Головна Блог Статті Новини Як купити автомобіль для потреб України?
Vnedorognik.ua logo

Як купити автомобіль для потреб України?

Категорія:

Зміст

З початку повномасштабного вторгнення Росії, українці кожного дня допомагають державі та армії давати відсіч ворогу, працюючи у волонтерських та громадських організаціях, спрямованих на потреби країни. Люди закупають та перевозять гуманітарні вантажі й необхідне спорядження у ті місця, де вони вкрай необхідні. Одним із таких напрямків, де є гостра проблема з транспортом, являє собою фронт та прифронтова зона. Військовослужбовцям необхідний надійний, практичний і прохідний транспорт для маневрування і транспортування особового складу.

Автомобілі для фронту як купити де ціна

Допомагають у вирішенні цієї потреби українці та жителі зі всього світу, що збирають гроші й купують необхідні автівки за кордоном. Наразі існує багато фондів, котрі відлагодили та максимально упростили всі процеси - від збору коштів - до доставки вже підготовлених автомобілів до фронту. Але й окрім них, є доволі значна кількість людей, котрі прагнуть власноруч придбати та передати авто в ті місця, де в них є потреба. Але з чого почати? Як відбувається процес покупки, розмитнення і підготовки таких автомобілів? І як спростити цей ланцюжок процесів? Відповідями на ці питання ми поділимось з вами далі.

З чого почати?

В першу чергу, вам потрібно знати що на сьогодні є два основних варіанти доставки автомобілів для потреб фронту:

  1. Пригін та оформлення згідно закону про нульове розмитнення (звичайна покупка та дарування автівки для знайомого військовослужбовця);
  2. Передача у якості гуманітарної допомоги (для подальшого передання до військової частини, адміністрації чи волонтерської організації).

Перший варіант являє собою проходження повного процесу зняття з обліку та переоформлення автомобіля на українця з подальшою постановою на облік в Україні. Таким чином, ви отримуєте цілком ваш автомобіль з усіма плюсами та мінусами, включаючи штрафи за порушення, котрі будуть надходити на ваше ім'я навіть тоді, коли авто використовуватиметься у "гарячих точках".

Процес придбання та оформлення відомий нашим громадянам вже досить давно і активно практикується донині (про що можуть свідчити багатокілометрові черги на розмитнення автомобілів зі сторони країн ЄС). Не вдаючись в деталі, типовий процес придбання за таким варіантом можна описати наступним ланцюжком подій:

Оплата вартості автомобіля -> укладання договору з продажу -> зняття з обліку -> постанова на тимчасову реєстрацію -> оформлення страхування -> замитнення -> проходження кордону -> оформлення митної декларації -> створення акту огляду -> розмитнення -> оформлення сертифікату -> встановлення авто на облік -> отримання українських номерних знаків.

Сьогодні, цей складний та довгий процес придбання автомобіля потребує значних затрат, як у часі, так і у фінансах. Але є і більш проста альтернатива.

Другий варіант являє собою оформлення автомобіля у якості гуманітарної допомоги, тобто не транспортного засобу, а скоріше як предмету. Ця нова, спрощена процедура допомагає значно зекономити час та кошти, котрі можна витратити на приведення до ладу транспортного засобу чи покупку іншого.

Як пригнати пікап та позашляховик для ЗСУ інструкція лайфхак

У цьому випадку теж є два варіанти оформлення, за якими працює більшість фондів та громадських організацій. Основна їх відмінність полягає у ланцюжку оформлення авто:

  • іноземний фонд -> український фонд -> місце потреби;
  • представник українського фонду -> український фонд -> місце потреби.

Першим варіантом мають змогу користуватись організації, що мають контакти та співпрацю з іноземними фондами, що придбають авто на свій облік з відповідною реєстрацією. Купуючи авто, вони отримують наступні документи:

  1. Технічний паспорт.
  2. Договір куплі-продажу на імя фонду.
  3. Довідка про зняття автомобіля з обліку.
  4. Довідка про експорт в Україну.

Після чого, українська громадська організація чи фонд отримує право на користування таким транспортним засобом (гум. вантажем) від іноземної установи, і може передати його до потрібного місця. При цьому, так як автівка виступає у вигляді предмету, вона не потребує розмитнення і проходить транспортування через кордони по спрощеній процедурі через "зелений коридор".

Як особисто купити авто для допомоги Україні?

Купити пікап з повним приводом закордоном

Якщо ви не маєте можливості співпрацювати з іноземним фондом, але хочете придбати автомобіль і передати його у місце, де він вкрай потрібен без проходження розмитнення, то процес виглядатиме наступним чином.

Спочатку вам потрібно звернутися до однієї з військових частин, адміністрацій чи громадських організацій, куди ви маєте намір передати авто. Вони підскажуть у яких автомобілях виникає потреба і на які моделі звернути увагу. Як правило, зараз є великий попит на повнопривідні пікапи з чотиримісним салоном та на компактні позашляховики. Далі вам потрібно знайти один з таких автомобілів та придбати.

Обране вами авто потрібно привезти до найближчої організації, що займається переоформленням. На нього виписують договір купівлі-продажу та видають тимчасові реєстраційні номери. З такими номерними знаками автомобіль цілком придатний для пересування по территорії ЄС і може бути транспортований на территорію України. Проте, якщо ви маєте намір пересуватися на ньому своїм ходом по території ЄС, варто оформити страхування щоб не отримати штраф.

Потім, маючи придбаний автомобіль, потрібно надіслати дані про нього в установу, куди ви плануєте його передати (для прикладу - військову частину). Вона складе відповідний запит, де повинна вказати марку, модель та рік транспортного засобу, серійний номер, тип палива, та дані власника, що перетинатиме кордон.

