Головна Блог Статті Новини Догляд і обслуговування лебідки
Vnedorognik.ua logo

Догляд і обслуговування лебідки

Категорія:

Зміст

То що, любителі українських бездоріжь, знаєте, що таке екстрим і як витягувати авто назад додому з тієї багнюки? Звісно підкорювачі екстремальних трас про те все знають не з розповідей, тим паче знають як усе зробити максимально правильно щоб наступного разу впоратися з таким дрібязком.

Ви підкорює нову невідому дорогу в лісі, подорожуєте в горах, поїхали на риболовлю у пересічну місцевість, а там виявилися глибокі канави багнюки в яких Ваш позашляховик зав’яз. До найближчого населеного пункту далеко і вибиратися потрібно самостійно. Для вирішення саме таких ситуацій вирішили використовувати лебідки. Це спеціальний тягловий механізм, який використовують на off-road. А щоб не займати місце в багажнику лебідку монтують до переднього бампера, а на дню не рухому частину позашляховика.

Купити електричну лебідку для автомобіля в Україні

Правильне обслуговування лебідки

Насамперед зверніть увагу, що технічного обслуговування (ТО) лебідка потребує через кожних 200 годин роботи. Це зумовлено умовами експлуатації, адже ніхто не використовує цей девайс на асфальтованих дорогах міста. А весь бруд, пісок, вода, сніг, сухе листя на бездоріжжях можуть завдати вагомої руйнівної сили. Усі зовнішні фактори можуть призвести до: замикання контактів, втрати струму, корозії, перегорання проводів, зносу шестерня, пошкодження тросу та багато іншого.

Технічне обслуговування (ТО) лебідки потребує наступних дій

  • Обов'язково регулярно очищайте пристрій від пилу і бруду.
  • Мити одночасно з мийкою автомобіля та висушувати (витирати залишки води з тросу).
  • Вчасно перевіряти кріплення лебідки та при необхідності підтягувати їх.
  • Щоб з двигуна вивести конденсат необхідно лише раз на місяць розмотати і змотати лебідку.
  • Змащувати систематично підшипники і вал привода барабана, муфти включення, напрямні ролики троса, шліцьові  та шарнірні з'єднання карданних валів.
  • Не забувайте перевіряти рівень масла в редукторі. Робити це необхідно після кожних 5-10 підтягувань автомобіля. В разі необхідності доливати масло до рівня контрольного отвору.
  • В картері редуктора масло забруднюється і його потрібно міняти після кожних 15-20 використань лебідки, Якщо не користуєтеся інструментом, то заміну масла потрібно проводини не менше як раз на рік.
  • Важливо стежити за станом троса і систематично змащувати його маслом, яке використовується для двигуна або шасі автомобіля.
  • При частій роботі лебідки варто перевіряти осьовий зазор вала барабана і червячної передачі.
  • Контролювати стабільність відводу тепла з двигуна та його нагрівання.
  • Перевіряти цілісність корпусу, кріплень, редуктора та належну функціональність барабана з його кріпленнями.
  • Завжди перевіряти цілісність та належну роботу гальма, усіх проводів та контактів. Також звертати увагу на предмет окиснення контактів.

Купити лебідку гідравлічну на автомобіль в Україні

Види лебідок та їхні особливості

В залежності від якості, тяглової сили, умов використання, цінової політики та ряду вдосконалення лебідки бувають 4 типів.

  1. Ручна лебідка – може допомогти при будь-яких обставинах, оскільки працює за рахунок механічної сили з перевагою в тому, що не потрібно шукати підключення до авто мережі.
  2. Гідравлічна лебідка – працює досить плавно та практично безшумно, а все завдяки конструкції, яка функціонує за допомогою рідини, що тече по шлангах.
  3. Механічна лебідка – функціонує лише завдяки роботі двигуна автомобіля, оскільки свій власний у неї відсутній.
  4. Електрична лебідка – вмикається в роботу за допомогою підключення до акумулятора автомобіля; це найпоширеніший вид лебідок тому їх часто монтують до бампера та пам'ятайте, що на момент експлуатація варто ще купити батерею з великою ємністю.

Купити електричну лебідку на евакуатор в Україні

Кожна з цих лебідок виконує одну і туж допоміжну тяглову функцію, лише за допомогою різних методів.Та це не має значення в тому сталому факті, що за роботою, зовнішнім виглядом, справністю присторою порібно доглядати. Цей фактор досить важливий і потребує уважності та відповідальноті, бо це зумовлює довговічність і справність лебідки. Якщо девайсу не надавати своєчасне технічне обслуговування та правильний догляд після експлуатації, то лебідка довго не пропрацює.

Зроби все правильно і уникнеш причин поломки лебідки:

  • підібрати пристрій потрібно до відповідних умов використання - для подорожей використовується з одними характеристиками функціонування, а для спорту з зовсім іншими;
  • важливо правильно розрахувати навантаження (масу авто потрібно помножити на 2 або скористатися формулою);
  • обов'язково потрібно змотувати і розмотувати лебідку раз на місяць;
  • щорічну профілактику ніхто не відмінив навіть для лебідки;
  • зверніть увагу на захист від вологи перш ніж користуватися пристроєм.

Купити лебідку для квадроцикла в Україні

При необхідності можливого ремонту чи заміни деталей лебідки потрібно виконувати заміну лише на оригінальні запчастини, щоб продовжувати використовувати лебідку належним чином. Обслуговування лебідки warn потребує уважності до її роботи та відповідного догляду за нею.

Якщо Ви обрали якісну лебідку від брендового перевіреного виробника, то Вам не завдасть великого клопоту догляд за нею, головне щоб усе вчасно робити. Якщо ж Ви ще в пошуку необхідного тягового засобу, то можете звернутися в інтернет-магазин Vnedorognik.ua, де знайдете необхідну саме для Вашого позашляховика лебідку. Оскільки Vnedorognik являється офіційним дилером європейських брендових виробників.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Поширені запитання

Купуючи лебідку звертайте увагу на характеристики:

  • тягове зусилля;
  • матеріал і довжина троса;
  • швидкість намотування троса;
  • напруга;
  • потужність.
Сподобався матеріал? Так (4) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати