Головна Блог Статті Новини Концепт Ram 1500 Revolution (BEV) – конкурент Tesla Cybertruck?
Vnedorognik.ua logo

Концепт Ram 1500 Revolution (BEV) – конкурент Tesla Cybertruck?

Категорія:

Dodge Ram 1500 Revolution Pickup

Новий Ram 1500 Revolution Battery Electric Vehicle (BEV) не лише дає нам чітке уявлення про стратегічний план Ram Dare Forward 2030 на майбутнє, а й демонструє, як одна з провідних марок пікапів має намір змінити цей сегмент. (До речі, повнорозмірні пікапи General Motors очолили список лідерів на 2022 рік, якщо об'єднати продажі Dodge, Chevrolet і GMC). Футуристичний Ram 1500 Revolution BEV Concept демонструє інноваційні технології, які Dodge пропонуватиме в майбутніх моделях, зокрема в електричних моделях Ram.

За словами Майка Коваля молодшого, генерального директора бренду Ram:

"Ram 1500 Revolution BEV Concept - це наш чіткий сигнал про те, що ми перебуваємо на порозі чогось незвичайного в Ram, і прямо вказуємо на те, куди ми прямуємо в нашій електрифікованій подорожі. Ми в Ram уже переосмислили, якими можуть бути пікапи, і ми зробимо це знову, переступивши через те, що пропонують конкуренти, і представивши найкращі електричні пікапи на ринку".

Команда дизайнерів екстер'єру Додж Рам підійшла до розробки дизайну BEV, маючи намір здійснити революцію в сегменті пікапів, створивши ультрасучасну концепцію, що "випромінює силу, зберігає своє призначення і є екологічно відповідальною".

Dodge Ram 1500 Revolution

Концепт Revolution BEV має дизайн екстер'єру, який Ram описує як "брутальний" - брутальний, але красивий. Багатьом він припав до смаку і чимось нагадує Tesla Cybertruck - ще один концепт електопікапа, який все ще не поставили на виробництво. Сучасний логотип "RAM" прикрашає його обтічну передню частину з повністю анімованою світлодіодною оптикою, залишаючи при цьому звʼязок з актуальним поколінням Dodge Ram 1500.

Ram 1500 Revolution Battery Electric Vehicle

Двері відчиняються у стилі Роллс Ройса, забезпечуючи доступ до великого простору для пасажирів без набридливої стійки посередині. Яскраві світлодіодні фари інтегровані в передній бампер, а анімовані світлодіодні задні ліхтарі та емблема виділяють задню частину. Багажник відкривається простим натисканням кнопки. Порт для підзарядки від електромережі розташували біля дверей водія. Ще можна виділити приховані дверні ручки, бічні підніжки з електроприводом та задню підніжку з активним дифузором - усе це доповнює список автоматизованих функцій.

Ram 1500 Revolution Battery Electric Vehicle

Але якості що зроблять цей автомобіль придатним для бездоріжжя та подорожей є важливішими за фішки та наворочені опції. Ram 1500 Revolution BEV Concept може похизуватися просунутим рульовим керуванням з 15 ступенями артикуляції, що забезпечить як більшу маневреність на вузьких позашляхових трасах, так і підвищену керованість на швидкісних трасах. Дизайн кузова дозволяє розмістити 24-дюймові колеса з 35-дюймовими шинами. Регульована пневматична підвіска має три режими: в'їзд/виїзд, аеродинамічний і позашляховий, а також концепт оснащений функцією самовирівнювання. Концепт Ram оснащений повним приводом і приводиться в рух двома модулями електроприводу (EDM), що розташовані в передній та задній частинах шасі.

Ram 1500 Revolution Battery Electric Vehicle

Що стосується потужності та дальності ходу, Ram стверджує, що Revolution може збільшити дальність ходу до 100 миль (160 км) приблизно за 10 хвилин за допомогою швидкої зарядки від 800-вольтової мережі постійного струму потужністю до 350 кВт. Новий індуктивний зарядний пристрій (Ram Charger) - зробить зарядку вдома максимально простою. Він автоматично визначає присутність електропікапа і його потреби в зарядці та переміщується під автомобіль, щоб зарядити акумуляторні блоки, вбудовані в раму авто. Усе це дає прогнозований запас ходу в 500 миль (800 км) та крутний момент до 10 000 фунтів, хоча остаточні дані щодо запасу ходу та потужності поки що не відомі.

Ram 1500 Revolution Battery Electric Vehicle

Як щодо інтер'єру Додж Рам 2023 Революшн BEV?

Ram 1500 Revolution Battery Electric Vehicle

Просторий салон і кузов у поєднанні з розміром батареї дають змогу розмістити більше вантажу. Система рейкового кріплення та підлогових напрямних Ram забезпечує гнучкість салону для консолі та сидінь, а також стяжки для додаткового зберігання.

Ram 1500 Revolution Battery Electric Vehicle

Концепція також пропонує один безперервний простір спереду і ззаду, відомий як "єдиний простір", що дає змогу створювати кілька різних конфігурацій салону.

Ram 1500 Revolution Battery Electric Vehicle

З усіх обіцяних інтелектуальних функцій, "Режим тіні" має бути найбільш цікавим на нашу думку, оскільки він дає змогу Revolution автоматично слідувати за водієм, поки він іде попереду автомобіля. Ця функція, що активується голосом, може бути корисна в ситуаціях, коли водієві потрібно переміститися на невелику відстань і він не хоче повертатися до пікапа. Автомобіль залишатиметься на безпечній відстані, використовуючи датчики та камери для об'їзду перешкод.

Ram 1500 Revolution Battery Electric Vehicle

За прогнозами, Revolution з'явиться раніше, ніж очікувалося, імовірно в 2024 році, а потім електрифіковані варіанти стануть доступні для всього модельного ряду Ram.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Максим Перепелиця

Сподобався матеріал? Так (4) Ні (0)
Рейтинг:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Концепт, а не "концеп"..... Вивчай Українську мову, щоб не виглядати безглуздим!!! Але концепт дійсно бомбезний!!! Тут я повністю згоден!

Slava • 31.01.2023

Крутезний концеп. Чекаю в продажі!

Вячеслав • 23.01.2023