Головна Блог Статті Новини Як підготувати позашляховик до проходження броду
Vnedorognik.ua logo

Як підготувати позашляховик до проходження броду

Категорія:

купити шноркель на тойоту ціна

Часто під час екстремальних покатушок водії люблять демонструвати потужності свого позашляховика і занурюють машину в калюжі або навіть переїжджають дрібні річки вбрід. Проте потрібно пам’ятати, що деякі деталі автомобіля, наприклад, впускні отвори та електричні елементи, потребують додаткового захисту від водної стихії.

Сьогодні ми поговоримо про безпечні способи подолання водних перешкод під час офф-роуду та туризму.

Авто дихає повітрям, а не водою

Як відомо, дизельним та бензиновим машинам для роботи потрібне повітря. Якщо вода, навіть незначна частина, потрапляє у повітрозабірник автомобіля, то вона може спричинити серйозні пошкодження двигуна. Це може призвести до повної зупинки й унеможливити запуск мотора без ремонту.

Аби уникнути такої неприємної ситуації, варто купити шноркель, який вбереже повітрозабірник від гідроударів. Фактично це труба, що виводить забір повітря вгору.

Стандартний позашляховик при проходженні болота або водної перешкоди може зануритися у воду лише на три чверті колеса. А з встановленим шноркелем безпечна глибина броду збільшується до 1-1,5 метрів.

купити шноркель в Україні

Захищаємо паливну систему

Вода не має здатності стискатися як пальне. Через це поршень не може стиснути рідину й отримує сильний удар. Тоді серйозних деформацій та капітального ремонту двигуна не уникнути.

Незважаючи на те, що інженери намагаються максимально захистити деталі від негативного впливу зовнішніх факторів, вода все одно може потрапити у важливі елементи через мікроскопічні тріщини. Волога може проникнути в паливопроводи й бак, а звідти - у двигун, спричинивши корозію та капітальні пошкодження.

Щоб запобігти цьому, треба встановити фільтр з водовіддільною системою. Хімічно оброблений папір ефективно видаляє воду та бруд із пального. Фільтр захистить систему впорскування, ремонт якої зазвичай обходиться дуже дорого.

купити шноркель в Києві, Львові, Вінниці

Вода і мастило не мають змішуватися

Під час перетину річки вбрід нижня частина позашляховика піддається впливу великої кількості води або навіть повністю занурюється у водойму. Тому рідина через сапун може потрапити в диференціал і забруднити мастило.

Комплект для захисту сапуна забезпечує додаткову вентиляцію компонентів трансмісії. Це дозволяє вберегти від пошкоджень трансмісію машини.

Одягніть водяний чохол

Коли ви перетинаєте річку чи струмок, глибина яких перевищує ваші колеса, встановіть чохол для подолання водної перешкоди. Аксесуар чіпляється до передньої частини автомобіля та кріпиться до дзеркал заднього виду. Він універсальний, тому підходить для будь-якого позашляховика.

Чохол захищає моторний відсік, радіатор та вентилятор двигуна. Зауважте, що цей аксесуар варто використовувати лише під час занурення у воду при русі вперед.

купити водяний чохол Україна ціна

Диспергентний спрей

Подбайте про герметичність бензинового двигуна, забезпечивши герметизацію кришки розподільника та проводів котушки. Для цього можна використати тонку силіконову плівку навколо кришки та котушок.

Для захисту електрики й електричної лебідки, встановленої на машину, збризкніть клеми диспергентним спреєм. Його також можна використати, якщо двигун заглох після переходу річки вбрід.

Плавність ходу

Швидкість в’їзду та виїзду у водну перешкоду може вплинути на те, як потраплятиме рідина у ваш автомобіль. Занадто різкий вхід може спричинити утворення хвилі, яка накриє капот і вода потрапить у повітрозабірник.

Якщо ви користуєтеся механічною коробкою передач, увімкніть певну передачу перед контактом із водоймою і не перемикайте до виходу на беріг. В інакшому випадку, це може загрожувати потраплянням вологи та бруду в зчеплення.

купити аксесуари для позашляховика

Тиск в шинах

Перед їздою по нерівностях, особливо у воді, варто знизити тиск у шинах. Це збільшить зчеплення з поверхнею дна. Для цієї процедури можна використати манометр, який дозволить вам точно стравитись та вирівняти тиск в шинах усіх чотирьох коліс.

Щоб зробити перехід річки більш безпечним, перевірте дно. Якщо це пісок або мул, то знизьте тиск трохи більше. В разі кам’янистої твердої поверхні дна знадобиться більший тиск.

купити манометр ціна

Подбайте про систему охолодження

Муфти охолоджувальних вентиляторів повнопривідних машин можуть зазнати серйозних пошкоджень під час миттєвого зіткнення з водою. Тому перед в’їздом у водойму зупиніть обертання вентиляторів. Тільки не забудьте відновити охолодження після переходу через воду, щоб двигун не перегрівся.

Безпека понад усе

підготувати позашляховик до переходу через воду

Останнє, чого хоче власник позашляховика, - це застрягнути посеред річки. І ще більш небезпечною може стати ситуація, коли салон автомобіля наповнюється водою, яка загрожує життю водія і пасажирів, або ж машина випливе на поверхню і її понесе бурхлива вода по гірських порогах.

Радимо переходити водойму вбрід з відчиненими вікнами, щоб не бути заблокованим всередині в разі небезпеки, особливо якщо ваш позашляховик обладнаний електричними склопідйомниками.

Перед водними покатушками переконайтеся, що ваш автомобіль готовий до переправ через воду. В цьому вам допоможе команда майстрів тюнінг-ательє Vnedorognik. Менеджери підберуть потрібні аксесуари, а наші спеціалісти встановлять їх на ваш позашляховик.

Нехай ваш екстремальний відпочинок буде безпечним.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok

Автор: Богдана Оришко

Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!