Головна Блог Статті Тюнинг Газомасляні амортизатори: призначення і вплив на автомобіль
Vnedorognik.ua logo

Газомасляні амортизатори: призначення і вплив на автомобіль

Категорія:

Зміст:

Призначення газомасляного амортизатора
Переваги двотрубного амортизатора
Конструкція газомасляного пристрою
Вплив поламаного амортизатора на авто

 

Скільки коштує газомасляний амортизатор

Амортизатор - професійний пристрій, який встановлюється на автомобіль для поглинання поштовхів, ударів і гасіння коливань. Сучасний ринок пропонує безліч видів амортизаторів. Всі вони відрізняються між собою характером дії, наповненням і самою конструкцією. Однак, найпопулярнішими є саме газомасляні амортизатори, які, власне, ми сьогодні детально і розглянемо.

Які особливості двотрубних амортизаторів

Переваги газомасляного амортизатора над іншими видами:

  • При високих температурах зберігають свої вихідні дані (практично не перегріваються);
  • Можливість зміни діапазону стиснення - постійно підлаштовується під швидкість і тип водіння;
  • Помірна комфортність на будь-якій поверхні;
  • Підвищена жорсткість.

Газомасляний амортизатор, на відміну від масляного, відмінно реагує на нерівності дороги. Він розроблений переважно для позашляховиків і спорткарів. Істотно покращує маневреність і стійкість цих автомобілів навіть на найвищих швидкостях.

Який амортизатор краще купити

Двотрубний амортизатор підходить як для руху по міських, так і заміських дорогах. Його комплектація досить проста і складається з циліндра (розділений на дві площини: пневматичну і гідравлічну) і штока, поєднаного з ним всередині. Коли шток входить всередину амортизатора, масло перекачується в камеру через перепускні клапани, а газ, в свою чергу, через плаваючу перегородку, додатково пом'якшуючи його роботу при цьому.

Двотрубний газомасляний амортизатор

Слід зазначити, що тиск, який підтримує газомасляний амортизатор, становить приблизно 4-20 атмосфер. Точніший показник виставляється для кожного авто індивідуально і залежить від:

  • маси транспортного засобу;
  • швидкості передбачуваного руху;
  • стану доріг, по яких буде здійснюватися рух (міські дороги, грунтовка).

З огляду на всі попередні дані, фахівці автосервісу можуть запускати різну концентрацію газу в амортизатори передніх і задніх коліс. При цьому, його обсяг в передньому амортизаторі може бути трохи нижче, ніж в задньому, і навпаки. Все буде залежати від кваліфікації майстра, побажань автовласника і, відповідно, конструкційних властивостей самої машини.

Як встановити амортизатор

Важливо! Переднє праве і ліве колеса повинні завжди бути підкачані однаково. Нехтування цим правилом може призвести до серйозних наслідків, а саме - дисбалансу і повної некерованості автомобіля.

Вплив поламаного амортизатора на автомобіль

Характерною поломкою амортизатора є саме витік масла з-під штока, що відбувається за рахунок зношування ущільнювачів. Для того, щоб продовжити термін служби цієї деталі (знаходиться між штоком і самим циліндром (корпусом) амортизатора), необхідно виключити потрапляння бруду. Для цього на амортизатор встановлюється спеціальний пильовик.

Як впливає несправний амортизатор на авто

Крім того, поламаний амортизатор негативно впливає і на підвіску, і на автомобіль в цілому:

Зношуються верхні опори, що істотно впливає на плавність ходу автомобіля і вібрацію, яка транслюється на кузов - в підвісці виникають сторонні стуки, скрипи і т.д .;

Автомобіль починає "водити" в сторони, гірше слухатися керма. Його часто «заносить» при перестроюванні і на поворотах, виникає додаткове розгойдування кузова при старті і гальмуванні;

Аквапланування починається набагато раніше - на швидкості приблизно на 15 км / год меншою, ніж у полагодженого автомобіля. На чверть зростає зношування шин;

Прискорюється зношення інших елементів підвіски - на кожній купині всі шарнірні з'єднання і сайлентблоки здійснюють більшу кількість коливань. Зростає навантаження на пружини підвіски - пружина з поламаним амортизатором частіше і більше стискається, що зменшує термін її служби майже в 2 рази. Пасажирів сильніше заколисує;

З'являється додаткове навантаження на гальмівні диски, колодки і напрямні супорти.

УВАГА

Найменша поломка цієї надзвичайно важливої ​​деталі посприяє виходу з ладу всього транспортного засобу. Якщо ви помітили хоча б одну з цих проблем - негайно замініть свій амортизатор (установку повинен здійснювати ЛИШЕ обізнаний майстер).

Отже, амортизатор хоч і є важливою частиною підвіски, однак не варто перекладати на нього всю відповідальність за керованість і стійкість автомобіля на дорозі. Він всього лише, так званий, помічник, який робить рух більш безпечним і комфортнішим, пом'якшуючи удари об нерівності дороги.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (12) Ні (0)
Рейтинг:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Супер! Полезная статья. Буду себе покупать газомасляный амортизатор. Думаю брать OME - Австралия все таки!)

Алексей • 30.01.2020

Спасибо за отзыв. Звоните! Будем рады проконсультировать и подобрать Вам необходимы амортизатор.

Адміністрація • 30.01.2020