрядженого акумулятора можна використовувати або зарядний пристрій для автомобільних акумуляторів, або підключити до працюючого автомобільного акумулятора кабелі-перемички, щоб зарядити розряджений акумулятор. Якщо у вас старий акумулятор, який використовувався понад три роки, можливо, настав час купити новий у магазині автозапчастин.

При зарядці автомобільного акумулятора яку клему під'єднувати першою?

При зарядці автомобільного акумулятора спочатку потрібно підключитися до позитивної клеми. Потім підключіть негативну клему. Якщо ви підключитеся до неправильних клем, ви можете пошкодити автомобільний акумулятор або навіть підірвати його.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok

Автор: Максим Перепелиця

Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!