Головна Блог Статті Новини ТОП 7 нових електричних пікапів, які варті вашої уваги
Vnedorognik.ua logo

ТОП 7 нових електричних пікапів, які варті вашої уваги

Електричні пікапи стрімко набирають популярності на автомобільному ринку. Сучасні технології дають змогу створити автомобілі, які поєднують у собі екологічність, потужність і високі позашляхові характеристики. На сьогодні електропікапи вже можуть похвалитися пристойним запасом ходу, завдяки чому починають конкурувати з класичними моделями. Провідні автовиробники, такі як Ford, Tesla, General Motors, активно розвивають свої електричні лінійки, пропонуючи ринку різноманітні рішення для найвимогливіших водіїв. У цій статті ми розглянемо ТОП актуальних моделей повнопривідних EV-пікапів, на які варто звернути увагу вже зараз, і порівняємо їхні характеристики.

Rivian R1T

Rivian R1T

Цей пікап відрізняється приємним дизайном, продуманою конструкцією. У максимальній комплектації Рівіан має високу потужність (835 к.с.) і крутний момент (1231 Нм). Розгін до 100 км/год за 3 секунди точно не залишить нікого байдужим. Завдяки повному приводу він без проблем вибереться навіть зі складних умов бездоріжжя. А запас ходу в 643 км роблять його підходящим варіантом для далеких поїздок.

Потенціал для перевезення вантажів також на гідному рівні. Вантажна платформа 1400 мм завдовжки і 1385 мм завширшки при вантажопідйомності 800 кг. Тим не менш Rivian R1T — це більше преміальний стильний пікап, а не простий «роботяга». Тому автомобіль має досить високу ціну і навряд чи буде масовим.

Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck

Напевно, найбільш обговорюваний електричний пікап. Унікальний дизайн і передові технології роблять Tesla Cybertruck найпомітнішим серед конкурентів. Найбільший інтерес представляє максимальна комплектація з трьома моторами, оскільки для неї виробник обіцяє вражаючий запас ходу до 800 км.

Своєю чергою потужність у 845 к.с., крутний момент 900 Нм, розгін до 100 км/год за 2,8 секунди і високий рівень вантажопідйомності (1588 кг) роблять Кібертрак універсальним рішенням для різних завдань. При цьому таке виконання обійдеться в доволі адекватний цінник порівняно з конкурентами. Однак декого може відлякати неоднозначний дизайн інтер'єру та екстер'єру Тесли, а також скандальна репутація бренду.

GMC Hummer EV

GMC Hummer EV

Один із найпотужніших пікапів на ринку, який може позмагатися в божевіллі з Кібертраком. У максимальному виконанні розвиває вражаючі 1000 к.с. і розганяється до сотні за 3 секунди при вазі понад 4 т. А також має «режим краба», функцію повороту всіх коліс і руху по діагоналі. Що робить цього монстра неймовірно маневреним. Електричний Хаммер має непоганий запас ходу в 590 км і може буксирувати до 5400 кг. Хоча, звісно, при буксируванні максимальна дальність відчутно знизиться, що справедливо для всіх електромобілів.

У кузов цього пікапа можна завантажити до 590 кг, також вантажний відсік має штатний електричний ролет. Однак навряд чи багато хто з покупців нового Hummer EV серйозно використовуватиме його для перевезення вантажів. Головна проблема цього автомобіля — це його ціна в 200+ тисяч доларів. Серед усіх варіантів у нашому списку це найдорожчий.

Chevrolet Silverado EV

Chevrolet Silverado EV

Перший електричний Сільверадо створений на тій самій базі, що й вищезгаданий Хаммер, і є його доступнішою версією. Бренд Шевролет вирішив спочатку випустити на ринок базову версію електропікапа, яка позиціонується як вантажівка для роботи з простим оснащенням. Тому має доволі скромну потужність за мірками електрокарів — 500 к.с. Хоча для «робочої конячки» це все одно величезна цифра. Особливо в поєднанні з 830 Нм крутильного моменту. Розгін до 100 км/год займає 5 секунд.

Silverado EV може порадувати великим запасом ходу до 720 км. Вантажопідйомність становить 590 кг, а максимальна вага буксируваного причепа — 4500 кг. У найближчому майбутньому планується вихід версії зі збільшеною тягою в 9070 кг. Однак цей пікап ризикує залишитися незатребуваним, оскільки коштує понад 70 тисяч доларів, що занадто багато для базової комплектації. Куди перспективнішою виглядає топова версія RST. У ній обіцяють більш стильний обвіс, преміальний салон і потужність 764 к.с., хоча і трохи зменшену до 700 км дальність.

GMC Sierra EV

GMC Sierra EV

Є перелицьованим братом Silverado EV, але зі своїми «фішками». Sierra EV поки що доступна лише у флагманській версії. Пікап від GMC розвиває потужність 764 к.с. і 1064 Нм крутного моменту. Розганяється до сотні за 4,1 секунди. Його дальність за паспортом становить до 708 км. Серед особливостей електромобіля можна також згадати «режим краба» як у Hummer EV.

Ford F-150 Lightning

Ford F-150 Lightning

На відміну від конкурентів, Ford вирішили побудувати електропікап на тій самій базі, що і бестселер F-150 з двигуном внутрішнього згоряння. Завдяки значній уніфікації вийшло значно знизити ціну, а також зберегти звичний усім вигляд автомобіля. У результаті це один із найдоступніших електропікапів на ринку. Початкова версія Ford F-150 Lightning коштує від 50 тисяч доларів, а найбільш укомплектовані варіанти — в районі 90 тисяч, що вигідніше, ніж аналоги від конкурентів. А головне — на Lightning підходять всі ті самі аксесуари, що й на звичайні F-150, включно з кунгами, ролетами, кришками кузова та іншим.

Потужність електричного Форда становить 580 к.с., крутний момент — 775 Нм, запас ходу в 515 км не є найкращим у класі, але цього цілком достатньо для життя. Серед плюсів пікапа варто відзначити великий передній багажник, який перевершує за обсягом більшість електропікапів на ринку. Також виробник передбачив можливість живити від F-150 Lightning приватний будинок. Повного заряду має вистачити на 3 дні повноцінного використання всієї побутової техніки в невеликій оселі. 

Ram 1500 REV

Ram 1500 REV

Електрична версія знаменитого Ram 1500 виходить на ринок пізніше за своїх основних конкурентів, а саме: у четвертому кварталі 2024 року. Але інтерес до цього пікапа величезний. Виробник обіцяє вражаючий запас ходу до 805 км з додатковою батареєю. Електромобіль пропонує покупцям потужність у 663 к.с. і 840 Нм крутного моменту, розгін 0-100 км/год за 4,4 секунди. Ram 1500 REV має найбільшу вантажопідйомність у класі (1225 кг). При цьому очікується, що ціни на цей електропікап будуть порівнянними з Ford F-150 Lightning, що тільки посилює ажіотаж.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok

Категорія:
Сподобався матеріал? Так (0) Ні (0)
Рейтинг:
Додана: 17-10-2024
Теги:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Дізнавайтеся про нові акції першими!