Головна Блог Статті Новини Новий Toyota Land Cruiser Prado 250 - майбутній бестселер?
Vnedorognik.ua logo

Новий Toyota Land Cruiser Prado 250 - майбутній бестселер?

Категорія:

Новий Toyota Land Cruiser Prado 250

Компанія Toyota офіційно представила наступне покоління Toyota Land Cruiser Prado. Після 14-річної перерви Prado отримав оновлення покоління та посяде місце між Fortuner та Land Cruiser LC300 у глобальній лінійці позашляховиків Toyota. До модельного ряду Prado додано дві нові модифікації - Land Cruiser J250 і Land Cruiser 70, виконаний у ретро-стилі.

На міжнародних ринках модель матиме суфікс "Prado", але в США вона буде відома як "Land Cruiser". У 2024 р. оновлення включають у себе новий дизайн, ходову частину та важливе доповнення у вигляді різних варіантів силових агрегатів, включно з кількома м'якими гібридами. V8, на жаль, більше не доступний.

Дизайн Toyota Land Cruiser Prado 250

Нове покоління Prado повертається до своєї первісної форми з нео-ретро стилем, прямокутним силуетом і зовнішнім виглядом, схожим на свого двоюрідного брата - Lexus GX, на базі якого він побудований.

Прадо 2024 року (J250) випускатиметься у трьох варіантах:

  • базова модель LC 1958;
  • Land Cruiser;
  • топова LC First Edition.

*Остання версія буде випущена в кількості 5 000 екземплярів

Дизайн Toyota Land Cruiser Prado 250

Кожна з трьох версій має унікальні зовнішні риси, але їх об'єднують такі спільні елементи, як прямокутна решітка радіатора з написом "Toyota", стандартні 18-дюймові легкосплавні диски та всепогодні шини. Як опцію Toyota пропонує і 20-дюймові. У LC J250 і LC 70 різні фари. У моделі J250 вони прямокутні, а в моделі 70 - круглі світлодіодні фари в ретро-стилі (привіт FJ-40 і FJ Cruiser).

Габарити нового Prado LC250

Габарити Prado становлять 4 925 мм завдовжки, 1 980 мм завширшки та 1 859 мм заввишки, що робить нову модель на 100 мм довшою, на 95 мм ширшою та на 20 мм вищою за попередника. Колісна база становить 2 850 мм, що на 60 мм більше, ніж у попередньої моделі. Крім того, модель збудована на новій платформі TGNA-F, на якій також побудовано інші автомобілі, такі як Tundra та нова Tacoma.

Нове покоління Toyota Prado: Двигуни

Мотори для нового Прадо 250

Залежно від ринку, нове покоління Prado має кілька варіантів двигунів. Найпоширенішими в регіонах будуть 2,4-літровий бензиновий двигун із турбонаддувом та 2,8-літровий дизельний двигун у поєднанні з гібридною системою. Бензиновий двигун розвиває потужність 330 к.с. і крутний момент 630 ньютон-метрів. Крім того, для ринку Східної Європи та Японії також буде доступний 2,7-літровий бензиновий атмосферний мотор на 163 к. с. і 246 Нм.

Дизельний двигун працює в парі з 48-вольтовим електромотором, розвиваючи потужність 204 к.с. і крутильний момент у 500 ньютон-метрів. Обидва двигуни працюють у парі з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач I-Syn, що забезпечує передачу потужності на всі чотири колеса за допомогою роздавальної коробки зі зниженим передавальним числом. Гібридна система оснащена нікель-металгідридною батареєю ємністю 1,87 кіловат-години, розташованою на задній осі.

Список моторів для LC Prado 250:

Силовий агрегат Позиціонування Регіони продажу

T24A-FTS
Бензин
2.4-літра
Турбо Гібрид
Direct Shift-8AT

243 кВт (330 к.с.)
630 Н・м

Покращено розгінні та екологічні характеристики в усіх діапазонах потужності, від початкового прискорення до підйому та буксирування. Північна Америка
Китай

T24A-FTS
Бензин
2.4-літра
Турбо
Direct Shift-8AT

207 кВт (281 к.с.)
430 Н・м

Плавні та потужні ходові якості, безшумна їзда та екологічні показники досягаються завдяки новій платформі TNGA. Середній Схід Східна Європа, і т.д.

1GD-FTV
Дизель
2.8-літра
Турбо Гібрид (48V система)
Direct Shift-8AT

150 кВт (204 к.с.)
500 Н・м

На додачу до характеристик 1GD покращена фактична паливна економічність в умовах міста та заторів. Якісний, тихий запуск двигуна та плавний початковий розгін. Австралія Західна Європа

1GD-FTV
Дизель
2.8-літра
Турбо
Direct Shift-8AT

150 кВт (201 к.с.)
500 Н・м

Покращена керованість завдяки поєднанню 8AT* та 1GD, що вирізняється хорошою паливною економічністю та потужними ходовими якостями. Західна Європа Східна Європа Японія Середній Схід, і т.д.

2TR-FE
Бензин
2.7-літра
Атмосферний
Super-ECT

120 кВт (163 к.с.)
246 Н・м

Якісна та доступна базова трансмісія.
Краща керованість при щоденному водінні.
Східна Європа Японія та ін.

Позашляхові можливості нового Прадо 250

Позашляхові можливості нового Прадо 250

Крім роздавальної коробки зі зниженим передавальним числом, новий Prado має безліч функцій, які підносять його позашляхові можливості до рангу найкращих. До них належать різні режими руху різноманітними типами покриттів, блокований задній диференціал, багатоважільна задня підвіска, система допомоги під час спуску з гори, а також функція Crawl, що працює як круїз-контроль на малій швидкості.

Салон нового Прадо 250

Крім того, Prado оснащений системою контролю кута в'їзду 31 градус і кута з'їзду 25 градусів. Доріжний просвіт автомобіля становить 220 мм. Серед інших зручних функцій - 12,3-дюймовий сенсорний екран для керування розважальною системою автомобіля, бездротове заряджання, дисплей у верхній частині салону, підігрів і вентиляція сидінь, багатозонний клімат-контроль, аудіосистема JBL із 14 динаміками та багато іншого.

Коли можна буде купити новий Прадо 250 в Україні?

Ціна нового прадо 250 в Україні

Компанія Toyota поки що нічого не оголосила. Але новий Land Cruiser Prado або J250 може з'явитися в Україні в найближчому майбутньому, бо для Європи він планується у продажу в 1 кварталі наступного року. Ця модель обіцяє бути сильним конкурентом справжнім позашляховикам, такими як Land Rover Defender, Suzuki Jimny та Jeep Wrangler.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok

Автор: Максим Перепелиця

Сподобався матеріал? Так (7) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Конкурент Сузукі Джимі???))))) Гарний жарт))))))

Читач • 19.11.2023

Прямокутний ще куди не йшов, а з круглими фарами на любителів 70-го Крузака. На фоні нового прадо, лексус gx гарно виглядає...

Василь • 02.08.2023