Головна Блог Статті Новини Що брати з собою в похід?
Vnedorognik.ua logo

Що брати з собою в похід?

Категорія:

Основним завданням для мандрівника є підготовка спорядження. При зборі рюкзака потрібно подбати про всі речі, які знадобляться поза містом. Важливо відібрати тільки потрібні предмети, щоб не носити надлишковий вантаж.

Особливості підготовки

Щоб встановити, що брати в похід, потрібно:

  1. Обговорити маршрут. Вибір спорядження багато в чому залежить від місцевості. Наприклад, в горах вітряно, а погода мінлива.
  2. Визначитися з тривалістю походу. Якщо подорож не займе більше 3 днів, то багато речей брати не потрібно. Інша справа, коли планується похід на тиждень і більше.
  3. Вивчити прогноз погоди. Точну розкладку на погоду не дає жоден гідрометцентр, але навіть приблизні дані будуть корисними.
  4. Сформувати приблизне меню. Короткострокові подорожі допускають використання сухпайка. У тривалих погоді не обійтися без гарячої їжі. Велику увагу потрібно приділити питній воді. Рекомендується передбачити локації, де можна заповнити запаси. В дорогу слід брати запас води не менше ніж на 2 дні.

Питання, що потрібно брати з собою в похід, багато в чому залежить від цілей. Хтось планує пішу прогулянку. Інші відправляються по складних маршрутах, які проходять по воді або через гори. Чим серйозніше пригода, тим більше спеціалізоване спорядження потрібно.

Водний похід

Основна відмінність подорожі по воді від пішого складається в кількості стійкою до води і швидковисихаючої одягу. Також потрібно захопити з собою ремонтний комплект для байдарки, або човна. Буде потрібно і рятувальний жилет, герметичні сумки, герметичні мішки.

Гірський похід

У подорожі по горах зазвичай враховується не відстань, а кількість сходжень і підкорених перевалів. Гірські походи вимагають гарної фізичної форми та грунтовної підготовки. При зборі спорядження велику увагу приділяють кліматичних умов і сезону.

Що потрібно брати з собою в похід в гори влітку? Крім стандартного комплекту спорядження знадобляться трекінгові палки та черевики, термобілизна, захисні рукавички.

У зимовий час додатково будуть потрібні міцні бахіли бахіли. Їх надягають на черевики для захисту від промокання. Щоб не провалитися в сніг, потрібні трекінгові палки з кільцями.

Не обійтися в такому підході без:

  • водовідштовхувальних рукавичок;
  • лижного комбінезона;
  • сонцезахисні окуляри;
  • льодоруба;
  • балаклави.

Лісовий похід

Подорожі по лісі користуються великою популярністю. В такому поході можна милуватися природою, збирати ягоди і т.д.

Що потрібно брати з собою в похід в ліс? Для заготівлі дров потрібна сокира. Якщо в регіоні є дикі звірі, то для їх відлякування не зайвими будуть спеціальні петарди. Захиститися від кліщів і москітів допоможуть репеленти. Одяг, бажано, вибирати з довгими руками, також варто взяти з собою головою убір.

Базовий список речей, які беруться в похід

Якщо планується подорож на кілька днів з ночівлею, то незалежно від формату походу, потрібно взяти палатку. Вона підбирається виходячи з кількості учасників і особливостей місцевості.

Хороша палатка виділяється невеликою вагою, водонепроникність, наявністю захисту від комах. Спальник найкраще брати з синтепону. Пухові аналоги підійдуть тільки для екстремального відпочинку при низьких температурах.

Ще один важливий атрибут для мандрівника - рюкзак. Він не повинен натирати плечі, бовтатися. Обсяг рюкзака підбирають виходячи з тривалості подорожі, а також фізичних можливостей.

Що треба брати в похід з їжі? Оптимальним є вибір продуктів з тривалим терміном зберігання. Щоб продукти не розсипалися, що не пройшли, їх упаковують в гермопакети або контейнери. Не рекомендується набирати великий обсяг провіанту. Зайвий вантаж зажадає більше сил.

На додаток до їжі потрібні кухонне приладдя. Потрібні індивідуальні набори, а також предмети для загального користування.

Що потрібно брати в похід в гори чи ліс з техніки? Тут рекомендується вибирати тільки найнеобхідніше - телефон з хорошим GPS модулем, кілька додаткових АКБ, ліхтарик, компас. У разі необхідності можна взяти рації.

Перебуваючи далеко від цивілізації, покладатися тільки на електроніку не варто. Тому обов'язково потрібно взяти з собою карту місцевості.

Також в будь-якій подорожі не обійтися без медикаментів. В аптечці повинні бути присутніми анальгетики, бинти, рідина для знезараження, джгут, препарати для шлунково-кишкового тракту і т.д. По можливості в рюкзак, бажано, покласти непромокальні пакети, ксерокопії документів, що засвідчують особу.

Сподіваємося, що наведені поради, що брати в похід влітку і взимку будуть корисними. Правильна підготовка - запорука успішного і захоплюючої подорожі.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (1) Ні (0)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!