Головна Блог Статті Новини Дощ порушив усі плани на третьому етапі ралі "Дакар 2023"
Vnedorognik.ua logo

Дощ порушив усі плани на третьому етапі ралі "Дакар 2023"

Категорія:

Несподіваний виклик на ралі Дакар 2023 купити тюнінг для бездоріжжя Україна

Якщо на перших двох етапах ралі "Дакар 2023" найскладнішим було ухилятися від валунів, то на третій день перегонів домінуючу роль зіграв дощ. Коли колона "Дакара" прослідувала з Алули в Хаїл, останні 100 км шляху виявилися розмитими. Навіть скорочений етап склав 377 км/234 милі, і цього було більш ніж достатньо, щоб перетасувати таблиці лідерів.

Пілот Тойота Аль-Аттія забрав лідерство в загальному заліку купити тюнінг для бездоріжжя Україна в наявності ціна замовити

Нассер Аль-Аттія прийняв виклик, щоб зайняти лідируючу позицію в перегонах. Він почав день більш ніж у двох хвилинах позаду лідера загального заліку Карлоса Сайнца і закінчив третій день більш ніж у 10 хвилинах позаду переможця етапу Герлена Шишеріта. Але завдяки цьому результату Аль-Аттія забрав лідерство в загальному заліку собі. Тепер катарець і другий пілот Toyota Матьє Баумель мають перевагу майже у 15 хвилин над найближчим суперником.

Audi RS Q e-tron E2 на етапі під час дощу купити підвіску для бездоріжжя та поганої погоди ціна в Києві Україна під замовлення

Частково причиною того, що Аль-Аттія зміг вирватися вперед, стало нещастя що спіткало Сайнца. Іспанець і його другий пілот Лукас Круз були зупинені майже на півгодини на своєму Audi RS Q e-tron E2 дорогою до Хаілю.

Команда Audi Sport все ще має один екіпаж у трійці лідерів: 14-разовий переможець Дакара Стефан Петерхансель і другий пілот Едуард Буланже посідають третє місце.

Результати команди Red Bull на чемпіонаті Ралі Дакар 2023 тюнінг ательє в Україні Вінниця запчастини для позашляховиків

Команда Red Bull Off-Road Junior Team USA, представлена BFGoodrich, продовжила свій сильний старт з перемогою на етапі Остіна Джонса, а Сет Кінтеро вийшов у лідери в категорії T3 після вчорашньої перемоги на етапі Мітча Гатрі-молодшого.

Кінтеро/Денніс Зенц лідирують з перевагою в хвилину, а Гатрі/Келлон Волч посідають третє місце в генеральній класифікації Т3, випереджаючи на одне місце Джонса/Густаво Гугельміна.

"Я радий, що ми тепер лідируємо в загальному заліку! Сподіваюся, що ми продовжуватимемо в тому ж дусі впродовж усієї частини ралі, що залишилася. Гра почалась!" - сказав Кінтеро.

Успіхи серед мотоциклістів на Ралі Дакар 2023 тюнінг ательє в Україні Вінниця запчастини для позашляховиків

На третьому етапі перегони на мотоциклах очолив Деніел Сандерс з Red Bull GASGAS Factory Racing. 28-річний австралійський мотоцикліст відмінно провів перші три дні "Дакара", і його нагородою стало друге місце в загальному заліку.

"Ідея полягала в тому, щоб виграти етап, наздогнавши хлопців попереду, і це спрацювало дуже добре", - сказав Сандерс.

Зовсім інша історія сталася з Ріккі Брабеком, американець приєднався до списку головних фаворитів, які передчасно зійшли з дистанції. Гонщик Honda впав і, скаржачись на біль у шийних хребцях, був доставлений у лікарню в Хаїї для подальшого медичного обстеження. Слідом за Семом Сандерлендом, протягом трьох днів ралі втратило двох своїх колишніх переможців.

Проблеми на 3 етапі Дакар 2023 дощ річки потоп у пустелі купити тюнінг кити для позашляховиків ціна

Замість нього третім у класі став американець Скайлер Хоус на Husqvarna, а четвертим - переможець "Дакара" 2021 року Кевін Бенавідес.

Після цієї зливи четвертий етап стане ще більш спекотним, його протяжність складе 425 км/264 милі. Етап із петлею навколо бівуака Хаіль починається з ланцюга дюн, а також має навігаційні перешкоди на всьому протязі.

Загальна класифікація після 3-го етапу

Автомобілі класу Т1

  1. Нассер Аль-Аттія (QAT) TOYOTA 12:20:35
  2. Yazeed Al Rajhi (SAU) TOYOTA +13:19
  3. Стефан Петерхансель (FRA) AUDI +20:45

T3  Легкі автомобілі

  1. Сет Квінтеро (США) CAN-AM 13:52:06
  2. Гійом Де Мевіус (БЕЛ) ОТ3 +01:01
  3. Мітч Гатрі (США) MCE5 +05:46

T4 SSV

  1. Марек Гочал (Польща) CAN-AM 14:30:03
  2. Родріго Луппі Де Олівейра (БРА) CAN-AM +09:36
  3. Ерик Гочал (POL) CAN-AM +31:15

Мотоцикли

  1. Мейсон Кляйн (США) KTM 14:03:50
  2. Даніель Сандерс (AUS) GASGAS +01:48
  3. Скайлер Хоус (США) HUSQVARNA +07:09
  4. Кевін Бенавідес (ARG) KTM +10:41

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Максим Перепелиця

Сподобався матеріал? Так (4) Ні (0)
Рейтинг:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!