Головна Блог Статті Новини Kia презентувала свій перший пікап Tasman: що відомо про новинку
Vnedorognik.ua logo

Kia презентувала свій перший пікап Tasman: що відомо про новинку

Категорія:

Зі зростанням популярності пікапів по всьому світу все більше автовиробників звертають увагу на цей сегмент ринку. Ось і південнокорейський гігант Kia не стоїть осторонь і вже скоро представить світу свій перший пікап Tasman. Щоб підігріти інтерес до новинки, компанія випустила 30-секундний відеоролик, який демонструє кадри випробувань пікапа в австралійській пустелі.

Kia показала свій перший пікап Tasman

Tasman покликаний відвоювати для Kia гідне місце в сегменті середньорозмірних пікапів і посунути в продажах такі автомобілі, як Ford Ranger, Toyota Hilux і Mitsubishi L200.

Дизайн

Виробник показав пікап, покритий строкатою камуфляжною плівкою, яка приховує деякі декоративні елементи. Однак уже зараз можна розгледіти загальний силует Tasman і вигини кузова. Можна з упевненістю сказати, що екстер'єр корейського пікапа сподобається не кожному. Але він точно привертає увагу, запам'ятовується і викликає емоції. Що, ймовірно, і було метою Kia.

Фото пікапа Kia Tasman

Насамперед кидаються в очі шестигранні колісні арки з великими чорними накладками, високий рубаний капот з потужними радіаторними гратами і футуристичні вертикальні фари. Загалом перший пікап Kia має масивний і нарочито брутальний вигляд.

Фото пікапа Kia Tasman

Конструкція та силові агрегати

Ймовірно, Tasman базуватиметься на рамному позашляховику Kia Mohave. Виробник заявляє, що під час проектування нового пікапа було проведено понад півтори тисячі різноманітних тестів і випробувань, щоб зробити Tasman максимально витривалим і надійним.

Фото пікапа Kia Tasman

Як базова силова установка очікується чотирициліндровий дизель CRDi на 2,2 літра, що розвиває 200 к.с. і 441 Нм крутного моменту. Цей мотор можна зустріти в багатьох моделях Kia і Hyundai. Крім того, в арсеналі у виробника є 3-літровий турбодизельний V6.

Також існує інформація про те, що топові версії пікапа оснащуватимуть бітурбованим бензиновим V6 об'ємом 3,5 літра, щоб новинка могла на рівних конкурувати з такими монстрами, як Ford Ranger Raptor.

Вихід на ринок

Повноцінна світова прем'єра пікапа Kia запланована на другу половину 2024 року. А в продаж він вийде в першій половині 2025 року. Спочатку Tasman дебютує на батьківщині в Південній Кореї, а після почнуться продажі в інших країнах. Відомо, що компанія робить велику ставку на ринки Австралії та Південно-Східної Азії. Але не виключена його поява і в Європі.

Підписуйтесь на наші соцмережі


tiktok

Сподобався матеріал? Так (2) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!