Головна Блог Статті Новини Як почистити паливний бак?
Vnedorognik.ua logo

Як почистити паливний бак?

Категорія:

Сервісне обслуговування рідко містить таку процедуру, як чищення паливного бака. Зазвичай він експлуатується до моменту, поки не почнуться збої в роботі транспортного засобу. Але важливо пам'ятати, що усунення наслідків більш витратна і дороге заходи.

Чому важливо чистити бак?

Засмічений бак може привести до:

  • збоїв в роботі мотора;
  • ускладненому запуску двигуна після тривалого простою;
  • утворення засмічень в фільтрах і паливних форсунках;
  • втрати герметичності через сильного ураження іржею.

Також забруднення можуть негативно відбитися на роботі паливної системи. Щоб дізнатися, як почистити паливний дизель або бензин, потрібно спочатку визначитися з видом забруднення.

Вода

unnamed.jpg

Це найпоширеніший тип забруднення. Вода є дуже небезпечною для автомобіля. Потрапляє вона в паливну систему через розбавлене пальне. Також вода може конденсувати з повітря, що знаходиться в баку. Через більшої ваги, в порівнянні з паливом, вона осідає на дно. Після цього поширюється по паливній системі. Особливо небезпечна ця рідина взимку - через низьку температури вона замерзає і створює перешкоду. Також вода активує корозійні процеси.

Як почистити паливний бак від води? Існує кілька способів. Перший варіант - використання метилу, етилу або ізопропілов. Використовуваний продукт повинен бути чистим, не містити домішок. На бак в 50 літрів потрібно близько 0,5 літра спирту. Якщо мотор дизельний, то спирт замінюється машинним маслом. Спирт з'єднується з водою, формуючи палаючу суміш.

8375d3405ec397010693f682a567cf7e0ff08d33_727.jpg (1).jpg

Другий варіант більш витратний - потрібно злити все паливо і повністю просушити бак. Найпростіше це зробити на автомобілях із зливним отвором. В іншому випадку буде потрібно паливна рампа.

Ще один спосіб - хімічні розчини, звані влагоудалітелямі. Придбати їх можна в автомагазинах. Влагоудалітелі усувають вологу і допомагають боротися з корозією. Важливо вибирати перевірені склади.

Інші забруднення

Опади, бруд потрапляють в бак переважно з палива низької якості. Вони осідають на дно і поступово виводять з ладу паливну систему.

Як промити паливний бак дизель і бензин в даному випадку? Для промивки будуть потрібні засоби для чищення або мильний розчин. Якщо є зливний отвір, демонтаж бака не обов'язковий. Але краще його зняти - це підвищить якість очищення.

Мильний розчин або засіб для чищення заливають через горловину, після чого потрібно ретельно потрусити бак. В якості альтернативи допускається застосування води під напором. Після зливу води процедура повторюється. Це роблять поки вона не буде чистою. Далі в бак заливають трохи палива і зливають. Тепер залишається висушити бак і він готовий до подальшої експлуатації.

Іржа

Іржа з'являється з-за присадок в паливі, мутного осаду, води. Також їй сприяє застосування агресивних влагоудалітелей.

rzhachina.png

Як почистити паливний бак від іржі:

  1. Використовуючи сильний напір води. З його допомогою можна видалити великі пластівці і несильний наліт. Посилити ефект представляється можливим за рахунок додавання в бак дрібних гайок або дроби.
  2. Застосовуючи спеціальні реагенти. Зазвичай для боротьби з іржею використовується ортофосфорна кислота, ацетон або інші перетворювачі корозії.
  3. Методом електролізу. До нього вдаються в запущених випадках. Процедура є небезпечною, тому краще довіряти її фахівцям.

Чистка бака за допомогою спеціальних перетворювачів проводиться в засобах індивідуального захисту та в вентильованому приміщенні. Бак знімається, після чого в нього заливають гарячу воду або гас, бензин (при сильному забрудненні). Бак потрібно сильно потрясти і злити рідину. Процес повторюють кілька разів.

На наступному кроці бак просушується феном і в нього заливають хімічний реагент. Його розводять у воді згідно з інструкцією. Бак знову добре трясуть і залишають на час, періодично повторюючи процедуру.

Як промити паливний бак від реагенту? Спочатку в нього заливають розчин соди (100 грам на 10 літрів води). Після цього потрібно змити залишки соди водою і провести якісну сушку. Тепер бак можна встановити на місце.

Профілактичні заходи

Щоб не допускати утворення серйозних забруднень, рекомендується чистити паливну ємність з певною періодичністю. Захистити бак допомагає обробка стінок епоксидною смолою, використання антикорозійних присадок. Також слід заправлятися на перевірених АЗС. Не рекомендується заливати паливо в бак у вологу погоду. Якщо без цього не обійтися, то потрібно доливати доверху.

Сподіваємося зазначені рекомендації, як промити паливний бак авто, будуть корисні.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (9) Ні (0)
Рейтинг:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!