Vnedorognik.ua logo

Лебідка на Ниву

Категорія:

Зміст

Промисловість автоконструювання створює досить багато видів Ниви. Найбільш поширені моделі, що експлуатуються досить таки між собою відрізняються, особливо масою. Це:

  • ВАЗ-2121 - найлегший позашляховик вагою в 1150 кг;
  • ВАЗ-2131 - п’ятидверне авто має вагу 1350 кг;
  • ВАЗ-21236 - Нива Chevrolet найважча і має масу 1400 кг;
  • ВАЗ-21213 - цей автомобіль сягає 1210 кг.

Якщо ви вирішили поліпшити вашу Ниву для бездоріжжя, то мало не в першу чергу варто задуматися про покупку надійної автолебідки, що виручить вас у потрібні моменти.

Купити лебідку на ниву в Україні

Але яку вибрати щоб і не дорога, але надійна? Все насправді просто. Нива − легкий автомобіль, так що брати потужну модель не варто, так як вона пристойно додасть ваги в і без того навантажену передню частину автомобіля. На форумах в інтернеті власники вже давно знають що таке установка лебідки на Ниву та які рішення краще обирати. Виходячи з цих даних, оптимальне тягове зусилля (вантажопідйомність) при пошуку потрібної моделі повинно бути в межах від 6500 до 8000 фунтів. Тут варто звернути увагу, що при виборі цього товару є одне правило − вантажопідйомність лебідки повинна бути вдвічі, а то й у 2,5 рази більша за масу автомобіля.

Яку лебідку встановити на Ниву

Щоб перевести фунти в зрозумілі нам кілограми, необхідно помножити зазначену потужність на 0,454. Наприклад, ви побачили лебідку Dragon Winch DWM 8000 HD і, щоб зрозуміти чи підходить вона для вашої Ниви, ви множите 8000 фунтів * 0,454 = 3632 кілограми. Далі слід дізнатися повну (споряджену) масу вашого авто. Найпростіше знайти ці дані з техпаспорта. Ми візьмемо для прикладу вагу моделі Ваз 2121 - 1550 кг. Тепер ділимо 3632/1550 = 2,34 − значить ця модель має запас більше ніж у 2 рази і нам вона підійде. До речі, DWM 8000 HD дуже популярна серед власників Нив.

як встановити лебідку на ниву

Критерії вибору лебідки:

  • вантажопідйомність − найважливіший показник при виборі, але ми вже знаємо, що вона повинна бути в межах 6500-8000 фунтів;
  • габарити і маса − так як Нива дуже легка, то потрібно обирати при виборі легку модель зі сталевим тросом, або ж доплатити за варіант з кевларовим, так як він буде ще легшим та практичнішим у використанні;
  • швидкість намотування троса − якщо ви вважаєте за краще не заїжджати в суворі місця, то можна розглянути менш потужну модель, але для тих, хто час від часу потрапляє в складні ситуації, краще знайти варіант з потужним мотором;
  • ремонтопридатність − хоч гарні рішення і надійні, варто враховувати ще й можливість швидко знайти запчастини в разі проблем з інструментом;
  • енергоспоживання − потужна лебідка може серйозно посадити акумулятор вашого позашляховика, а штатний генератор не розрахований на таке споживання та не може відновити в короткий термін споживаний інструментом заряд. І при виборі цей чинник слід врахувати, тим більше якщо ви їздите там, де її треба часто використовувати.

Установка лебідки на Ниву

Якщо вам потрібна прихована лебідка на Ниву, однозначно варто замінити стандартний бампер на силовий, де передбачено необхідне місце для неї. Як правило, вони приховують практично весь інструмент, залишаючи на увазі тільки буксирувальний гак.

Установка лебідки на ниву

А ось лебідка на ниву в штатний бампер буде досить сильно виділятися, так як конструктивно за ним заховати щось такого обсягу важко, та й виглядати це буде не так ефектно, проте це буде помітно дешевше по витратам. Третій варіант − придбати переносну електричну модель, яку не потрібно закріплювати на бампері, а перевозити можна в багажнику автомобіля. Але таким чином, ви витратите набагато більше часу в порівнянні зі стаціонарними моделями. А що вибрати − завжди вирішувати вам.

Купити лебідку на ниву в Україні

Де придбати?

Знайти та купити лебідку на Ниву або Шеві Ниву ви завжди можете в нашому інтернет-магазині, де ми зібрали для вас великий каталог за приємними цінами. Ми оперативно доставимо ваше замовлення зручною службою по Україні та відповімо на всі питання − фахівці Vnedorognik завжди раді допомогти та розповісти всі деталі, допомагаючи вам зробити відмінний вибір.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Поширені запитання

  1. Вантажопідйомність
  2. Габарити і маса
  3. Швидкість намотування троса
  4. Ремонтопридатність
  5. Енергоспоживання
  • WARN
  • Dragon Winch
  • Come-up
  • T-max
Сподобався матеріал? Так (1) Ні (1)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Нива рулит

Вячеслав • 05.11.2021

Себе тоже взял такую же лебедку, идеально справляется с любой ситуацией. Дороже брать не вижу смысла

Леонид Пегач • 05.11.2021
Рекомендуємо придбати