Головна Блог Статті Новини Купити зарядну станцію для дому або як забезпечити безперебійне енергопостачання свого будинку
Vnedorognik.ua logo

Купити зарядну станцію для дому або як забезпечити безперебійне енергопостачання свого будинку

Категорія:

Сучасне життя важко уявити без електричних приладів. Без деяких можна обійтися, інші дуже важливі для нормальної життєдіяльності. Йдеться про освітлення, зберігання продуктів, опалення. Багато людей сьогодні переходять на формат віддаленої роботи, тому до категорії важливих приладів можна віднести і роутер/модем, ноутбук.

Якщо залишитися без електрики, можна зіткнутися з великими труднощами. Йдеться не лише про віялові відключення. Подача струму може припинитися через обрив лінії електропередач, через негоду. Тому безперебійне електропостачання – це дуже актуальне питання.

У цьому матеріалі буде розглянуто доступні варіанти резервного постачання з «коробки». Тобто встановлення устаткування не передбачає особливих навичок і трудовитрат.

Аналіз споживачів електрики

Щоб підібрати альтернативне джерело живлення, потрібно розрахувати потужність всіх споживачів. Якщо всі споживачі будуть підключені одночасно, то потужність джерела повинна дорівнювати або перевищувати сумарну потужність всіх пристроїв.

Важливо враховувати фазність та коефіцієнт пускового струму. Він зазвичай вказується на наклейці, що розміщується на корпусі кожного споживача. За допомогою коефіцієнта можна розрахувати скільки потужності потрібно для запуску певного пристрою. Наприклад, якщо насос має потужність 1 кВт і коефіцієнт 2, то для його запуску необхідно 2 кіловати потужності. Якщо потужність джерела енергії буде меншою, то насос просто не запрацює.

На наступному етапі необхідно розділити всю побутову техніку на категорії:

  1. У першу включаються споживачі, які повинні живитися електрикою постійно та підключаються одночасно. Це циркуляційні насоси, роутери тощо.
  2. Другу категорію формує техніка, здатна опрацювати певний час без подачі електроенергії. Це системи безпеки з акумуляторами, ноутбуками, холодильниками і т.д.
  3. До третьої категорії слід додати обладнання, без якого можна обійтися, або яке потрібно відносно рідко.

Для розрахунку підсумкової потужності джерела живлення підсумовуються потужності споживачів першої категорії. До результату додається найпотужніший споживач другої категорії та середня потужність по третій. В середньому для нормальної життєдіяльності на дачі потрібна потужність 3 кВт. Для невеликого будинку зазвичай достатньо 4-6 квт, великого господарства – від 7 до 10 квт.

Таблиця потужності побутових приладів:

Прилад Номінальна потужність (Вт) Коефіцієнт пускового струму Пускова потужність (Вт)
ЖК телевізор 200 1.0 200
Електроплита 6000 1.0 6000
Електропіч 1500 1.0 1500
Мікрохвильовка 800 2.0 1600
Холодильник 200 3.5 700
Порохотяг 1400 1.2 1680
Пральна машина 1000 3.5 3500
Кондиціонер 1000 3.5 3500
Радіаторний обігрівач 1000 1.2 1200
Лампочка розжарювання 80 1.2 96

Генератори та джерела безперебійного живлення

Для забезпечення будинку електрикою існує багато способів. Якщо прилади потребують постійної подачі живлення, їх можна підключити до ДБЖ (джерело безперебійного живлення), або до зарядної станції з мінімальною затримкою при переключенні з мережі. Про зарядні станції йтиметься в окремому розділі.

ДБЖ – це акумулятори, які підключаються до звичайної мережі та паралельно приєднуються до споживачів. При відключенні електроенергії ДБЖ продовжує підтримувати працездатність приладів. Якісні безперебійники містять вбудований стабілізатор, який вирівнює напругу. Ця функція є особливо важливою для чутливої ​​електроніки.

Купити стабілізатор, який вирівнює напругу в Україні

Безперебійники мають обмежену ємність. При тривалому відключенні електрики необхідно активне джерело енергії. Найпоширеніший варіант – генератор. Він виробляє струм за рахунок роботи ДВЗ та пального – газу, дизельного палива чи бензину.

Найбільшого поширення мають бензинові та дизельні генератори. Перші мають нижчу ціну, але обмежені за потужністю. Дизельні рекомендовані для будинків з великою кількістю споживачів. Їхня покупка виправдана при регулярних і тривалих відключеннях електрики.

