Головна Блог Статті Новини Що таке дефлектор?
Vnedorognik.ua logo

Що таке дефлектор?

Категорія:

Дефлектор - це спеціальний аксесуар, що встановлюється на вікна, капот автомобіля. Він відсікає зустрічний вітер, чим покращує аеродинаміку під час руху машини. Вітровики або мухобійки, так в народі називають дефлектори, змінюють траєкторію руху повітряних потоків та захищають авто від механічних пошкоджень. Фактично це щитки з пластику, акрилу або скла, стійкі до ультрафіолетового випромінювання та перепадів температур.

купити дефлектор капота Україна

Після того, як ми розібралися що таке дефлектор, поговоримо детальніше про його різновиди та призначення.

Види дефлекторів для автомобіля

Залежно від призначення та місця встановлення вітровики поділяють на:

  1. Дефлектори капота. Водії між собою називають цю деталь “мухобійка”. Кріпиться на передню частину кришки капота, основне призначення — захист лобового скла від комах, бруду, дрібного каміння.
  2. Дефлектори для лобового скла поділяються на сонцезахисні щитки та водостоки. Перші розміщують у верхній частині лобового скла для обмеження зони контакту з зовнішніми природними чинниками. А другі покращують видимість під час дощу та снігу, ефективно відводячи воду з оглядової поверхні. Вони монтуються вертикально по обидва боки лобового скла.
  3. Дефлектори бічних вікон встановлюються на верхній частині рами бічних дверей, запобігають появі конденсату, потраплянню дощу в салон та істотно зменшують шум при відчиненому вікні.
  4. Задні дефлектори кріпляться до задньої частини даху кузова або кунга. Крім захисту від негативного впливу зовнішнього середовища, ця деталь також стабілізує автомобіль на високій швидкості.
  5. На фарах. Оберігають оптику від забруднень та механічних пошкоджень.
  6. Дефлектори для люка здатні зменшити шум у салоні машини. А в дощову погоду захищають від потрапляння води всередину, утворення конденсату.

Дефлектор в машині — це не тільки практична деталь для захисту від комах, дощу та запотівання скла. Він також слугує естетичним аксесуаром, що робить зовнішній вигляд автомобіля більш завершеним та стильним.

купити дефлектор бічних вікон

Як вибрати дефлектор?

Перед тим, як купити дефлектор для свого авто, варто звернути увагу на кілька чинників:

  • призначення, тобто чого саме ви хочете досягти шляхом встановлення цієї деталі. Наприклад, якщо треба захистити лобове скло від комах, то варто обрати мухобійку на капот.
  • модель і рік випуску вашої машини. Дефлектори — це не універсальні елементи. Їх виробляють спеціально для певної моделі, адже кожен автомобіль має різну форму. Тому під час покупки треба це врахувати.
  • матеріал. Найчастіше дефлектори виготовляють зі скла, пластику або акрилу, де кожен матеріал має свої недоліки та переваги. Так акрил дуже легкий, а пластик — дешевий.
  • метод встановлення. Вітровики можуть кріпитися за допомогою клейкої стрічки або шляхом монтажу до кузова.
  • дизайн. Сьогодні на ринку багато виробників пропонують різні дефлектори за кольором і стилем, тому можна обрати собі до смаку.
  • функціональність, бо головне завдання дефлектора — захищати кузов і скло від дрібних камінців, комах, вітру й дощу. Переконайтеся, що деталь виконує своє завдання. Це можна зробити, прочитавши відгуки власників конкретної моделі або переглянувши відео з випробуваннями на каналі виробника.

купити дефлектор капота і бокових вікон

Де купити якісний дефлектор для автомобіля?

Інтернет-магазин Vnedorognik пропонує вітровики від усесвітньо відомих брендів ToughGuard, Formfit, Auto VentShade (AVS) за доступною ціною. Ми офіційно співпрацюємо із виробниками і надаємо гарантійне обслуговування в разі несправності запчастини чи аксесуара для машини.

Оплата здійснюється готівкою, на безготівковий рахунок, картку або післяплатою. Забрати деталь можна в будь-якому зручному для вас поштовому відділенні або самовивозом у Вінниці.

Також ви можете скористатися послугою встановлення в нашому тюнінг-ательє. Наші майстри здійснили тюнінг вже понад 50 автомобілів. Якщо залишилися питання, телефонуйте за номером, вказаним у контактах, та отримайте безкоштовну консультацію спеціаліста.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok

Автор: Богдана Оришко

Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!