Головна Блог Статті Новини Як правильно заряджати акумулятор ліхтарика?
Vnedorognik.ua logo

Як правильно заряджати акумулятор ліхтарика?

Категорія:

Як правильно заряджати акумулятор ліхтарика купити в Україні ціна оригінал доставка

Акумуляторні батареї поступово витісняють одноразові батарейки. Їх можна перезаряджати сотні разів, що вигідно в економічному плані. Але експлуатаційний ресурс акумулятора може бути різним. Термін служби багато в чому залежить від правильності обслуговування. Кожен користувач має знати, як правильно заряджати акумулятор ліхтарика і що робити не можна.

Як працює зарядний пристрій для акумуляторної батареї?

Корпус будь-якого акумулятора містить електроліт. Він може бути літій-іонним, літієвим. Електроліт здатний накопичувати енергію багаторазово. Для цього використовуються спеціальні пристосування.

Через деякий час властивості електроліту до накопичення енергії знижуються. Зазвичай це відбувається плавно, але якщо зарядка виконується з помилками, то процес прискорюється. Зарядний пристрій має відповідати АКБ. Якщо номінальний рівень струму перевищено, то є ймовірність сильного нагрівання батареї. Температурний вплив призводить до зменшення ємності.

Як заряджати акумулятор для ліхтарика ціна купити в Україні оригінал ціна в наявності

Для акумулятора більш шкідливим є перезаряджання, а не недостатній заряд. Вона провокує збільшення внутрішнього тиску, що може стати причиною деформації корпусу. Якісні сучасні акумулятори припускають вбудований захист від глибокого розряду та перезаряду.

Інструкція по зарядці акумулятора на прикладі ліхтариків компанії M-Tech

Інспекційні ліхтарики M-Tech оснащуються літій-іонними батареями. Ємність варіюється залежно від моделі. Зарядка здійснюється через фірмовий зарядний пристрій з підключенням через порт Micro-USB, або Type-C. Для моделі ILPRO105 вхідний струм для зарядки - 5 В, 1 А. Якщо використовується «нерідний» зарядний пристрій, то параметри мають відповідати потрібним для зарядки ліхтарика. У середньому на повний заряд ліхтарикам M-Tech потрібно близько 4 годин. Якщо пристрій має більш ємний АКБ, то час збільшується. Точна інформація наводиться в технічних характеристиках.

Про рівень заряду на корпусі повідомляє відповідний світлодіодний індикатор. Якщо батарея практично розрядилася, він починає блимати. При повному заряді індикатор світиться рівномірно. Ліхтарі M-Tech припускають захист від перезарядження і повного розряду, але краще не залишати пристрій надовго в розетці, після повного заповнення ємності батареї.

Як правильно заряджати ліхтарик M-Tech, або будь-якого іншого бренду:

  1. Перша і головна вимога - дотримуватися рекомендацій виробника.
  2. Не використовувати зарядні пристрої сумнівного бренду.
  3. Періодично перевіряти температуру батареї. Вона може бути теплою, але не гарячою.
  4. Зарядка повинна проходити в опалювальному і сухому приміщенні. Всі дроти повинні бути рівними – скручування і заламування не допускаються.
  5. Не можна ставити ліхтар на зарядку без нагляду, або на ніч.

Якщо акумулятор незнімний, то ліхтарик під'єднується до зарядного пристрою безпосередньо. В іншому випадку він виймається і заряджається окремо. Наявність знімних акумуляторів про запас підвищують автономність. При установці таких АКБ важливо дотримуватися полярності.

Якщо ліхтарик довго не використовується, то необхідно періодично заряджати його, тому що заряд АКБ з часом природним чином зменшується. Також існує думка, що новий акумулятор перед застосуванням потрібно розрядити в 0. Для якісних АКБ дана процедура не принесе будь-якої користі. Ба більше, як згадувалося вище, розряд в 0 завдає шкоди

Сподіваємося, наведені рекомендації, як зарядити ліхтарик допомогли розширити вже наявні знання. Залишилися питання – напишіть фахівцям інтернет-магазину. У каталозі "Внедорожнік" представлено великий вибір ліхтариків на різні випадки життя.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Максим Перепелиця

Сподобався матеріал? Так (16) Ні (2)
Рейтинг:
Теги:
Відправити

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Підключив до мережі в комплекті було юсбі після двох годин зарядки акумулятора фонарик не світить взагалі ?

Петро • 11.06.2024