Головна Блог Статті Новини Як зробити автохолодильник своїми руками
Vnedorognik.ua logo

Як зробити автохолодильник своїми руками

Категорія:

Летняя пора ассоциируется с морем и путешествиями на природу. Для поездки в живописные места, где не развита инфраструктура, понадобится запас продуктов питания. Некоторые виды пищи могут быть скоропортящимися, поэтому для их хранения понадобится автохолодильник. Это устройство компактной конструкции, устанавливающееся в авто и предназначающееся для обеспечения сохранности пищевой продукции во время перевозки. Чтобы сэкономить средства, можно сделать автохолодильник своими руками и наслаждаться прохладительными напитками в зной.

Літня пора асоціюється з морем і подорожами на природу. Для поїздки в мальовничі місця, де не розвинена інфраструктура, знадобиться запас продуктів харчування. Деякі види їжі можуть бути швидкопсувними, тому для їх зберігання знадобиться автохолодильник. Це пристрій компактної конструкції, що встановлюється в авто і які призначаються для забезпечення схоронності харчової продукції під час перевезення. Щоб заощадити кошти, можна зробити автохолодильник своїми руками і насолоджуватися прохолодними напоями в спеку.

Плюси та мінуси саморобного автохолодильника

maxresdefault.jpg

Автомобільний холодильник своїми руками характеризується позитивними властивостями:

  • невелика вартість;
  • споживає трохи енергії;
  • компактний розмір;
  • агрегат пожежобезпечний;
  • автономна робота.

Мінусів у саморобному агрегаті трохи - це час, необхідний на виготовлення морозильника, і навички майстра.

Створення мобільного автохолодильника

Щоб зробити холодильник автомобільний своїми руками, рекомендується виконати ряд поетапних дій. Для нетривалого подорожі можна створити охолоджувальний обладнання з фанери, фольги і листового пінопласту (або іншого термоматеріала). Холодоагенти, що працюють автономно, підтримують необхідну температуру. Щоб насолоджуватися відпочинком на лоні природи тривалий час, знадобиться холодильник з окремим модулем, що відповідає за охолодження. Перед тим як зробити автохолодильник своїми руками, майстер повинен вивчити алгоритм його виробництва.

avtoholodilnik-svoimi-rukami-na-elementah-pelte-800x600.jpg

Воно здійснюється наступним чином:

  • готується вологостійка фанера;
  • зовнішні стінки оформляються за допомогою замінника шкіри;
  • на внутрішню частину конструкції монтується теплоізоляційний матеріал;
  • в ящик встановлюється менша ємність - тут будуть зберігатися продукти.

Куля щільної теплоізоляції товщиною не менше 2 см.

Зробити автохолодильник своїми руками можна тільки з охолоджувачем. Для його складання потрібен наступний матеріал:

  • елементи Пельтьє;
  • селітра.

В процесі з'єднання селітри з водою виділяється холод. Для створення холодоелементами на основі цих інгредієнтів 40% ємності заповнюється гексогеном і по потребі додається рідина. Охолоджувальні елементи створюються шляхом заморозки пляшки з водою, заповненої на 50%, і приміщення в неї селітри.

Часто створюється автохолодильник своїми руками з елемента пельтьє. Деталь 4 х 4 см грунтується на термоелектриків і виробляє 50 Вт. Кількість складових частин залежить від габаритів конструкції. Один термоелемент розрахований на 10 л морозильника. Всі деталі склеюються між собою термопастой, герметизуються і ізолюються. Готовий охолоджувач вставляється в задню стінку. Там же закріплюється батарея. Щоб прилад працював ефективніше, з зовнішньої сторони монтується вентилятор, завдяки якому підтримується температурна різниця - 20 °.

Коли мобільний холодильник монтується своїми руками, для його підключення використовується проводка для автомобілів. Її довжина повинна бути не більше 2 м. При створенні універсального приладу рекомендується застосовувати подовжувач. Перетин дроту розраховується, виходячи з розмірів пристрою і потужності, яку він буде споживати. Кабель фіксується за допомогою клем (220 В) або прикурювача (12 Вт).

Виготовлення компресорного автохолодильника

kompressornui-holodilnik.jpg

Якщо створити компресорний автохолодильник своїми руками, то автолюбитель отримає дві камери одночасно. Вони застосовуються для транспортування замороженої продукції на великі дистанції. Автомобільний компресорний холодильник ідентичний побутової моделі з різницею в обсягах.

Він складається з наступних робочих вузлів:

  • компресора;
  • випарника;
  • конденсатора.

Холодоагент обертається по колу. Під впливом тиску він з компресора рухається в випарний блок, де закипає і забирає тепло з морозилки. Після цього холодоагент переміщається в конденсатор, де відбувається його охолодження. Тепло, яке виділяється, виводиться назовні. Після закінчення циклу, процес повторюється. Фахівці роблять автомобільний компресорний холодильник декількох видів.

Найвідоміші типи:

  • автономні;
  • електропривідні;
  • з приводом від мотора.

Перш ніж зробити автомобільний холодильник з компресором, треба визначити позитивні та негативні сторони моделі.

Плюси таких агрегатів:

  • швидкий набір холоду;
  • містка камера;
  • економічність.

Мінуси генераторних автомобільних холодильних установок - пристрій чутливо до руху і великий розмір.

Щоб знати, як зробити автомобільний холодильник своїми руками, потрібно ретельно вивчити інформацію про його пристрої і володіти певними навичками. Будь-яка помилка в монтажі холодильного приладу призведе до його поломки.

У нас на сайті Vnedorognik можна замовити автохолодильники брендів: Elements, ARB, OSION, VCCF-40 з різними обсягами камер. Проводити ремонт автомобільного такого холодильника самостійно не рекомендується - наші холодильні установки на гарантії. Замовляйте автомобільний холодильник шляхом заповнення заявки на сайті або телефонуйте за вказаним номером телефону. Наші менеджери оперативно відповідають на дзвінки і надають необхідну інформацію.

Підписуйтесь на наші соц мережі


tiktok

Автор: Аліна Закордонець

Сподобався матеріал? Так (2) Ні (1)
Рейтинг:

Коментарі

Ім'я Поле Ім'я не може бути порожнім!
Коментар Поле Коментар не може бути порожнім!
Оцініть матеріал
Погано
Не дуже
Середньо
Добре
Відмінно
Поле Оцініть матеріал не може бути порожнім!

Бензин каким здесь? Ничего не понял) Опечатка?

26 • 25.12.2022

Дякую за відгук. Виправили.

Адміністрація • 26.12.2022

Хрень какую то написали про Пельтье и бензин. Уж простите.

Павел • 08.06.2022
Рекомендуємо придбати