Газові генератори трапляються рідше. Вони підключаються до балона з пропан-бутаном або газової труби. У другому випадку необхідно одержати дозвіл газової служби. Ще існують генератори, які підтримують відразу два види палива - газ і бензин.

При виборі генератора важливо враховувати кількість фаз. Якщо є техніка на 380 Вольт, то в обов'язковому порядку підключається трифазний генератор. У решті випадків досить однофазного.

Купити генератор бензиновий однофазний в Україні

Генератори встановлюються на вулиці. Потрібно бути готовим до найвищого рівня шуму. Сьогодні виробники пропонують моделі із шумоізоляційними кожухами, які знижують гучність роботи.

Зарядні станції – сучасні джерела резервного живлення

Зарядні станції – це потужні та ємні повербанки який видає якісний струм із рівною синусоїдою. Портативні електростанції мають компактні розміри, не вимагають технічного обслуговування, здатні прослужити до 10 років, не шумлять у процесі роботи. Це дуже зручний варіант для дачі – під час від'їзду станцію можна забрати із собою та використовувати у квартирі, офісі, подорожі.

Купити портативну зарядну станцію в Україні Києві

Станції відрізняються між собою по:

  • Місткості;
  • Потужності;
  • Кількість портів і роз'ємів.

Багато моделей містять вбудоване світлодіодне освітлення, дисплеї контролю за роботою устаткування. Деякими електростанціями можна керувати віддалено, використовуючи фірмовий додаток. Є й моделі, які підтримують інтеграцію до системи «розумний» будинок.

Як і ДБЖ, зарядні станції відносяться до пасивних джерел електроенергії. Але, порівняно з безперебійниками, вони дають більшу свободу. Станції заряджаються від прикурювача автомобіля, звичайної мережі, сонячних панелей, генераторів.

Кращі виробникі зарядних станцій

Виробник Особливості Популярні моделі Потужність, Вт Місткість, Вт/год
ANKER
  • зарядка від мережі, прикурювача автомобіля, сонячних панелей;
  • акумулятори LiFePO4 з терміном служби до 10 років;
  • швидка та безпечна зарядка;
  • збільшення ємності за рахунок розширювальної батареї.
ANKER 535 500 512
ANKER 757 1500 1229
ANKER 767 2400 2048
BLUETTI
  • безпровідна зарядка;
  • світлодіодна підсвітка;
  • світлодіодна підсвітка;
BLUETTI EB70 1000 716
BLUETTI EB55 700 537
BLUETTI EB3A 600 268
JACKERY
  • багатий вибір портів підключення;
  • інформативний дисплей;
  • міцний, компактний корпус
JACKERY EXPLORER 240 400 210
JACKERY EXPLORER 1000 1000 1100
JACKERY EXPLORER 2000 PRO 2000 2160
FlashFish
  • сумісність із сонячними панелями;
  • вбудована світлодіодна панель;
  • захист від перевантажень, короткого замикання.
FlashFish UA550 1000 550
FlashFish UA1100 2000 1100

Більш детальна інформація щодо кожної моделі та виробника представлена ​​у відповідних розділах інтернет-магазину «Позашляховик».

Сонячні панелі

Сонячні енергосистеми – це генератори сонячної енергії. Вони поглинають сонячні промені та трансформують їх у електрику. Сонячні панелі використовуються для заряджання акумуляторів через інверторні модулі для подальшої передачі енергії споживачам. Вони бувають:

  • Монокристальними - ефективно працюють за наявності стабільного сонця;
  • Полікристальними - зберігають працездатність у похмуру погоду, мають більш високу вартість.

Сонячні системи продаються комплектами або окремо. Встановлюють їх на південній стороні будинку. Тренд останніх років є мобільні сонячні панелі. Вони легко монтуються на місцевості і просто збираються. Такі вироби можна використовувати вдома, перевозити з місця на місце, застосовувати для створення електроенергії в кемпінгу, на виїзному заході.

Мобільні сонячні панелі випускаються сьогодні практично всіма виробниками зарядних станцій. Вони здатні зарядити ємні акумулятори в сонячний день лише за 3-6 годин. Саме комбінація сонячних панелей та зарядних станцій на сьогоднішній день виглядає найперспективнішим варіантом на роль джерела резервного енергопостачання. Сонячна енергія безкоштовна та екологічна, на відміну від бензинового, дизельного генератора.

Купити сонячну панель в Україні Києві

В інтернет-магазині «Позашляховик» можна підібрати зарядні станції та сонячні панелі тут.  Фахівці магазину завжди готові надати експертну допомогу.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати