Головна Блог Статті Тюнинг Навіщо вам потрібен захист днища
Vnedorognik.ua logo

Навіщо вам потрібен захист днища

Категорія:

Власники позашляховиків, напевно, знайомі з таким поняттям, як захисна пластина. Вона розміщується на днищі автомобіля і запобігає його пошкодженню під час руху кам'янистими трасами. Часто достатньо одного удару, щоб завдати великої шкоди і навіть призвести до повної зупинки транспортного засобу. Захист картера двигуна допоможе позбавити вас від таких проблем.

Які деталі захищає сталевий захист

Захисна пластина – це недооцінений аксесуар, який часто ігнорують, а даремно. Деякі вироби забезпечують більший захист порівняно з іншими. Але в будь-якому разі хороший набір захисних пластин повинен завжди починатися з передньої частини позашляховика, плавно переходячи від бампера до днища. Це забезпечить захист радіатора від каміння, гілок, дорожнього сміття.

Купити захист двигуна

Також пластини повинні захищати такі деталі як:

  • рульова рейка;
  • масляний піддон мотора;
  • передній диференціал;
  • роздавальну коробку;
  • трансмісію;
  • паливний бак.

Заміна більшості названих компонентів – задоволення не з дешевих.

Чи справді автомобілю потрібен захист дна

Часто на позашляховиках захисні пластини взагалі відсутні, або використовуються тонкі заводські вироби чи взагалі «шумопоглинальні мати». Штатні елементи, звісно, кращі, ніж якщо захисту б не було зовсім. Але зазвичай вони виконані з пластику або тонкого металу, закривають тільки двигун і радіатор, а інші вузли на днищі залишаються відкритими. Лише одне потрапляння «впевненого в собі» каменю здатне пробити масляний піддон або вивести з ладу КПП чи двигун. Витрати на ремонт можуть бути істотно дорожчими, ніж купівля одного комплекту захисних пластин. Також не можна не відзначити і той факт, що автомобіль потрібно доставити на СТО на евакуаторі в разі пробиття. Якщо поломка сталася у віддаленому від цивілізації місці, то складність і ціна завдання підвищується в рази. На час ремонту автовласник залишається без засобу пересування.

Захист днища для бездоріжжя виготовляються з товстих листів металу. Вони здатні впоратися з сильними ударами об перешкоди на дорозі. Також такі вироби справляються з частиною ваги автомобіля, наприклад, під час з'їзду з крутого уступу, допомагаючи прослизнути машині та з'їхати на рівнішу ділянку як на лижах.

Купити сталевий захист днища

Крім прямої функції, захист КПП, бензобака має і низку інших переваг:

  • допомагають долати перешкоди з мінімальним опором, що особливо актуально під час прокладання шляху глибоким снігом, їзді по кам'янистій місцевості;
  • дають більше впевненості під час підкорення бездоріжжя;
  • покращують аеродинаміку автомобіля за рахунок гладкого профілю;
  • зменшують забруднення піддону та інших вузлів.

Що стосується недоліків, то тут можна відзначити невелике збільшення маси транспортного засобу. Але при цьому знижується центр ваги, що позитивно впливає на керованість і стійкість.

З яких матеріалів роблять захисні пластини

Для виробництва захисту дна виробники використовують алюміній або сталь. Для звичайної пересіченої місцевості достатньо виробів товщиною близько 3 мм, під важкі умови рекомендується обирати сталеві пластини товщиною 4,5-5 мм, алюмінієві – 6-6,5 мм. Сталеві вироби міцніші, але і вага у них більша. Обов'язковою умовою при виборі вважається наявність антикорозійного покриття і мінімальний вплив на дорожній просвіт. Плюсом будуть технологічні отвори для обслуговування.

Як обрати захист днища

Підібрати захист двигуна та інших частин днища на популярні моделі позашляховиків можна в інтернет-магазині Vnedorognik. Ознайомтеся з асортиментом, оформіть замовлення, а ми оперативно виконаємо доставку у ваш населений пункт.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok

Сподобався матеріал? Так (4) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!