Головна Блог Статті Новини 6 нюансів при виборі боксу на дах автомобіля
Vnedorognik.ua logo

6 нюансів при виборі боксу на дах автомобіля

Категорія:

Бокс є зовнішній багажник. Він використовується для перевезення на автомобілі нестандартних за розміром і формою вантажів. Збільшує вантажомісткість машини, а навантаження на осі розподіляється рівномірно. Сьогодні попит на зовнішній багажник зростає з кожним днем. Тому і кількість виробників, і різноманітність пропонованих моделей автобоксов також збільшується. Багато хто не замислюються, що такі пристосування бувають різних категорій, розмірів, обсягів. Тому перед тим, як вибрати бокс на дах автомобіля, уважно вивчіть існуючі пропозиції і розберіться в деталях. Це допоможе вибрати те, що підійде саме вам і вашій машині.

Для чого потрібен бокс на дах

Основна мета такого пристосування на авто - це збільшити грузоемкость авто і допомогу в перевезенні негабаритних вантажів. Вони будуть корисні автолюбителям, які люблять подорожувати. У них легко вмістити всі необхідні речі, починаючи від валіз і закінчуючи наметами. Якщо ви любите екстремальні види спорту, то деякі зовнішні багажники допомагають у перевезенні сноубордів, велосипедів, лиж і навіть рибних снастей.

Ще одна мета Автобокс - це захист багажу від опадів, пилу, бруду під час транспортування. Він надійно закривається від грабіжників. При цьому правильно підібрана модель не буде знижувати аеродинаміку вашого автомобіля. Він гармонійно впишеться в загальний вигляд машини.

Які бувають види

На ринку можна знайти 3 основні категорії автобоксов:

  • cпортивні - використовують для перевезення інвентарю для занять спортом;
  • господарські - ідеальні для транспортування багажу, будівельного матеріалу та інвентарю, невеликих меблів;
  • туристичні - застосовують для доставки наметів, валіз, продуктів харчування.

За типом може бути штатним або універсальним. Перші підходять для певної марки автомобіля. Але виробляються вони далеко не для всіх авто. При виборі штатного пристосування переконайтеся, чи сумісний він для конкретної машини. Універсальні багажники підходять до всіх марок авто. Але навіть в цьому випадку дізнайтеся, чи підійде до вашої моделі.

Основні нюанси, які слід знати при виборі

Перед тим як вибрати бокс на дах, мало знати його тип, і для чого він призначений. Тут важливі багато моментів. Адже виробників багато, а моделей ще більше, і вони мають суттєві відмінності. Давайте розберемося в нюансах, на які потрібно звертати увагу при покупці.

  • Виробник. Назвемо деякі знамениті фірми, які вже не один рік заповнюють ринок різними Автобокс. Лідер у виробництві Thule (Швеція). Дуже близькі за якістю і компанії Whispbar (Америка) і Inno (Японія). Варті уваги і багажники від італійських виробників Fabbri, Menabo, Farad.
  • Матеріал, з якого зроблений корпус. Пропозиції можуть бути наступними: пластик, акрил і АBS-пластик. Зовнішні багажники, які б вони не виконували функції в транспортуванні, повинні бути стійкими до ударів, і сонячним променям. Також важливо, щоб матеріал не міняв своїх властивостей при високих або низьких температурних показниках. Всім цим вимогам відповідає АBS-пластик. Його термін служби набагато більше, і при цьому він легше аналогів. Саме тому компанії, які цінують свою репутацію, випускають моделі саме з цього матеріалу.
  • Заявлений обсяг. Будь-який покупець цікавиться цим показником. Але перед тим, як вибрати бокс на дах авто, важливо розуміти, що стандартів для підрахунку цієї характеристики у виробників немає. Це означає, що кожен вважає його по-своєму. В основному вказуються обсяги до 350 л, від 350 до 500 л і понад 500 л. Але все це, як ви зрозуміли, відносно. Тому краще при виборі спиратися на параметри.
  • Розміри. Це один із суттєвих чинників. Щоб зрозуміти, які параметри вам потрібні, оцініть розміри вашого автомобіля і подумайте, що ви будете перевозити. Від цього і потрібно відштовхуватися. Важливо запам'ятати, що для машин з п'ятої дверима, бокс повинен мати таку довжину, щоб не заважав їм повністю відкриватися. Внутрішній розмір буде на 7-10 см менше зовнішнього. Врахуйте це, якщо збираєтеся перевозити негабаритні вантажі. Отже, на ринку представлені наступні категорії автобоксов за параметрами. Короткі мають довжину в межах 120-130 см. Довгі - від 170 до 235 см. Ширина вузьких йде від 50 до 80 см, а широкі - 80-94 см. По висоті бувають стандартні (40-45 см) і низькі (30- 35 см).
  • Вантажопідйомність. Є три види градації за цим критерієм: до 55 кг, до 75 кг і до 90 кг. Останні дуже міцні за своєю конструкцією, але вони підходять тільки для позашляховиків значних розмірів. Тільки їх даху здатні витримати такі навантаження.
  • Відкриття і замикання. Як тільки з'явилися автобокси, то практично всі вони відкривалися ззаду. Але це виявилося досить незручно і не практично для автолюбителів. Сьогодні на ринку представлені варіанти замикання і відкриття з одного або з двох боків. З практики більш практичним вважаються двосторонні системи. Їх просто встановлювати і навантажувати. Але і їх вартість буде вище, ніж у одностороннього. Тому вибирати тільки вам.

Всі бокси повинні мати ремені для фіксації вантажу, що перевозиться. Це важливо не тільки для надійного кріплення, але і допомагає зберегти рівномірне навантаження на машину.

Тепер ви знаєте, як підібрати бокс на дах, і на що звернути увагу при покупці. Беріть на озброєння наші рекомендації, і підберіть собі якісний, зручний зовнішній багажник, який буде виконувати всі поставлені завдання.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (4) Ні (1)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!
Рекомендуємо придбати