Головна Блог Статті Новини Як видалити подряпини з автомобіля?
Vnedorognik.ua logo

Як видалити подряпини з автомобіля?

Категорія:

купити аксесуари для позашляховика

Це дуже неприємне відчуття, коли ви підходите до свого автомобіля та помічаєте, що на кузові є подряпина. Для подряпин ніколи не буває відповідного часу, незалежно від того, чи це новий автомобіль, що знаходиться на гарантії, чи йому вже кілька десятиліть, і ви весь цей час дбали про нього. Ви можете підійти до неї і потерти її рушником, сподіваючись, що це просто пляма, але це вона, неприємна подряпина на чистому лакофарбовому покритті.

Що ж робити у такому разі? Можливо, вам не доведеться відразу звертатися в автосервіс або страхову компанію, все залежить від тяжкості та глибини пошкоджень.

Ми за те, щоб позбавити вас труднощів і таємниць при базовому обслуговуванні вашого автомобіля. Існують методи, які можна використовувати в домашніх умовах, а розуміння типів подряпин і методів ремонту допоможе вам підібрати рішення для конкретної проблеми.

Визначте тип подряпини

Вони можуть з'являтися з різних причин - від камінця, викинутого автомобілем, що їде попереду на дорозі, до візка неуважного покупця або від вашої колишньої. Залежно від типу об'єкта, його форми та швидкості, і навіть швидкості автомобіля в момент удару, ці та багато інших причин можуть викликати подряпини різного ступеня важкості.

як визначити тип подряпини

Подряпини на прозорому покритті: Це найлегший тип, який часто можна уявити як "вм'ятину". Як видно з назви – це прозорий захисний шар, який наноситься на лакофарбове покриття автомобіля, і призначений саме для цього. Так, він надає блиск автомобілю, але й також забезпечує захисний шар, перш ніж він може пошкодити фарбу. Ми розглянемо це детальніше, але це більш поверхневі подряпини, які можна легко стерти за допомогою ацетону або розчинника фарби на ганчірці.

Подряпини фарби: Якщо подряпина пройшла через прозорий шар, це може призвести до пошкодження фарби. Це вимагатиме більш інвазивного ремонту, ніж просте протирання ділянки хімічним засобом. Вона не "затиратиметься". Вам доведеться видалити невелику кількість прозорого покриття та використовувати набір для усунення подряпин. Такий набір зазвичай містить засіб для видалення подряпин та полірувальний засіб. Він зливатиметься з фарбою, а віск або поліроль додадуть шар захисту прозорому покриттю.

Глибокі подряпини: Досить сильні подряпини можуть пройти через прозорий шар та фарбу, аж до ґрунтовки. Під ґрунтовкою знаходиться тільки панель кузова, яка може бути зроблена зі сталі, алюмінію, пластику або будь-якого іншого полімеру.

Глибока подряпина у фарбі - це, ймовірно, приблизно та глибина, до якої ви можете дійти, перш ніж звернутися до професіонала, але це все ще те, що ви можете зробити в домашніх умовах, маючи відповідне обладнання та продукти. Вам потрібно буде очистити та заповнити подряпину, нанести новий шар емалі, нанести новий шар прозорого покриття, відполірувати та відшліфувати. Не хвилюйтеся. Ми проведемо вас через усі етапи.

Тепер ми можемо підібрати оптимальний метод залежно від ступеня тяжкості подряпини.

як видалити подряпини з авто

Як відремонтувати подряпину на прозорому покритті

Використовуйте розчинник для фарби або ацетону, щоб згладити легку подряпину, як ця. Злегка доторкайтеся до подряпини, щоб не розмазати її більше, ніж вона вже є. Її легко відполірувати.

Полірування подряпини

Перед початком цього процесу переконайтеся, що ваш автомобіль добре вимитий та висушений. Вам знадобляться такі дії:

  1. Візьміть поролоновий тампон і нанесіть на нього невелику кількість засобу для зняття автомобільного лаку (такі є у будь-якому магазині автозапчастин).
  2. Втирайте засіб у потертості на кузові. Як і в попередньому випадку, не забудьте обережно обробити ділянку. Перестарання може призвести до ще більших пошкоджень. Тому зробіть вибір на користь м'якості.
  3. Після того як ви розгладили фарбу, використовуйте якісний рушник або полірування. Ви також можете використовувати полірувальну машинку, але, знову ж таки, краще зробити цей крок обережно.
  4. Використовуйте віск чи поліроль для нанесення захисного покриття.

як відполірувати подряпину на машині

Очищення та ремонт глибокої подряпини на фарбі

  • Крок 1: Як і у випадку з подряпиною, вимийте та висушіть автомобіль.
  • Крок 2: Очистіть місце за допомогою подушечки та засобу для видалення подряпин.
  • Крок 3: Тонким пензлем зафарбуйте подряпину фарбою, яку зазвичай можна придбати в магазині автозапчастин або через Інтернет, якщо вам потрібна більш рідка фарба.
  • Крок 4: Коли фарба висохне, використовуйте поліроль для створення нового прозорого шару на цьому місці.

Ми не обіцяємо, що ваш автомобіль переможе на автошоу, але для 99,9% глядачів він виглядатиме як новий.

Висновок

Ці засоби та методи іноді вимагають практики, тому наявність у гаражі шматка металу або забарвленого матеріалу для тренування допоможе вам підготуватися до таких операцій. Набори для чищення автомобіля також можуть надати вам деякі інструменти, до яких вам потрібно буде звикнути, наприклад, віск, поліроль та інструменти для чищення.

Найголовніше, що замість того, щоб зателефонувати до місцевого магазину або на станцію техобслуговування, ви виявили ініціативу та зайнялися своїм улюбленим автомобілем.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok

Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!