Головна Блог Статті Новини Що має бути у багажнику позашляховика?
Vnedorognik.ua logo

Що має бути у багажнику позашляховика?

Категорія:

купити лебідку

Потрапити в неприємну ситуацію на дорозі може кожен, навіть найдосвідченіший водій ризикує застрягти. Тому вкрай важливо мати у багажнику свого позашляховика усі необхідні інструменти, щоб вибратися з неприємності із найменшими наслідками.

Які речі мають бути у багажнику позашляховика?

Робочі рукавички

Це необхідний елемент “must have” комплекту, який зможе захистити ваші руки не лише від пилу та бруду, а й від різноманітних травм. Наприклад, двигуни, трансмісії, вихлопні системи сильно нагріваються в процесі активного використання, тому намагаючись доторкнутися до них голими руками, можна отримати серйозні опіки. У такому разі краще відмовитися від тонких рукавичок, замінивши їх щільними, робітничими моделями такелажних рукавиць, що забезпечать рукам надійний захист.

купити робочі рукавиці

Лопата

Штикова лопата – необхідний інструмент, який обов'язково має бути в багажнику. З її допомогою легко можна прибрати бруд та сніг із передньої частини шин. Це, мабуть, найнеобхідніший компонент комплекту, який легко допоможе звільнити авто з ями. Ідеальним вибором стане лопата із D-подібною рукояткою.

купити лопату в машину

Сенд траки

Після того, як передня частина шини буде звільнена, потрібно щось, за що шини зможуть зачепитися, інакше ви ризикуєте знову засісти в ямі. Щоб зекономити можна використовувати для забезпечення додаткового зчеплення речі, які вже є у вас вдома. Це може бути килимок чи картон. Також можна придбати спеціалізовані пластикові напрямні, які забезпечать значно кращу ефективність порівняно з підручними засобами. Наприклад, найпопулярнішим рішенням є сенд траки від Dragon Winch чи ARB. У продажу є і безліч інших доступних за ціною рішень.

купити домкрат

Домкрат

Рейковий домкрат – основний компонент набору для евакуації ТЗ. Заводські гвинтові домкрати, які зазвичай йдуть у комплекті з позашляховиком, не підходять. Домкрати типу Hi-Lift Jack полегшать процес вивільнення позашляховика, що застряг, дозволять підсипати чи підкласти щось під колесо чи сторону, що міцно засіла.

Буксирувальний трос

купити трос для автомобіля

Ще одним необхідним елементом рятувального комплекту є трос. З його допомогою один транспортний засіб може витягти інший. Трос для буксирування повинен мати петлі чи крюки на кінцях. Слід вибирати такий трос, міцність на розрив якого значно перевищує загальну вагу вашого позашляховика. Кріпити буксирувальний трос рекомендується до рами авто чи буксирувальних провушин. Не можна кріпити до штатного бампера чи кузова. Обов'язково слідкувати за тим, щоб трос не терся об гострі кути чи кузов автівки.

Лебідка

Цей інструмент допоможе вибратися із скрутної ситуації, навіть якщо поблизу немає іншого транспортного засобу, який міг би взяти вас на буксир. Рекомендують вибирати лебідку, яка розрахована на 50%  більше ваги позашляховика. Переглянути лебідки для позашляховиків можна за цим посиланням.

купити лебідку на машину

Багато хто віддає перевагу синтетичному тросу, він набагато безпечніший за сталевий і відчутно легший, але має більшу вартість. Є ще декілька інших характеристик, таких як потужність двигуна, блокування, робоча напруга чи довжина троса - це також потрібно врахувати при виборі лебідки на машину. Наші менеджери з радістю допоможуть обрати правильну лебідку під ваші потреби.

Консультація експерта

Ланцюги протиковзання

Такі ланцюги повинні бути в багажнику будь-якого позашляховика, особливо в зимовий період. Вони забезпечують надійне зчеплення з дорогою на слизьких та засніжених поверхнях, допомагаючи уникнути небезпечних ситуацій. Ланцюги на колеса значно підвищать прохідність автомобіля на складному участку. Не забувайте про регулярну перевірку стану ланцюгів, адже зношені або пошкоджені деталі можуть втратити свою ефективність та спричинити проблеми в процесі використання.

купити ланцюги на колеса

Ми перерахували 7 основних інструментів, які повинні бути в багажнику будь-якого позашляховика і які допоможуть вам вибратися із скрутної ситуації. Однак кожен автолюбитель зможе доповнити цей перелік. А які інструменти ви би додали до цього списку? Чекаємо на вашу відповідь в коментарях!

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok
Сподобався матеріал? Так (4) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Хороша стаття.Цікава і актуальна інформація. Дякую авторам статті.

Артур • 23.06.2024

Ще компресор бажано мати

Валерій Мацкевич • 04.06.2024