При проходженні митниці, такий автомобіль має право проходити у зеленому коридорі в якості гуманітарної допомоги для України (не чекаючи у черзі з автомобілями що ввозяться згідно закону про нульове розмитнення).

Які документи потрібні для провезення пікапа для України

Перед в'їздом на територію пропускного пункту, водію потрібно підготувати необхідні документи для автомобіля. До них входять:

  1. Договір купівлі-продажу.
  2. Технічний паспорт.
  3. Запит від військової частини.

Проїзд авто відбувається у зеленому коридорі, адже «гуманітарні» автівки не потребують традиційного розмитнення. В якості основного документу виступає запит від військової частини або декларація (якщо ви придбали автомобіль для громадської організації).

Після успішного проходження кордону, така гуманітарна допомога проходить підготовку відповідно до завдань, для виконання яких ця машина призначена, та направляється до локацій, де в ній є потреба.

Тюнінг-ательє Vnedorognik

Як купити авто з Британії для потреб України?

Як купити пікап в Британії для ЗСУ

Розглядаючи такі автомобілі, вам потрібно розуміти що дані ТЗ не непридатні для подальшого розмитнення (праворульні авто не пройдуть українську сертифікацію) і купуються тільки для роботи на фронті.

Якщо ви знайшли та хочете придбати авто з Британії яке плануєте передати для потреб ЗСУ, вам варто виконати декілька нескладних кроків. Деталями щодо придбання та перевезення таких ТЗ з нами поділився Ігор Дремблюга - представник громадської організації “Мольфар”, основною метою якої є допомога постраждалим від військових дій, реформування організації надання медичної допомоги воїнам України та військове волонтерство. Президентка ГО «Мольфар» - Юлія Вотчер, з 2013 року допомагає українцям, боронити Україну.

Перше що потрібно знати при купівлі британського авто для потреб ЗСУ - його не потрібно знімати з обліку, а досить провести лише переоформлення на волонтера (громадянина України). Після чого ви отримаєте новий технічний паспорт та відповідний документ про перереєстрацію (Registration Certificate).

Доставка відбувається шляхом перевезення ТЗ автовозом до парому, з подальшим транспортуванням на територію Франції. З материкової Європи цей гуманітарний вантаж (як правило) завантажується на інший автовоз і транспортується якнайближче до українського кордону. Після вивантаження, автівка своїм ходом має заїхати на територію митного контролю та пройти його зеленим коридором (або разом із тими ТЗ, що просто перетинають кордон) і не потребують очікування у черзі разом з тими, хто ввозить автівки з метою подальшого розмитнення й використання на території України.

Доставити пікап з ЄС в Україну ціна

Для успішного проходження кордону, водій має пред'явити запит від військової частини (чи декларацію, якщо авто передається до громадської організації), котрі потрібно заздалегідь отримати у відповідній установі. Там повинні міститись дані про ТЗ (VIN-код, марку, модель, тип палива, об'єм двигуна) та водія (ПІБ, серію та номер паспорту, дату народження) та бути затвердженими відповідними печатками. Цей документ дозволить безперешкодно перетнути кордон та доправити авто до пункту підготовки.

Як підготувати автомобіль до передової?

Ремонт авто для ЗСУ підготовка

В першу чергу, придбане авто потрібно ретельно оглянути та обслужити. Потрібно перевірити:

  • ходову частину;
  • двигун;
  • коробку передач;
  • систему повного приводу;
  • гальмівну систему;
  • роботу під навантаженням;
  • провести заміну масла, фільтрів та інших потребуючих запчастин.

Крім цього, якщо шини мають стертий або "шосейний" протектор, потрібно замінити їх на більш чіпку гуму для бездоріжжя (АТ). А після перевірки технічного стану, ТЗ фарбують в зелений колір або камуфляж і передають військовим.

Установка тюнінгу та обслуговування

Як підготувати джип для фронту

А за потреби, на авто можна довстановити:

Підібрати запчастини для вашого автомобіля

Після проходження цих маніпуляцій, автомобілі відправляються у військові частини або громадські організації на передовій, де їх і використовують за призначення, кожного дня рятуючи життя нашим громадянам та захисникам.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok
Сподобався матеріал? Так (16) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Скажіть будь ласка,я війсковослужбовєць мені для служби необхідне авто. В мене е грощі, могли б ви допомогти купити авто за кордоном, так як не маю часу кататися по автобазарах. Дуже багато шахраів, деякі хлопці втратили кошти на цьому.

Сергій • 11.03.2024

Доброго вечора. Як можна з Вами зв'язатись?

Олександр • 23.02.2023

Хочу придбати автомобіль для батька, який проходить військову службу, у волонтерській організації, яка пригнала дане авто як гуманітарну допомогу. Чи можу я це зробити, який пакет документів я маю від них отримати, щоб батько міг без перешкод пересуватись і по закінченні війни оформити на себе дане авто? Дякую! [email protected]

Віталій • 14.11.2022

Якщо авто потрібно для громадської організації, яка займається волонтерством на фронті ( доставка вантажів), можна завезти як гуманітарний вантаж? Яка процедура цього всього? Якщо це можливо . .дякую. [email protected]

Дмитро • 17.10.2022

Якщо авто в гарному стані, але без TUV (Німеччина), я вірно розумію, щл його можна купити але транспортувати придеться - на таком авто \їати по території ЄС неможливо? Є перевірені перевізники для таких випадків? Заздалегідь дякую.

Stan • 16.10.2022

Так, вивіз за межі ЄС відбувається тільки на автовозі чи евакуаторі. На рахунок перевізників, підійде будь-який підрядник чи організація, готові вивезти обране авто до кордону з Україною.

Адміністрація • 17.10.2022

Корисна стаття. Зазвичай таку інфо не так просто дізнатись...

Сергій • 26.05.2022