Головна Блог Статті Тюнинг Етапи установки шноркеля
Vnedorognik.ua logo

Етапи установки шноркеля

Категорія:

Щоб забезпечити продуктивну роботу двигуна автомобіля без збоїв і "захлинань" при поїздках по невеликих водоймах слід використовувати шноркель. Дане пристосування являє собою пластикову трубу, яка закріплюється до крила авто і призначається для нагнітання повітря зовні, а не з моторного відсіку. Завдяки чому - виключаються гідроудари, сильно ушкоджуючі шатуни транспортного засобу.

Установка шноркеля на автомобіль - етапи

Основні переваги зовнішнього повітрозабірника

  • Запобігає потраплянню вологи в мотор автомобіля. В обов'язковому порядку рекомендується встановити шноркель при частій їзді по бездоріжжю і невеликих водоймах. В протилежному випадку, можна отримати серйозні проблеми. По-перше, потрапивши в середину броду машина просто «сяде» в нього, а рятувати її доведеться за допомогою лебідки або буксира. По-друге, навіть мінімальна кількість води може викликати поломку шатунів, відновити які можна лише повністю перебравши двигун.
  • Захищає від пилу. При пересуванні грунтовими дорогами, бездоріжжям та іншими місцями, вагомо підвищується навантаження на аерофільтр. Даний факт сприяє надмірному засміченню фільтруючого елемента і погіршенню тяги. Однак, це проблема легко вирішується шляхом установки зовнішнього повітрозабірника.
  • Покращує динаміку транспортного засобу. Встановивши повітрозабірник, можна значно зменшити витрату палива авто. Це відбувається завдяки підвищенню ККД шляхом сильного припливу прохолодного повітря в мотор.

Установка шноркеля - послідовність дій

Шноркель на авто - як встановити

Перш, ніж приступити до установки шноркеля, потрібно подбати про наявність необхідних інструментів і витратних матеріалів. Як правило, монтаж не обходиться без наступних пристосувань:

  • 10-міліметрової дрилі і 4-міліметрового свердла;
  • електричного лобзика;
  • поліуретанового герметика;
  • антикорозійної грунтовки;
  • малярного скотча;
  • лінійки;
  • маркера;
  • клепочного пістолета;
  • комплекту гайкових ключів.

Інструментарій підготовлений - можна прозпочинати установку, що складається з наступних етапів:

Установка на шноркеля на авто - послідовність дій

  1. Насамперед - знімаємо колесо і захист крил, розташовані з боку встановлюваного шноркеля. Щоб здійснити підйом автомобіля використовуємо домкрат;
  2. Далі - від'єднуємо резервуар аерофільтру і патрубок, що відповідає за нагнітання повітря;
  3. Потім - визначаємо, чи щільно прилягає шноркель до авто. Щоб перевірити це - прилаштовуємо його до кузова, відзначаємо контури і оцінюємо отвори, що утворилися;
  4. Далі - вимірюємо діаметр вхідного зазору на шноркелі (наносимо розмітку у вигляді кола відповідного діаметру (плюс 1-2 мм));
  5. Посередині кола свердлимо щілину, використовуючи 4-міліметрове свердло. Після цього - лобзиком робимо отвір по раніше зазначеному діаметру;
  6. Не забуваємо і про кріплення кузовної деталі. Застосовуючи свердло, довжиною 10 міліметрів, робимо щілини в крилі автомобіля і обробляємо їх ґрунтовкою на краях;
  7. Слідом за цим - встановлюємо зовнішній повітрозабірник і закріплюємо його болтами;
  8. Завершуємо установку обробкою герметиком вхідного патрубка і з'єднанням його (використовуємо гофру) з бачком аерофільтру. Два краї гофри надійно затягуємо хомутами.

Важливо! В обов'язковому порядку перевірте шноркель на предмет справності. Для цього - заведіть мотор авто і покладіть поліетиленовий пакетик до оголовка. Якщо з герметичністю все добре - пакетик порветься під потоком повітря, який всмоктує шноркель. У зворотному випадку - заново огляньте всі з'єднання і загерметизуйте їх. 

Якщо ви часто колесите запиленими путівниками, тоді шноркель є не додатковою, а навіть обов'язковою конструкцією для забезпечення захисту автомобіля. Яку модель придбати і якому виробнику віддати перевагу - вирішуйте самі. Однак пам'ятайте, що продуктивна робота повітрозабірника залежить і від правильного монтажу. Тому, настійно рекомендуємо не займатися ним самостійно, а звернутися в спеціалізовані сервіси для правильної і, що найголовніше, безпечної установки. 

Шноркель - обов'язкова деталь для захисту авто

На Vnedorognik.ua можна замовити шноркель, який ідеально "сяде" саме на Ваш позашляховик. У нашому каталозі представлені тільки оригінальні вироби за демократичною ціною і швидкою доставкою по всій території України.

Хочете докладніше дізнатися, що таке шноркель і для чого він потрібен? Тоді ця стаття виключно для Вас⬇

Читати детальніше: "Що таке шноркель?"

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (4) Ні (0)
Рейтинг:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Спасибо. Очень доступно и понятно. Хорошая статья про установку шноркеля!

Макс Валисьев • 20.08.2020

Спасибо за отзыв!

Адміністрація • 20.08.2020
Рекомендуємо придбати