Головна Блог Статті Новини Зовнішній акумулятор для ноутбука
Vnedorognik.ua logo

Зовнішній акумулятор для ноутбука

Категорія:

Ноутбуки вже давно перетворилися з пристроїв для розваги на повноцінне робоче місце. Вони забезпечують максимальну мобільність. Але є й недоліки – в середньому на акумуляторі лептоп працює 2-3 години, після чого потрібна підзарядка. З цим можуть виникнути труднощі у відрядженні у разі відключення світла. Щоб вчасно виконувати роботу та не залежати від зовнішніх обставин, достатньо придбати зовнішній акумулятор до ноутбука.

Зовнішній акумулятор для ноутбука ціна відгуки

Відмінні риси та різновиди зарядних станцій та повербанків

Спочатку зовнішні акумулятори застосовувалися для заряджання мобільних пристроїв. Перші прототипи з'явилися ще 2001 року. Тоді вони мали вигляд капсул Power Tube, в які містилася пальчикова батарея. Сьогодні виробники пропонують величезний перелік повербанків, у тому числі для таких споживачів струму як ноутбуки. Зовнішні акумулятори для лептопів відрізняються більшими розмірами, високою потужністю та вихідними характеристиками. Також вони мають збільшену ємність, містять великий перелік роз'ємів для підключення.

Зовнішні акумулятори заряджають ноутбуки через порт Type-C або USB 3.1. Якщо лептоп не підтримує дані технології, то підключення здійснюється за допомогою перехідника або через розетку 220 В. Розетками оснащуються зарядні станції. Це більш удосконалена версія повербанків – відрізняються більшою потужністю, можливістю одночасної зарядки від 3 до 15 споживачів, залежно від моделей. Наприклад, портативна станція Anker 521 здатна зарядити один ноутбук до 4 разів.

Різновиди зарядних станцій та повербанків в Україні Києві

Зовнішні акумулятори для ноутбуків бувають такими типами:

  1. Літій-іонні. Найчастіше застосовуються у звичайних повербанках. Вони виділяються невеликою вагою, малим саморозрядом, доступною ціною. Ресурс акумулятора складає 600-1200 циклів. При виборі важливо брати до уваги наявність вбудованого захисту від перегріву.
  2. LiFePO4. Більш просунуті акумулятори, які мають підвищений термін служби. Падіння ємності нижче 50% від початкових показників спостерігається при досягненні 6-8 тисяч циклів. Термін їхньої служби може перевищувати 10 років. Встановлюються такі батареї переважно на зарядні станції.

Вибір між повербанком та зарядною станцією необхідно робити виходячи з особистих потреб. Якщо необхідний компактний зовнішній акумулятор на один заряд ноутбука в дорозі, можна сміливо купувати повербанк. У решті випадків краще виглядає зарядна станція. З її допомогою можна заряджати не тільки лептоп, а й іншу техніку, причому паралельно.

Переваги придбання зарядних станцій

Портативні зарядні станції являє собою міцний корпус, в якому знаходяться акумуляторні батареї. Вони накопичують енергію та віддають її гаджетам, коли це потрібно. Усередині також розташовується блок керування, що стежить за характеристиками, температурою, захищає техніку від перепадів напруги. На корпусі може бути дисплей, за допомогою якого зручно контролювати рівень заряду і т.д. Багато моделей здатні видавати змінний та постійний струм.

Зарядні станції підтримують відразу кілька способів підзарядки:

  • Через електромережу;
  • Від сонячної батареї;
  • За допомогою автомобільного прикурювача.

На українському ринку портативні зарядні станції представлені великим переліком брендів (ТОП5 зарядних станцій). Хорошим співвідношенням "ціна-якість" має продукція ANKER. Бренд створено колишнім співробітником Google. Переносні станції ANKER комплектуються преміальними батареями LiFePO4 з цілісною конструкцією, що запобігає пошкодженню електронних компонентів під час падіння.

Спеціальний алгоритм контролює рівень шуму, стежить за всіма показниками, переводить пристрій у режим сну, якщо всі споживачі заряджені. Виробник пропонує моделі різної потужності:

Вбудовані світлодіодні елементи стануть у нагоді на випадок відключення світла. Активація функції X-Boost забезпечує максимальний приріст потужності для живлення одного споживача.

Великий попит в Україні мають станції EcoFlow. Компанія використовує літій-іонні батареї великої ємності. Однією з головних переваг продукції бренду є підтримка технології X-Stream – на повний заряд батареї потрібно лише 80-100 хвилин.

Інші популярні бренди JACKERY, Bluetti, Bandera Power. Устаткування всіх згаданих виробників доступне у каталозі «Позашляховик». Замовити його можна з доставкою по Україні.

Використання зовнішніх акумуляторів для ноутбуків дозволяє зберігати працездатність у будь-яких умовах.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok

Автор: Максим Перепелиця

Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!