Головна Блог Статті Новини Огляд Ineos Grenadier: Сучасна класика для любителів бездоріжжя та подорожей
Vnedorognik.ua logo

Огляд Ineos Grenadier: Сучасна класика для любителів бездоріжжя та подорожей

Категорія:

Ineos Grenadier купити запчастини для тюнінгу Україна ціна

Grenadier - це диво. Його не повинно було існувати. У 2017 році, коли британський мільярдер сер Джим Реткліфф оголосив що збирається побудувати крутий, олдскульний 4×4 за образом та подобою оригінального Land Rover Defender (який був знятий з виробництва роком раніше), більшість інсайдерів галузі сумнівалися, що йому це вдасться.

Grenadier vs Defender купити запчастини тюнінг ціна

Створення Гренадієра "виявилося набагато складнішим" ніж він очікував, визнає Джим. Якби ви поставили мені запитання: "Чи прийняли б ми таке саме рішення, знаючи те, що знаємо сьогодні, у 2017 році?" - Я не впевнений, що прийняли б. Що не допомогло, так це те, що в розпал усього цього в нас були Ковід, Україна і Китай. Три величезні проблеми. Скільки в нас було деталей, зроблених в Україні - 158, щось близько того. Усіляке програмне забезпечення надходило з Китаю. І все це в самий розпал розробки першого автомобіля - це було дуже важко".

Ineos Grenadier: Добротно зроблений, зручний і повний рішучості

Інтер'єр Ineos Grenadier купити в Україні тюнінг ціна запчастини

Виїжджаючи з парковки, Grenadier відразу ж відчуває себе просторим, добре зробленим і зручним. Панель приладів, виконана в стилі кабіни літака, абсолютно унікальна, сидіння Recaro і чудова оглядовість через плоске, вертикально розташоване вітрове скло.

Але найбільш вражаюче - це поведінка в русі. Коли Реткліфф тільки проектував свій автомобіль, то хотів мати шасі з східчастою рамою (по суті, сталеві балки під кузовом), жорсткі осі та надпотужну підвіску - загалом, те, як будували старі Land Rover ще у 1948 році. Але не дарма більшість виробників відійшли від цієї схеми: "heavy-duty" означає "важкий". Grenadier важить близько 2700 кг (залежно від комплектації) - набагато більше, ніж новий Defender. Але команда Ineos добре приховала цю масу, і при їзді Grenadier здається покірним та слухняним, але водночас добре керованим. Рухи кузова добре контролюються.

Рама Інеос Гренадієр купити в Україні ціна

Те, що компанії вдалося досягти таких високих стандартів з першої спроби, вражає, але вона домоглася цього, вибравши відмінних партнерів, а не намагаючись зробити все самостійно. Коли ми переходимо в нову сферу діяльності, - пояснює Реткліфф, - потрібно визнати, що на освоєння її потрібен час і залучити до роботи висококласних фахівців з інших галузей. Автомобільна промисловість нічим не відрізняється".

Так, для Grenadier пропонується на вибір бензиновий або дизельний 3,0-літровий двигун із рядною шісткою, який постачає BMW; восьмиступінчата коробка передач - ZF; мости - від постачальника тракторів Carraro; пружини та амортизатори - Eibach. Усе преміальної якості. Але ключовим партнером стала компанія Magna Steyr, розташована в Граці (Австрія). Magna - це інженерна компанія, яка розробляє автомобілі для інших виробників, зокрема, Mercedes G-Wagen 2018 року.

Характеристики Grenadier купити посилені купити Україна ціна

За словами Реткліффа, в Magna Steyr працюють 250 інженерів, які протягом семи років займалися створенням нового G-Wagen. Потім було випущено новий G-Wagen, і ці 250 інженерів, приблизно три роки тому, перейшли на Grenadier. Це змінило наш підхід до роботи, і саме тому багато елементів цього автомобіля схожі на G-Wagen". Інженери в Австрії та Німеччині просто не знають як робити погані автомобілі. Вони працюють лише за одним стандартом".

Огляд Інеос Гренадієр купити в Україні ціна

Порівняно з Mercedes (або сучасними Land Rover), рульове управління Grenadier здається повільним і нечітким. Ця затримка та неточність - наслідок старих добрих мостів із цільною несучою балкою. Вони хороші, якщо ви долаєте дюни або болото, але вимагають особливого типу рульового механізму, який не є "легковим" порівняно з більшістю сучасних позашляховиків - включно з Гелентвагеном, що має сучаснішу незалежну передню підвіску.

Принаймні, на дорозі. На бездоріжжі Grenadier і його рульове управління почуваються як удома. Реткліфф не приховує що його автомобіль - це стара технологія, механічний підхід, на відміну від складної пневматичної підвіски та електроніки, які можна зустріти в багатьох сучасних SUV. Позашляхові якості Grenadier, безумовно, є його перевагою", - каже він. Мені подобається G-Wagen; у мене кілька G-Wagen, я люблю їх водити. Але я не хотів би перетинати на ньому Африку, і я не збираюся їхати на ньому по трасі в Ісландії, коли їду ловити лосося. Я буду їздити на Grenadier".

Завод Ineos Grenadier в Хамбасі купити тюнінг аксесуари ціна

Відчуття солідності та впевненості - свідчення того, що автомобіль збирають на колишньому заводі Mercedes у Хамбасі. А усвідомлення того, що на ньому можна поїхати куди завгодно - просто пропустити роботу і поїхати до Сенегалу - просто спокусливе.

Отже, Ineos Grenadier ціна - 80-90 тис. євро. Це не мало, зважаючи на те, що новий Grenadier не ковзає і не кермує, як новий Defender", та не має надійної дилерської мережі BMW чи Audi, але він обов'язково знайде свою аудиторію - серед любителів бездоріжжя, дослідників та фанатів автівок. До того ж, автомобілів, побудованих на старій добрій рамі, з кожним роком стає дедалі менше, не дивлячись на те, що саме вони якнайкраще підходять для найскладніших задач і умов використання.

Офроуд Ineos Grenadier купити запчастини ціна

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok
Сподобався матеріал? Так (4) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!