Головна Блог Статті Новини Як перевірити штрафи?
Vnedorognik.ua logo

Як перевірити штрафи?

Категорія:

Після впровадження автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху чимало водіїв зіткнулися з проблемою - є ризик не дізнатися про штраф. Звістки про стягнення приходять на адресу за пропискою власника автомобіля. Але в разі, якщо машиною користуються за довіреністю або власник живе далеко від місця реєстрації, можна взагалі не отримати сповіщення про штраф за порушення ПДР. Зате сучасні можливості дозволяють перевірити це завдяки зручним сервісам у смартфоні.

як перевірити штрафи

Як перевірити штрафи онлайн

  1. У додатку Дія. Для відображення стягнень у додатку треба його скачати, авторизуватися і додати в систему своє водійське посвідчення або техпаспорт. Тоді сповіщення про штраф будуть приходити у вигляді повідомлення на телефон. Також можна відкрити додаток, перейти в меню «Послуги», далі вибрати категорію «Штрафи за порушення ПДР». Після цього видно поле з інформацією про відсутність стягнень або їх перелік і деталі. Тут же можна вибрати спосіб оплати і сплатити штраф.

як перевірити штраф через дію

  1. Через Приват24 або Монобанк. У додатку банку Приват24 виконайте таку послідовність дій «Сервіси» → «Платежі» → «Штрафи і порушення». Для пошуку можна використати ідентифікаційний код (РНОКПП) власника машини, номер транспортного засобу або серію та номер техпаспорту, номер транспортного засобу.

    як перевірити штраф через Приват24

    У додатку Монобанк перевірка штрафів по номеру авто здійснюється у розділі «Інші платежі» → «Штрафи за порушення ПДР». Шукайте за серією та номером постанови або введіть номер автомобіля, щоб додати його в систему. Вона буде надалі відслідковувати провадження і сповіщати вас про актуальний стан справ.

як перевірити штрафи через монобанк

  1. Електронний кабінет водія. Це державний онлайн-сервіс, де розміщено всі необхідні відомості про ваш транспорт. Для авторизації знадобиться Дія-Підпис, підтвердження через один із банків або електронний цифровий підпис (ЕЦП), який можна отримати в додатку Приват24.

як перевірити штраф через електронний кабінет водія

  1. Telegram-bot. Дуже популярним каналом став «Штрафи ПДР» у месенджері Телеграм. Додавши номерний знак транспортного засобу+документ, що посвідчує особу, можна не тільки дізнатися про штрафи. Також є можливість підписатися на розсилку про нові стягнення й отримати допомогу, якщо виникнуть додаткові запитання.

як перевірити штрафи через телеграм-бот

  1. Мобільний додаток МВС України Штрафи ПДР для Android та iOS. Тут можна відслідковувати актуальні провадження, оформлені на машину, майбутні стягнення й оплатити штраф в разі його наявності. А ще перевірити розташування камер автоматичної відеофіксації порушень ПДР.

як перевірити штрафи додаток пдр

  1. На сайті ГСЦ МВС. Заходимо на сервіс і вводимо номер автомобіля та інформацію про власника транспортного засобу. Система надає послугу «перевірка автомобіля на штрафи», тут можна подивитися їх розмір, опис та фотозвіт.

як перевірити штрафи на сайті ГСЦ МВС

Зауважте, що впродовж 10 днів з часу вчинення правопорушення ви можете сплатити 50% від встановленої суми штраф. А в разі несплати протягом 30 днів правопорушник переходить у статус боржника.

Оплатити стягнення можна не тільки онлайн, а й погасити готівкою. Це можна зробити у будь-якому відділенні найближчого банку. Проте якщо під час онлайн оплати комісії зазвичай немає, то в касі доведеться її заплатити (до 2% від суми платежу). Також розплатитися готівкою можна через термінал поповнення.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok

Автор: Богдана Оришко

Сподобався матеріал? Так (2) Ні (1)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!