Головна Блог Статті Новини Яка коробка передач краща для позашляховика?
Vnedorognik.ua logo

Яка коробка передач краща для позашляховика?

Категорія:

По бездоріжжю можна їздити на автомобілі як з механічною, так і з автоматичною коробкою передач. Але яка краща? І які переваги вона дає?

Яку коробку передач обрати для бездоріжжя

Визначення оптимального варіанту трансмісії залежить від стилю водіння, особливостей місцевості та бажаних вражень від їзди бездоріжжям. Давайте розглянемо, що краще для позашляховика: МКПП або АКПП?

Автоматична коробка передач для оффроуда

Автоматична коробка передач для бездоріжжя купити тюнінг для позашляховиків Україна ціна

Цей агрегат автоматично перемикає передачі автомобіля в міру його руху. Водій не керує перемиканням передач вручну. Загалом, автоматична трансмісія сподобається вам, якщо ви хочете отримати задоволення від водіння і менше відволікатися на керування автомобілем.

Автоматичні трансмісії складніші за механічні. Через більшу кількість деталей та функцій, обслуговування й ремонт автоматики обходяться дорожче і часто довше за часом.

Механічна коробка передач для позашляховика

Механічна коробка передач для бездоріжжя купити тюнінг для позашляховиків Україна ціна

У механічній коробці водій повинен сам перемикати передачі, використовуючи педаль зчеплення та важіль перемикання передач при зміні швидкості. Окрім можливості самостійно обирати як рухатися автомобілю, вони більш доступні в обслуговуванні. Якщо ви прагнете отримати більший контроль над своїм джипом та будь-якої миті відчувати переваги активного водіння, віддавайте перевагу механічній коробці передач.

Якщо ви хочете дізнатися більше саме про різницю будови між цими типами КПП, переходьте за цим посиланням.

Переваги автоматичної коробки передач:

Переваги АКПП

  1. Продолання бродів і водних ділянок: автоматична трансмісія герметична. Ви не будете ризикувати дорогим пошкодженням коробки передач, оскільки вода не потрапить всередину.
  2. Підйом по схилу: повільний рух у гору легше здійснювати на автоматичній коробці передач, хоча для більш швидкого підйому краще використовувати механічну коробку.
  3. Спуск з гори: на автоматі можна занадто швидко спуститися з крутого схилу. При цьому доведеться частіше натискати на гальма, що може призвести до їх зносу чи виходу з ладу в неочікуваний момент. Але більшість сучасних автомобілів з АКПП оснащені функцією допомоги під час спуску, яка може допомогти повільно та безпечно спуститися із затяжного схилу.
  4. Підкорення рельєфів: на автоматі набагато легше долати ділянки з різним рель'єфом, оскільки вам не потрібно відволікатися, якщо оберти двигуна впадуть - машина сама вибере потрібну передачу. Крім того, на сучасних машинах з АКПП виробники додають "режими їзди", які адаптуються до поверхні, даючи змогу легше проїхати складні ділянки навіть водію-початківцю.

Переваги механічної коробки передач:

Переваги МКПП

  • Підйом під ухил: повільно їхати в гору важче, і ймовірність заглухнути вища, але ви можете швидко піднятися, розвиваючи швидкість на підйомі та перемикаючись на нижчу передачу до вершини схилу.
  • Спуск з ухилу: перейдіть на нижчу передачу і спускайтеся легко, гальмуючи не тільки гальмами, а й завдяки двигуну.
  • Подолання перешкод: дозволяє на педалі зчеплення невеликими ривками вперед-назад (ефект маятника) виїхати з болота або піску, що значно складніше реалізувати на автоматичній КПП.
  • Обслуговування: Вона набагато простіша в експлуатації, надійніша, має зрозумілу конструкцію та економніша як у ремонті, так і в поїздках.

Вибір коробки передач для бездоріжжя

Незалежно від того, чи подобається вам зручність автоматичної коробки передач, чи ви самі вмикаєте передачі, подбайте про свою техніку. Vnedorognik пропонує найкращий вибір кузовних деталей та аксесуарів для позашляховиків і не тільки. Розпочніть свою наступну поїздку бездоріжжям з обладнанням, що дасть змогу вашому джипу виглядати та працювати якнайкраще!

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok
Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Перша гіфка - топ)))

Валерій Ткачук • 12.09.2023