Головна Блог Статті Новини Результати Ралі Дакар 2022. Хто переміг?
Vnedorognik.ua logo

Результати Ралі Дакар 2022. Хто переміг?

Категорія:

14 січня пройшов останній, завершальний етап перегонів 2022 року. 44-й легендарний ралі марафон був дуже насиченим і змусив багатьох вболівальників з усього світу переживати за своїх фаворитів та подарував багато емоцій у перші тижні року. Перегони проходили у кількох класах, і ми почнемо з найбільшого.

Перше місце на подіумі серед вантажівок отримав росіянин Дмитро Сотніков (41:37.34), який виступав за команду КАМАЗ. Це вже другий чемпіонський титул у цьому класі в гонщика. Окрім цього, він приніс "Синій Армаді" вже п'ятий повний комплект медалей в історії цього ралі. Друге та третє місце на п'єдесталі посіли Едуард Ніколаєв (+9.58) та Антон Шибалов (+1:11.11).

КАМАЗ - переможець Дакар 2022 у класі вантажівок купити тюнінг для бездоріжжя Україна

У класі позашляховиків чемпіоном став Нассер Аль-Аттія (38:33.03), який переміг на спеціально підготовленому тюнінгованому позашляховику Toyota. 51-річний катарець на 27 хвилин обігнав Себастьєна Леба (+27.46), який посів друге місце. 3-тю позицію на подіумі отримав саудівець Язід Аль-Раджхі (+1:01.13), який також виступав за команду Тойота.

Toyota стала переможцем Дакар 2022 у класі позашляховиків купити тюнінг для бездоріжжя Україна ціна

Серед мотовсюдиходів (SSV) перемогу отримав американець Остін Джонс (47:22.50). Друге місце отримав іспанець Жерар Фаррес Гель (+2.37), тоді як трійку лідерів цього класу замкнув литовець Рокас Бацуска (+15.18), відставши від лідера трохи більше ніж на чверть години.

Переможець ралі Дакар серед мотовсюдиходів купити аксесуари Україна ціна

Тріумфатором у класі квадроциклів став француз Олександр Жиру (50:00.51), опередивши найближчого суперника - аргентинця Франсіско Морено більше ніж на 2 години (+2:21.11). Третє місце на подіумі отримав Каміль Вісневський (+2:27.25). Від срібла поляка відокремлювало кілька хвилин.

Переможець ралі Дакар 2022 серед квадроциклів запчастини україна тюнінг купити лебідку

Перше місце у класі мотоциклів заслужив британець Сем Сандерленд (38:47.30). 32-річний гонщик отримав другого "Золотого бедуїна" у кар'єрі, випередивши найближчих суперників менше ніж на 10 хвилин. Срібне місце отримав уродженець Чилі, Пабло Кінтанілья (+3.27) із Хонда, а трійку замкнув австрієць Маттіас Валькнер (+6.47), що виступає за команду КТМ.

Переможець Дакар 2022 серед мотоциклів аксесуари Україна купити

Крім цього, варто виділити одного гонщика, який переміг у 12 з 13 спецділянок - Ета Кінтеро, який поставив новий рекорд в історії ралі Дакар. Через аварію на 2 спецдільниці та 10-годинний штраф, американець втратив шанси стати чемпіоном практично на самому початку, але гонщик Red Bull показав на що він здатний усьому світу та в наступному році безсумнівно продемонструє відмінні результати.

Новий рекорд на ралі Дакар 2022 купити запчастини оригінал для позашляховиків України

Підбиваючи підсумок, хочеться сказати що "Дакар-2022" чудово відкрив новий сезон автомобільних змагань, не розчарувавши фанатів і показавши відмінне видовище. Рекорди, перемоги та невдачі, інтриги та напружена боротьба спостерігалися на всіх етапах перегонів. Сподіваємося, що цей рік подарує багато подій у світі автоспорту, що запам'ятаються кожному з нас.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Максим Перепелиця

Сподобався матеріал? Так (5) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Классс

Вячеслав Иванов • 18.01.2022